Dobrý den. Chtěl bych si pořídit nový monitor. Monitor využiji především na hraní her a občasné sledování videa. Klidně bych si i připlatil o pár korun víc, aby to kvalitativně na pár let stálo za to. Nevím, zda mám udávat nějaké cenové rozpětí, spíš by mně prostě zajímaly Vaše návarhy na kvalitní herní monitor a co se ceny týče, k té bych přihlédl až v momentě, kdy by se sešlo více kvalitních monitorů.
Zároveň bych se chtěl zeptat obecněji, jaké parametry odráží kvalitu monitoru při hraní her/videa? A je mezi monitory nějaký rozdíl co se týče jejich negativního vlivu na zrak nebo jsou na tom v této oblasti všichni podobně?
Díky!
Nový monitor Vyřešeno
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nový monitor
Na hraní her je nejvhodnější panel TN, tady na forum jsou často doporučované monitory od značky Philips Philips 226V4LSB Jinak Ti doporučuji v dnešní době min. pořízovat monitor s digitalním výstupem (DVI, HDMI) aspon taky nebudeš muset potřebovat redukci.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Cena nemusí být vždy ukazatelem kvality a já samozřejmě nemám potřebu zaplatit více, než je třeba, ale je ten monitor za "pouhých" 2700 Kč kvalitní?
. Nevyznám se v tom a jak říkám, nemám potřebuju prostě jen zaplatit hodně, ale myslel jsem si, že kvalitní monitory stojí kolem 8000 Kč.
Jinak na hry je skutečně lepší TN? Někde jsem četl, že ten druhý typ (IPS?) má kvalitnější barvy, tím se nezvýší "zážitek z hraní"?

Jinak na hry je skutečně lepší TN? Někde jsem četl, že ten druhý typ (IPS?) má kvalitnější barvy, tím se nezvýší "zážitek z hraní"?

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Kvalitní...tak jako za ty peníze jo, ale samozřejmě se nevyrovna monitoru za 8K...To je samozřejmě jiná.
Ano, IPS má věrohodnější barvy, avšak mají často (ne pokaždé) větší odezvu (např 8ms)
Však si i počkej na další návrhy...
Ano, IPS má věrohodnější barvy, avšak mají často (ne pokaždé) větší odezvu (např 8ms)
Však si i počkej na další návrhy...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
Kvalitni eizo ma ips a nizkou odezvu 3,4s :) nemáš šanci poznat 5 a 3,4s podle mě :)
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Mám na stole tento a je to špička, za 3 roky záruky to stojí, kvalita vynikající
http://www.czc.cz/iiyama-prolite-xb2483 ... 87/produkt
Dá se najít podstatně levněji.
http://www.czc.cz/iiyama-prolite-xb2483 ... 87/produkt
Dá se najít podstatně levněji.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pro porovnání mám v současné době již asi 5 let starý LG Flatron L1960TR
Uhlopříčka: 19"
Kontrast: 5000:1
Jas: 300cd/m2
Doba odezvy: 2ms
Úhly pohledu: 170st. horizontálně a 170st. vertikálně
Velikost bodu: 0,294mm
Doporučené rozlišení: 1280x1024/75Hz analog
Konektory: 15 Pin D-Sub, DVI-D
Další funkce:f-Engine, Tilt, VESA 100*100
Uhlopříčka: 19"
Kontrast: 5000:1
Jas: 300cd/m2
Doba odezvy: 2ms
Úhly pohledu: 170st. horizontálně a 170st. vertikálně
Velikost bodu: 0,294mm
Doporučené rozlišení: 1280x1024/75Hz analog
Konektory: 15 Pin D-Sub, DVI-D
Další funkce:f-Engine, Tilt, VESA 100*100
Žádné nové nápady? 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Oproti stávajícímu bude cokoliv lepší...
Musíš se ale taky vyjádřit k návrhu, co jsem dal. Cena je dobrá? Parametry vyhovují? Nebo máš více peněz? Méně? ...
Musíš se ale taky vyjádřit k návrhu, co jsem dal. Cena je dobrá? Parametry vyhovují? Nebo máš více peněz? Méně? ...
Cenově vypadá vyhovující, možná bych v kapce našel i o trochu více. Ten co jsi poslal vypadá solidně, ale moc se v těch číslech nevyznám, myslíš, že bych byl spokojený? Jak jsem řekl, monitor by byl primárně na hry, což jak jsem asi pochopil znamená především důraz na dobrou odezvu. Kamarád má doma myslím ten s ISP a ty barvy jsou skutečně úchvatné. Když je více barev, je prostě je prostě hezčí obraz ne? Jak se pozná dostatek/nedostatek odezvy u her? A neexistuje nějaký "kompromis"? Jen jsem tam namátkou koukal a našel jsem třeba toto:
www.czc.cz/asus-vx239h-led-monitor-23/142772/produkt
V čem třeba tento pokulhává po herní stránce? Rád bych, pokud je to možné, to i trochu pochopil, abych věděl, na co se mám koukat a čemu věnovat pozornost. Pokud je to moc složité, tak se spokojím jen s Vaším doporučením. Díky
www.czc.cz/asus-vx239h-led-monitor-23/142772/produkt
V čem třeba tento pokulhává po herní stránce? Rád bych, pokud je to možné, to i trochu pochopil, abych věděl, na co se mám koukat a čemu věnovat pozornost. Pokud je to moc složité, tak se spokojím jen s Vaším doporučením. Díky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ten Asus nebude špatný. iiYama má navíc akorát pivot (výškově stavitelný), což pro mě byl hlavní požadavek.
Parametry mají stejné.
Parametry mají stejné.
Jak to že mají podobné parametry? Ten tvůj má lepší odezvu a asus má 16x vyšší kontrast, to jsou nedůležité parametry že jde říci, že mají stejné parametry?
Jinak pak jsem ještě našel tento, ten ale vypadá už nějak moc dobře:
www.czc.cz/asus-vg248qe-3d-led-monitor- ... 28/produkt
Využil bych ho vůbec s mou současnou grafickou kartou http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000013ID nebo to nemá takový vliv?
Jinak pak jsem ještě našel tento, ten ale vypadá už nějak moc dobře:
www.czc.cz/asus-vg248qe-3d-led-monitor- ... 28/produkt
Využil bych ho vůbec s mou současnou grafickou kartou http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000013ID nebo to nemá takový vliv?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1882
-
od mikrosini
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 18:50