Zdravím,
mám tuto desku: http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite/Pr ... =1&LanID=0
Procesor Sempron 2200 a 1GB RAM. Nainstaloval jsem WIN7 Home (ne nekamenujte mne, jen jsem to chtěl zkusit a chtěl jsem mít všechna PC v síti pod jedním systémem). Systém běží celkem ok, ale přehrávaná videa jdou trhavě. Je to PC pro děti do pokojku ¨žádné náročné hry, jen přehrávání pohádek a internet,youtube. Nechci do toho moc investovat-spíš skoro nic. Co by pomohlo s tím videem? Přikoupit grafiku? Jakou? Něco levného z bazaru. Nebo přidat 1 GB paměť? Díky za rady.
Zrychlení starého PC
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zrychlení starého PC
Já myslím že celkově samo o sobě je to vražda do tak starého PC dávat W7. Nicméně upgrade RAMky, na 2Gb což je maximum, by možná pomohl ale žádný zázrak to nebude.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Myslíte, že to není o grafické kartě a je to spíš o té paměti?
Je to o procesoru.
Nestiha videa v X264. Mozna jeste stary MPEG-4, ale ten uz dneska pouziva malokdo.
Nestiha videa v X264. Mozna jeste stary MPEG-4, ale ten uz dneska pouziva malokdo.
Aha, tak tudy cesta nevede
A když budu chtít koupit něco jetého, tak jaká minimální konfigurace (rozuměj nejlevnější) bude stačit pro mou potřebu:-plynulý internet a přehrávání filmů z disku, sítě a youtube. Moc díky za radu.

Hlavne teda tam nedavej zadne zbytecnosti, co se tyce nejakych doplnku, 2GB ram je na dnesni dobu hodne malo, podivej se do spravce uloh a podivej se kolik ram ti to ted spotrbovava.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
No, právě. že ta paměť teď jede tak na 75%. Spíš ten procesor je občas na 100%. Uznávám, je to plečka. Co ale pořídit a neplatit majlant?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4558
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42