Dobrý den, potřebuji pomoc s vybíráním nové grafické karty max. do 4500 kč, nejsem moc náročný hráč a nepotřebuji bůh ví jakou, abych tam měl všelijaké detaily a ani na to nemám počítač, ale chtěl bych si vzít nějakou tu střední třídu s velikostí paměti aspoň 2GB a 256 bity, mám 1 názorný příklad:
http://www.czc.cz/msi-r9-270-gaming-2g/ ... _Gaming_2G
Chci si koupit novou, protože stávající už mám docela starou a velmi nevýkonnou, většinu her musím hrát s malým rozlišením a s nejnižšími detaily a to jsem rád, že hraji, protože ty lagy jsou otřesné a nemám z toho vůbec nic. Jde mi jen o to, jestli k tomu procesoru co mám, bude vše pasovat jak má a bude všechno stíhat s grafikou, kterou jsem uvedl výše. Moje sestava je:
Operační systém MS Win 7 Professional
Základní deska Gigabyte GA-P41-ES3G
Procesor Intel Core 2 Quad 3.0 Ghz
Grafická karta ATI Radeon HD 4350
RAM 4 GB
Zdroj ATX-350PNR
Myslím, že procesor se 3 Ghz a 4 jádro, je na ty moje hry dobrý, sice s tím nerozjedu asi vše na ultra detaily jako třeba ty nejnovější hry např. BF4 a NFS Rivals (na střední by to jet snad mělo), ale starší díly těchto 2 titulů a mnoho jiných, určitě na nejvyšší rozjedu a 4 GB RAM no optimální je sice 8 GB, ale 4 GB bohatě stačí a o výkonu zas o tu RAM paměť zas tak moc nejde. (V tomhle tom odstavci jsme se samozřejmě bavili, kdyby už v té sestavě byla přítomná i ta nová grafika výše.) Děkuji za odpověď.
Vybrání nové grafiky
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vybrání nové grafiky
To bude chtít nový zdroj. Alespoň 400W. Ideálně třeba tenhle: http://www.czc.cz/fortron-fsp460-60hcn- ... 42/produkt
Ten co tam máš asi nebude moc kvalitní. Co je to za značku, přesně?
Ten co tam máš asi nebude moc kvalitní. Co je to za značku, přesně?
Ano to vím nemám moc kvalitní zdroj to vím že budu muset koupit zřejmě nový zdroj někde kolem těch 500 W ale spíš jestli by to fungovalo se základní deskou. Jinak přesně co teď mám tak by to měla být tato: http://www.czc.cz/fortron-atx-350pnr-350w/41116/produkt vidíte že se to už dokonce ani neprodává a jak jsem hledal na netu tak jsem nenašel žádný obchod který by to měl prodávat takže to už bude opravdu na nic na dnešní produkty.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
PCI-E slot ta základovka má, tam nebude problém. Klidně objednej a k tomu Seasonic 500W T3 nebo ten Fortron, jestli chceš ušetřit.
Ok tak děkuji moc hned jsem klidnější že nevyhodím peníze oknem :) a když je ještě v tom obchodě napsáno že to je na DDR5 a 1 program mi říká že základní desku mám na DDR2 tak v tom není žádný problém? Ale zřejmě ne protože vidím že hodně lidí tady má DDR2 základku a mají taky dost výkonné karty s DDR5 ty paměti DDR u grafiky a u základní desky to je asi něco jiného. A co říkáte na tuhle ten je docela dobrý http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000VR0.
Naposledy upravil(a) jarda850 dne 16 pro 2013 20:58, celkem upraveno 2 x.
To vůbec neřeš ta grafika má svou pamět a ta musí být rychlá proto DDR5, v klidu grafiku kup 

Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9506
-
od MichaelSR
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2315
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4922
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 11
- 19346
-
od cemel