Zdravím,
předem děkuju všem za odpovědi a za Váš čas.
V současné době mám už 4 roky starý ntb Aspire 5738g ( http://www.alza.cz/acer-aspire-5738g-65 ... 231794.htm ) což už je celkem stařík, ale vzhledem k tomu, že mě nové hry až na pár vyjímek nechytají a singplayer už vůbec ne, tak jsem si na něm v poklidu jel svoje staré pecky po netu a i nějaké novější to utáhlo.
Nicméně, jednak jsem zatoužil po tom, zahrál si i pár novějších her a jednak se mi na obrazovce menši nehodou udělal asi 4x4cm černý flek, zauvažoval jsem o nějakým levným (zatím student) stolním pc.
Chápu, že odmítáte věci z aukra, ale dostalo se mi nabídky od známého tohoto pc - http://aukro.cz/show_item.php?item=3688911227. Nedělám si žádné iluze ale přesto se musím zeptat - opravdu to utáhne novější hry aspoň na střední?
Jde mi třeba o hru Company of Heroes 2 (jak jsem řekl, hraju jen pár titulů co fakt chytí po netu) utáhne to v pohodě tenhle pc? Protože na tohle už můj ntb nestačí (ozkoušeno).
Takže mám čtyři otázky: 1)Vyplatí se ten stolní pc a utáhne v pohodě tituly jako třeba Company of Heroes 2?
2) Je vůbec o tolik lepší než můj současný ntb, aby se vyplatila jeho koupě nebo prostě raději ještě rok "trpět" na mém ntb a pak si koupit třeba pc za 20 000?
3)Za kolik by se tak dal prodat můj současný ntb?
4) Je ten inzerovaný pc lepší než sestavy které se tu nabízeli v různých low endových pc tématech třeba za 8 tisíc?
"Herní" pc Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: "Herní" pc
Vítej na PC-HELP
Jak dobrý je to známý? Za ten PC (bez OS a HDD) by neměl chtít víc jak 2500,- + 500,- za jeden monitor.
Svůj laptop prodáš spolehlivě kolem 3-4k.
Sestavy které zde jsou navržené za 8k, jsou výkonější než ta z Aukra.
Jak dobrý je to známý? Za ten PC (bez OS a HDD) by neměl chtít víc jak 2500,- + 500,- za jeden monitor.
Svůj laptop prodáš spolehlivě kolem 3-4k.
Sestavy které zde jsou navržené za 8k, jsou výkonější než ta z Aukra.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nedivím se, že to nikdo nekoupil, ta cena je hodně přestřelena. Především se snaží lákat na dva monitory, což je ale při jejich velikosti naprostý nesmysl. Grafika není nikterak výkonná, spíš takový podprůměr. Není to o tom, že odmítáme věci z Aukra, já tam například nakupuju rád. Ale né předražené sestavy
Dají se tam sehnat mnohem, mnohem lepší věci.
Nějak jsem nepochytil, kolik vlastně chceš do PC investovat, pokud by ses pro něj rozhoupal. Jak píše diamond, 3-4k za svůj nb dostaneš, takže s tím počítej a napiš co by všechno u PC mělo být (monitor, OS atd.). Něco už vybereme.

Nějak jsem nepochytil, kolik vlastně chceš do PC investovat, pokud by ses pro něj rozhoupal. Jak píše diamond, 3-4k za svůj nb dostaneš, takže s tím počítej a napiš co by všechno u PC mělo být (monitor, OS atd.). Něco už vybereme.
Právě, že už to někdo koupil:)
Díky, ještě, že jsem to nebyl já.
Právě, že v současné době bych do toho mohl dát max. 8 tisíc. Proto jsem se rozhodl, že bude lepší počkat do příštího roku, kdy bych do toho zainvestovat aspoň 2x tolik, aby se to vyplatilo.
Díky, ještě, že jsem to nebyl já.
Právě, že v současné době bych do toho mohl dát max. 8 tisíc. Proto jsem se rozhodl, že bude lepší počkat do příštího roku, kdy bych do toho zainvestovat aspoň 2x tolik, aby se to vyplatilo.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Další možnost je koupit teď sestavu určenou k upgradu.
To znamená nic moc Intel procesor (s integr. grafikou), pořádný zdroj, 4GB RAM, lepší základní desku)
A za ten rok koupit pořádný procesor (i5) a herní grafiku.
To znamená nic moc Intel procesor (s integr. grafikou), pořádný zdroj, 4GB RAM, lepší základní desku)
A za ten rok koupit pořádný procesor (i5) a herní grafiku.
Otázka je, na kolik by tak takhle sestava určená k upgradu vyšla, zda li se to vůbec vyplatilo oproti současnému ntb a přece jen, za ten rok můžou být lepší věci na koupi, tudíž možná by bylo lepší koupit vše najednou až za ten půl rok / rok?
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Stále vychází něco nového. To, co koupíš za rok seženeš lepší o rok později atd.
Já mám sestavu z konce roku 2009, postupně nahrazuji díly a nestěžuji si.
Já mám sestavu z konce roku 2009, postupně nahrazuji díly a nestěžuji si.
Čistě teoreticky, na kolik by tahle sestava určená pro update vyšla a byl by výkon této sestavy před updatem skutečně o mnoho lepší, než současný ntb?
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Výkon výpočetní (prohlížení webu, práce atd.) ano, herní nikoli - oželel bych grafiku a až s upgradem ji dokoupil. Včetně 4 jádrového procesoru (počítaje tedy s upgradem za 0.5 roku a cenovým stropem 8k).
Tak na tom vše padá - výpočetní výkon ntb je dostatečný, pokud to nemá vliv na zvýšení herního výkonu, je to prozatím pro mě zbytečná investice. Jinak pozdější cenový strop za ten půl rok by byl samozřejmě vyšší, 15-16 tisíc.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, bude lepší určitě počkat.
15-16k máš už slušnou, mainstreamovou sestavu na které rozjedeš vše na střední-vyšší detaily.
15-16k máš už slušnou, mainstreamovou sestavu na které rozjedeš vše na střední-vyšší detaily.
Díky za všechny odpovědi:) Za půl roku se tu optám na optimální sestavu 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3315
-
od Alferi