Zdravím, mám také 16-17k a nevím jestli si vybrat toto
http://www.bscom.cz/lenovo-ideapad-z400 ... e_d252194/
nebo
http://www.alza.cz/asus-x75vb-ty010-d467660.htm
Děkuji za pomoct. Převážně na hry, ty momentální i ty budoucí :) i kdyby jenom na minimum.
to že to nemá OS mi nevadí ;D Klidně tam dám nelegální ;D
Herní NTB 16-17k Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Herní NTB 16-17k
Naposledy upravil(a) dominikselimi dne 06 lis 2013 21:31, celkem upraveno 1 x.
Re: Herní NTB 16-17k
První odkaz nefunguje
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Opraveno
Za mě Asus X75VB-TY010, pokud je to převážně na hry.
Jinak, s tím, že tam dáš nelegální Win se ani moc nikde nechlub.
Jinak, s tím, že tam dáš nelegální Win se ani moc nikde nechlub.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
oukej a vydrží to dvou jádro na následující rok-dva? :)
ještě ho budu asi denně přenášet, ale opatrně, bude to problém?
Budu potřebovat chladící podložku?
ještě ho budu asi denně přenášet, ale opatrně, bude to problém?
Budu potřebovat chladící podložku?
Není lepší nechat kompa někde doma a zahrát si třeba večer ? Než to furt přenášet ...
Nevím, na co PC potřebuješ, ale nb bych si rozhodně na hry nepořizoval ... hlavně pokud máš zájem hrát nějaké hry i do budoucna .. :).
Obě grafiky jsou na hry hrozně slabé .. ( viz gpuboss ) .. já osobně bych na něčem takovém hrát hry asi fakt nechtěl v případě, že bych si chtěl zahrát i nějakou aktuálnější hru.
Osobně nemám zkušenosti s herníma nootebokama, ale se stolním PC se to prakticky vůbec nedá srovnávat. Tady nejdou bohužel dělat žádný větší kompromis.
Řekl bych, že kupovat "herního" notase s myšlenkou, že vypláznu 20 litrů a budu vysmátej i do budoucna je si myslím dosti milná .. :)
Raději vzít něco "studenstkýho" za pár šupů ... a doma mít něco stolního, než dělat kompromis za tak malou částku.
Jak jsem psal v úvodu .. netuším, jak chceš notas využívat a pokud ti stačí sem tam si něco zahrát na nic moc detaily, tak ti to určitě bude stačit, ale na plnohodnotné a novější hry ? asi těžko .-..
Nevím, na co PC potřebuješ, ale nb bych si rozhodně na hry nepořizoval ... hlavně pokud máš zájem hrát nějaké hry i do budoucna .. :).
Obě grafiky jsou na hry hrozně slabé .. ( viz gpuboss ) .. já osobně bych na něčem takovém hrát hry asi fakt nechtěl v případě, že bych si chtěl zahrát i nějakou aktuálnější hru.
Osobně nemám zkušenosti s herníma nootebokama, ale se stolním PC se to prakticky vůbec nedá srovnávat. Tady nejdou bohužel dělat žádný větší kompromis.
Řekl bych, že kupovat "herního" notase s myšlenkou, že vypláznu 20 litrů a budu vysmátej i do budoucna je si myslím dosti milná .. :)
Raději vzít něco "studenstkýho" za pár šupů ... a doma mít něco stolního, než dělat kompromis za tak malou částku.
Jak jsem psal v úvodu .. netuším, jak chceš notas využívat a pokud ti stačí sem tam si něco zahrát na nic moc detaily, tak ti to určitě bude stačit, ale na plnohodnotné a novější hry ? asi těžko .-..
Naposledy upravil(a) ondra91 dne 06 lis 2013 22:36, celkem upraveno 2 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
nemůžu pc z důvodu že jeden z rodičů má exekuci, proto kupuji ntb a přenášet ho do školy.
ale jo je možné ho nepřenášet furt asitak 2-3x do týdne max.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2013 22:28) ---
a když ho budu přenášet přece se tím neponičí když s ním budu zacházet opatrně a šetrně.
ale jo je možné ho nepřenášet furt asitak 2-3x do týdne max.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2013 22:28) ---
a když ho budu přenášet přece se tím neponičí když s ním budu zacházet opatrně a šetrně.
Co se týče exekuce, tak si myslím, že pokud notas pořídíš na sebe ... či lépe třeba na babičku/dědu, tak by se případná exekuce "tvého" pc neměla vůbec týkat .. jasně přijde exekutor a je dosti pravděpodobné, že se nikoho nebude ptát jestli je pc tvoje nebo tvé babičky, ale určitě si myslím, že v při prokázání vlastnictví ... tzn nějaké kupní smlouvy by měl tvůj příbuzný plné právo na vrácení "jeho" majetku, protože na jeho osobu a majetek se exekuce přeci nevztahuje, takže si myslím, že by PC pak tvé babičce měli vrátit. Ale nechci radit ... možná by bylo lepší si někde zjistit více infa a zbytečně neriskovat, ale být tebou pokud to bude jen možné, tak bych šel určitě do stolního PC pokud chceš hrát hry, ale zase na druhou stranu v takovém případě není dobré riskovat, tak se skus na netu někde podívat, jak to s exekucí vlastně je a podle toho se dál rozhodovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2013 22:54) ---
BTW ještě jedna věc .. co jsem koukal tak např. GeForce GTX 780M grafárna ( která bývá v kompech většinou +- za 25 - 30 tisíc ) má téměř 1/2 výkon oproti 760, která stojí 6000 kč. Tzn ani nb za 30 k se zdaleka nevyrovná sestavě za 16 tisíc .. :) Pokud píšu nesmysli, tak mě opravte, ale koukal jsem na grafy ...
Snažím se jen dobře poradit, aby si pak nebyl zklamanej a zbytečně nevyhazoval prachy, protože je dosti pravděpodobné, že si na tom nezahraješ pomalu žádnou novější hru ( pokud ji nechceš oškubat jak slepici skoro až nakost) .. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2013 22:54) ---
BTW ještě jedna věc .. co jsem koukal tak např. GeForce GTX 780M grafárna ( která bývá v kompech většinou +- za 25 - 30 tisíc ) má téměř 1/2 výkon oproti 760, která stojí 6000 kč. Tzn ani nb za 30 k se zdaleka nevyrovná sestavě za 16 tisíc .. :) Pokud píšu nesmysli, tak mě opravte, ale koukal jsem na grafy ...
Snažím se jen dobře poradit, aby si pak nebyl zklamanej a zbytečně nevyhazoval prachy, protože je dosti pravděpodobné, že si na tom nezahraješ pomalu žádnou novější hru ( pokud ji nechceš oškubat jak slepici skoro až nakost) .. :)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No právě proto, ale například exekuce z Přerova po poslání všeho o koupi napsané jméno na otce a jelikož exekuce je vystavena na matku a stejně ho nevrátili... Takže prostě špatné zkušenosti, táhlo se to soudně, jsou to zmrdi.
Být tebou, tak počkám a budu se modlit, aby se situace brzo zlepšila .. jinak nic nevymýšlej a kup si něco levnější jen na práci .. za těch 16 tisíc opravdu nic pořádného na hry koupit nejde a zbytečně vyhodíš prachy ...
Myslím si, že je to spíš pak k nasrání, když člověk přeci jen rozjede nějakou novější hru, ale je rád, že to jede na low a vesměs na hraně hratelnosti ... Ale každý jsme jiný :)
Myslím si, že je to spíš pak k nasrání, když člověk přeci jen rozjede nějakou novější hru, ale je rád, že to jede na low a vesměs na hraně hratelnosti ... Ale každý jsme jiný :)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A co ten Asus? je nevýhodný?
Jelikož jsem vlastník herního NTB (Asus G750) který jsem pořizoval za 32tis.Tak řeknu svůj objektivní názor.
http://notebooky.heureka.cz/asus-g750jx-t4179h/
Tak ti to řeknu tak. Aby se dal NTB. Považovat aspoň trochu jako herní tak si našetři aspoň 25tis minimálně.
Jelikož dobrý herní NTB jde sehnat od 30tis. A to je jediný Asus G750JX lepší v téhle ceně neseženeš.Pak až tak od 35tis+
Plus výkon je dost rozdílný. U NTB za 30tis počítej tak že stolní počítač ze stejným výkonem je za 17-20tis +-.. Hlavně se platí za mobilitu.
Tak jestli chceš hrát nejnovější hry. Tak noťák za 16tis ti vážně stačit nebude.
Jestli bys hrál nějaké starší hry tak jó. Ale na nové to opravdu není.
Vyplatí se koupit stolní počítač za 16tis abys rozjel hry aspoň max na medium.
Jestli rodič má exekuci tak se vyplatí pc sestavit na bratrance/sestřenici/tetu/stréjdu a měl bys ho jako půjčený.
Když tam nebude jméno rodičů a bude tam jméno cizího a bude PC jako zapůjčený a doložíš to papírem(dokladem o koupi). Tak ti ho exekuce nemůže zabavit.
Ale kdybys koupil NTB za 16tis na tebe a jsi nezletiléj a žiješ ve stéjné domácnosti tak by ti ho zabavili tak i tak.
Jelikož v dokladu o zaplacení by bylo tvé jméno. Tak na to bacha.
Ondra91: můžeš mi ty hlavo ukázat kde koupíš v NTB za 25-30tis GTX780M?? To bych moc rád viděl. Od 30tis jde koupit GTX770M.
A vážně moc rád bych chtěl vidět 780M v ntb za 25-30.. Ukážeš mi ho? Když ses tak díval??
Ale díky za pěkný vtip. Po ránu jsem se aspoň zasmál nad tímhle moudrem
http://notebooky.heureka.cz/asus-g750jx-t4179h/
Tak ti to řeknu tak. Aby se dal NTB. Považovat aspoň trochu jako herní tak si našetři aspoň 25tis minimálně.
Jelikož dobrý herní NTB jde sehnat od 30tis. A to je jediný Asus G750JX lepší v téhle ceně neseženeš.Pak až tak od 35tis+
Plus výkon je dost rozdílný. U NTB za 30tis počítej tak že stolní počítač ze stejným výkonem je za 17-20tis +-.. Hlavně se platí za mobilitu.
Tak jestli chceš hrát nejnovější hry. Tak noťák za 16tis ti vážně stačit nebude.
Jestli bys hrál nějaké starší hry tak jó. Ale na nové to opravdu není.
Vyplatí se koupit stolní počítač za 16tis abys rozjel hry aspoň max na medium.
Jestli rodič má exekuci tak se vyplatí pc sestavit na bratrance/sestřenici/tetu/stréjdu a měl bys ho jako půjčený.
Když tam nebude jméno rodičů a bude tam jméno cizího a bude PC jako zapůjčený a doložíš to papírem(dokladem o koupi). Tak ti ho exekuce nemůže zabavit.
Ale kdybys koupil NTB za 16tis na tebe a jsi nezletiléj a žiješ ve stéjné domácnosti tak by ti ho zabavili tak i tak.

Jelikož v dokladu o zaplacení by bylo tvé jméno. Tak na to bacha.
Ondra91: můžeš mi ty hlavo ukázat kde koupíš v NTB za 25-30tis GTX780M?? To bych moc rád viděl. Od 30tis jde koupit GTX770M.
A vážně moc rád bych chtěl vidět 780M v ntb za 25-30.. Ukážeš mi ho? Když ses tak díval??
Ale díky za pěkný vtip. Po ránu jsem se aspoň zasmál nad tímhle moudrem

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3161
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek