Zdravím,
Je to spíš jen tak pro zajímavost, ale napadlo mě, jestli vestavěná baterie, jak to teď vidím u Lenova, není problém? Jde o to, že pokud notebook někdo používá výhradně doma a celé dny, baterie se neustálé vybíjí a nabíjí, což má za následek její rychlejší opotřebení. Naproti tomu u jiných notebooků se dá baterie vyndat a mít ntb čistě na zdroji.
Je má teorie správná nebo tento problém nějak Lenovo a další výrobci zaopatřili?
Vestavěná baterie u Lenovo
Re: Vestavěná baterie u Lenovo
O tom, že by baterii nešla vyndat nic nevím.. nicméně právě Lenovo má program Lenovo energy management, kterej udržuje baterii na 60%, takže se neničí, jako kdyby byl furt nabitá na 100%. Baterii ani nesvědčí úplný vybití. A četl jsem, že když baterii vyndáš, ničí se stejně jako kdyby si jí měl v notebooku, takže vyndání baterky nic neřeší.
Jojo teď se koukám... Mi přijde, že vyndání baterky je pořád lepší řešení, ale samozřejmě nemusím mít pravdu. V Lenovu to nazývají "vestavěná baterie" a dávají dto do notebooků pro zmenšení tloušťky
aha.. no tak asi v ultraboocích, protože já mám dojem, že tam mám tu klasickou
ale i tak.. jestli vyndáš baterku nebo jí budeš používat je prakticky jedno a hlavně, na co si kupovat notebook, když ho pak používáš jako desktop
ale i tak.. jestli vyndáš baterku nebo jí budeš používat je prakticky jedno a hlavně, na co si kupovat notebook, když ho pak používáš jako desktop
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4801
-
od amirinda
Zobrazit poslední příspěvek
13 črc 2024 18:00
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2257
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2294
-
od p3v4x