Jaký notebook z těchto čtyř? Nevyznám se v procesorech apod.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký notebook z těchto čtyř? Nevyznám se v procesorech a

Příspěvekod Deny18 » 06 led 2013 22:13

Já nevím jak ty,ale já teda s Acerem žádné špatné zkušnosti nemám. Mám ho teďkom už druhej rok a žádný problém až na přehřátí,které jsem vyřešil vyčistěním nemám,ale to není problém značky Acer... Může se to stát jakémukoliv notebooku. Možná je to tím,že jsi měl nejaký starý typ Aceru,teď už jsou na tom jako ostatní značky. :)

PS: Čím je notebook dražší,tím kvalitněji bude vyroben - Logické.Taky jsem při výběru nebyl moc odvážný k Aceru,nakonec jsem si ho koupil a do teď toho nelituju. Stál mě něco přes 13.000 Kč :)

Reklama
vilaamalka
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod vilaamalka » 06 led 2013 22:15

Jej, tak to jsi moc hodnej, že se mnou tady budeš ztrácet čas! Já to psala hned na začátku - velikost displeje maximálně 13tka, 12 000 dám ráda, 16 000 dám, ale muselo by to za to stát, víc asi ne - hlavně proto, že si myslím, že na moje potřeby je to zbytečné. Požadavky v podstatě "jenom" ta rychlost, hry nehraju, jen na fb (nezdá se to, ale na nynějším nb mi nejedou ani ty), jsem na netu na forech, víc nic. Paměť taky nepotřebuju. "Jenom" tu rychlost.. :eh:
A ideálně i dobrý monitor (pokud je v nich vůbec rozdíl), abych fotky viděla v reálných barvách a ne o x odstínů tmavší, jako to mám teď. A co nejmenší hlučnost, ať už při provozu nebo odvětrávání.
Ale koukám, že se těch požadavků vyrojilo nějak moc..

--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Led 2013 22:16) ---

Deny18 píše:Já nevím jak ty,ale já teda s Acerem žádné špatné zkušnosti nemám. Mám ho teďkom už druhej rok a žádný problém až na přehřátí,které jsem vyřešil vyčistěním nemám,ale to není problém značky Acer... Může se to stát jakémukoliv notebooku. Možná je to tím,že jsi měl nejaký starý typ Aceru,teď už jsou na tom jako ostatní značky. :)

PS: Čím je notebook dražší,tím kvalitněji bude vyroben - Logické.Taky jsem při výběru nebyl moc odvážný k Aceru,nakonec jsem si ho koupil a do teď toho nelituju. Stál mě něco přes 13.000 Kč :)

Je to možné, já měla Acer tak deset let zpátky, tak to byl bu´d špatný kus nebo už se prostě polepšili. Ale říkalo to víc lidí kolem mě, tak nevím..

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 led 2013 22:22

Tento ti doporučím do té hranice 13 000. Velká nevýhoda je, že nemá mechaniku, jinak na tvé potřeby je plně dostačující. : http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s300- ... .htm#popis

Tento je dražší, ale má mechaniku. Výkonější procesor a W8. Jinak je to skoro to samé. Stačí i ten levnější, jen aby ti potom nechyběla mechanika : http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z380- ... 361803.htm
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

vilaamalka
nováček
Stav:

Příspěvekod vilaamalka » 06 led 2013 22:26

Mechaniku nepotřebuju, ale raději bych W7. Doteď jsem sice kupovala bez systému, ale je to vždycky hrozná práce dostat tam "moje" sedmičky..
Prosím tě a jak teda poznáš tu rychlost? Ta frekvence o tom nerozhoduje??

--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Led 2013 22:27) ---

Ten druhý je supr! Jen najít se sedmičkami a nebylo by co řešit.. :-) :-)

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 led 2013 22:28

frekvence nerozhoduje. Záleží na kombinaci součástek, které tam jsou. Věř, že tento notebook se sekat nebo pomalu načítat nebude. Záleží ovšem na internetu. Co to je "tvoje" sedmičky?

vilaamalka
nováček
Stav:

Příspěvekod vilaamalka » 06 led 2013 22:31

Sedmičky - Windows 7 Ultimate, ale nelegálky. Já nevím, jessti se to tady smí napsat. : D
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z380a- ... 1=r13-13.9 A tenhle by vážně nešel? Sice nemá vlastní pamět, ale tak..

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 06 led 2013 22:33

Rychlost procesoru závisí na počtu jader a frekvence.Samozřejmě,že Intel Core i3,i5 a i7 jsou,jak jsem říkal "nejnovější a nejrychlejší". Na testech již v dnešní době většinou na prvních místech. Být tebou,díval bych se na notebooky s procesory Intel Core. :)

PS.: Intel Core i5 a i7 má v sobě zabudovaný TurboBoost = Zvýšení frekvence a výkonu pri zátěží (hraní her apod.)...

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 led 2013 22:38

Tak kup něco s Woknama. Nelegál není dobrá volba. Ten co si jsem dala, je ok. Jen jdeš s penězma furt nahoru. na tvojí práci ti stačí i ten za 12500. Ale tak pokud máš peníze na ten lenovo z380a,, tak proč ne.

vilaamalka
nováček
Stav:

Příspěvekod vilaamalka » 06 led 2013 22:44

Já vím, že jdu nahoru a právě vím, že dávat 16 000 je zbytečnost. Jen se bojím, aby to zase nebylo pomalé, no.

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 led 2013 22:48

A ta 13" je nutnost? Za 16000 by se dal sehnat lepší notebook, ale 15,6". Jinak i ten za 12 500 bude rychlej. Samozrejmě, že drazší je lepší. Je na tobě, jak se rozhodneš.

vilaamalka
nováček
Stav:

Příspěvekod vilaamalka » 06 led 2013 22:51

A jestli se ještě můžu zeptat - displej je lepší HD nebo TFT LCD?

--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Led 2013 22:53) ---

Tak 13" právěže nutnost je.. Ono teď mám 11,6" (nebo jak je to přesně) a je to tak akorát - ideální by byl zase tak malý nebo aspoň 12", ale tam není výběr už vůbec. :-( A máš pravdu, vím, že vybírat v 15", jsem úplně jinde - hlavně teda cenově.

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 06 led 2013 22:57

HD je rozlišení a TFT LCD druh. Víc ti k tomu bohužel neřeknu. Tak pokud musí být 13" tak máš dvě možnosti :

1) http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s300- ... .htm#popis

2) http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z380a- ... 1=r13-13.9

Je to na tobě.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”