PS4 vs. PC
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PS4 vs. PC
Doma na to mrknu co to je za zázrak 

- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě k těm ventilátorům, když mají 3 piny, jde připojit na desku se 4 piny nebo se musí dokoupit redukce?
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, samozřejmě to půjde. Jen nesmíš zapojit větrák do PWM místo Ground. Podívej se do manuálu, GND = uzemnění.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Aspoň že tak. Takže PWM konektor nechat volný 
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Čer 2014 08:53) ---
Koukal jsem na ty větráky a jsem z nich blbej:) Ale za rozumné peníze a asi i celkem dobré jsou Arctic Cooling. Prodávají ty s regulací, pak nějaké TC, které mají vlastní teplotní čidlo a pak normální.
Pokud koupím nějaké ty větráky a byly třeba více slyšet, prodávají se nějaké mezikusy s odporem, že by třeba snížily napětí z 12V na třeba 6V? U akvárka používám dva 92mm větráky a mám výkon snížen pomocí přepínatelného zdroje a jedou na 6V a člověk o nich neví.

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Čer 2014 08:53) ---
Koukal jsem na ty větráky a jsem z nich blbej:) Ale za rozumné peníze a asi i celkem dobré jsou Arctic Cooling. Prodávají ty s regulací, pak nějaké TC, které mají vlastní teplotní čidlo a pak normální.
Pokud koupím nějaké ty větráky a byly třeba více slyšet, prodávají se nějaké mezikusy s odporem, že by třeba snížily napětí z 12V na třeba 6V? U akvárka používám dva 92mm větráky a mám výkon snížen pomocí přepínatelného zdroje a jedou na 6V a člověk o nich neví.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
TAk balíček dnes dorazil a jsem natěšenej jak malé děcko:) K těm větrákům si odpovím sám, pokud budu chtít regulovat otáčku, dá se koupit regulační panel do 5,25" pozice
http://www.czc.cz/fan-control-chladice/produkty
http://www.czc.cz/fan-control-chladice/produkty
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Dá se koupit panel, nebo i mezikus, popřípade deska by je měla umět i sama regulovat,ale tam záleží na tom, co dovolí program nastavit. A co se týče zapojení tak na konektoru je západka, která praktickyzamezuje tomu, abys uzapojil konektor blbě.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, měl si pravdu s tou západkou konektorů k ventilátorům. Počítač jsem včera večer zapnul a v pohodě naběhl. Vyskočilo na mě okno, kde mám na výběr 3 možnosti. Poslední je vstoupit do Biosu. Chtěl jsem tam nastavit, aby to bootovalo z usb, ale nějak se mi to nedaří najít. Je tam automaticky nastaveno, že první má bootovat pevný disk, ale druhá volba je pouze disabled. Tak nevím, zda to bude makat. Mechaniku jsem zapomněl do seznamu hodit.
Prosím Tě, nemáš nějaký odkaz, abych se mohl orientovat v tom Biosu od Gigabyte? Abych věděl, co mít zaplé atd? Díky moc
Prosím Tě, nemáš nějaký odkaz, abych se mohl orientovat v tom Biosu od Gigabyte? Abych věděl, co mít zaplé atd? Díky moc
K tomu se většinou (třeba já na Asus desku) dostává manuál, i když tedy v angličtině. Je tam sestavení, položky Biosu, atd.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
ano, tomu rozumím, ale plno věcí je pro laika trošku složitější, nějaké podpory procesorů atd. Samozřejmě do návodu mrknu, ale jsou věci, které člověk normálně nezná.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíš to bude udělané tak, že musíš mít tu flešku zapojenou v USB a potom se ta možnost zpřístupní. Jinak v návodu to bývá popsané, ale k PC se momentálně bohužel nedostanu, abych se na to podíval...
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, všiml jsem si u hry BF4, že je vidět občas na obraze jakoby rozpuleni obrazu. Není to trhané, ale jako kdyby obraz byl složen ze dvou a jedná část reagovala zpomaleně. Přešel jsem ns pc po asi 10 letech, co jsem hrál na konzolích a tam tohle nebylo. To samé jsem si všiml u Far Cry 3. Ničemu to nevadí ,jen že na konzolích to nebylo. Možná to může být tím, že mám monitor zatím připojen přes analog kabel.
Druhá věc je, že u Hwinfo64 mi to píše frekvenci ramek 800 mhz, přitom to jsou 1600 mhz. Je to správně?
Druhá věc je, že u Hwinfo64 mi to píše frekvenci ramek 800 mhz, přitom to jsou 1600 mhz. Je to správně?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
800MHz na RAM je správně, násobí se dvěma. A co se týče toho rozdělení monitoru, nějak nevím co myslíš...

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”