Ze začátečníka na profíka nebo aspoň mírně pokročilého.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ze začátečníka na profíka nebo aspoň mírně pokročilého.
Na profika sa vypracujes tak minimalne za 10 rokov, na pokrocileho mozno za 5 rokov podla IQ a vydrze studovat a to aj ked budes mat 50+ rokov. proste stale studovat, inak zakrpaties a vo svete IT budes nula.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hodně se můžeš přiučit i tady na fóru.Sleduj zde doporučené sestavy a zjisti si třeba v recenzích na extrahardware nebo ddworld,proč je třeba doporučena ta konkrétní grafika nebo ten konkrétní zdroj.Ovšem nejlepší je osobní posouzení a to tak,když někomu skládáš sestavu a máš v ruce ten konkrétní kus hardwaru.Já po složení vždy PC ještě dost podrobně testuji například v OCCT,3Dmarku,Furmarku nebo HD Tune,takže vím i konkrétní naměřené hodnoty a popřípadě teploty komponent.Což se při doporučení může taky hodit.A zpravidla taky to co doporučím,tak si časem sám koupím nebo dám někomu do sestavy. 

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Chtěl jsem napsat skoro to samé, co Marfy :) Mě pomohlo čtení problémů ostatních lidí, prohlížím si sestavy, baví mě videa na You Tube o HW (Linus Tech Tips, Austin Evans, razethew0rld, techtomorrow, Nicolas11x12TECHX ... ) .
tak já co mám v pc je pouhý základ, nebojte se čtu . Koukám se co kde je koukám na komentáře recenze atd. Já mám snahu se učit mě to baví. Kdyby mě to nebavilo tak se o to nezajímám. A chci taky Konečně být užitečný.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nestaci citat, treba tomu aj rozumiet.
Mnohi citaju o wifi a aj tak nevedia preco to vypadava...
Mnohi citaju o wifi a aj tak nevedia preco to vypadava...
Tak to je jasný ale nějak se začít musí a čtením komentářů poznatku a jiných věcí se dá lecos naučit. Já se pouze snažím učit je fakt že musím někde získat praxi a to se budu snažit možnosti jsou. Ale je nutné aspoň něco znát
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
pidlo píše:A chci taky Konečně být užitečný.
Tipoval bych Tě na nějakého čtyřicátníka, na kterého právě přišla krize středního věku

Sleduj místní návrhy a diskuze k nim. Navrhují zde sestavy lidé z praxe, většině prošla rukama spousta komponentů a ví o čem mluví. Ale jsou zde i teoretici, kteří prostě mají nastudované recenze. Takže taková směska, od které se dá hodně pochytit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
V profilu má věk 23 let...
Tech recenzi bych se radsi moc nechytal, ono se totiz moc praktickych zkusenosti zjistit neda. Coz se pozna pouze v pripade, kdo ma nekdo osobni zkusenosti ktere se vyrazne lisi od recenze. Tudiz z recenze lze zjistit ze by neco mohlo byt vhodne, ale ne uz jestli v tom neni nejaka zrada, pripadne omezeni.
Napriklad pocitacu na strih videa skladanych na zaklade teoretickych znalosti jsem videl hodne (ne tady na foru, mel jsem je v ruce kdyz je zoufaly majitel dotahl) a dovolim si tvrdit ze clovek ktery aspon nekdy videl nejakou videostriznu by si takovouhle vec co jsem videl nedovolil slozit dohromady.
Ono se to neda naucit, musi se to pochopit. Nauceny postup lze opakovat s mirnymi zmenami stale dokola, ale pokud clovek jenom vi jak to ma udelat a uz ne proc, tak pri sebemensim problemu nebude vedet co delat.
Sledovanim ostatnich se da naucit ledacos, ale je potreba vedet pozadi - kdyz treba nekdo zvoli nejaky kus hardware je treba vedet proc to udelal, ane to zopakovat 5x ze ten to udelal tak tak se to musi udelat taky tak.
Ono se staci podivat, kolik lidi co si dokazi sami slozit pocitac si mysli ze muzou delat spravce site. Kdybych jim dal nase testovaci otazky na takovou pozici, nebudou vedet vubec nic.
Podle me to chce:
1. prirozeny zajem o IT (tzn clovek si sam hleda novinky a informace na webu a ne az kdyz musi)
2. zakladni znalost PC (da se casem pomerne snadno naucit)
3. praxi (jedine praxi lze ziskat zkusenosti, do praxe pocitam i uceni se od ostatnich, delaji to tak prakticky vsichni savci z sleduji ostatni jedince sveho druhu)
4. kdyz neco nevim, nebojim se zeptat (ostatnich) a soucasne kdyz neco nevim, tak hlavne nedelam ze to vim a nezacnu si vymyslet
Pocitej s tim, ze ten clovek kteremu radis veri vsemu co napises a investuje sve prostredky (cas, penize) do toho co ty mu reknes. Kdyz mu poradis spatne, je to jen tvoje chyba.
Napriklad pocitacu na strih videa skladanych na zaklade teoretickych znalosti jsem videl hodne (ne tady na foru, mel jsem je v ruce kdyz je zoufaly majitel dotahl) a dovolim si tvrdit ze clovek ktery aspon nekdy videl nejakou videostriznu by si takovouhle vec co jsem videl nedovolil slozit dohromady.
Ono se to neda naucit, musi se to pochopit. Nauceny postup lze opakovat s mirnymi zmenami stale dokola, ale pokud clovek jenom vi jak to ma udelat a uz ne proc, tak pri sebemensim problemu nebude vedet co delat.
Sledovanim ostatnich se da naucit ledacos, ale je potreba vedet pozadi - kdyz treba nekdo zvoli nejaky kus hardware je treba vedet proc to udelal, ane to zopakovat 5x ze ten to udelal tak tak se to musi udelat taky tak.
Ono se staci podivat, kolik lidi co si dokazi sami slozit pocitac si mysli ze muzou delat spravce site. Kdybych jim dal nase testovaci otazky na takovou pozici, nebudou vedet vubec nic.
Podle me to chce:
1. prirozeny zajem o IT (tzn clovek si sam hleda novinky a informace na webu a ne az kdyz musi)
2. zakladni znalost PC (da se casem pomerne snadno naucit)
3. praxi (jedine praxi lze ziskat zkusenosti, do praxe pocitam i uceni se od ostatnich, delaji to tak prakticky vsichni savci z sleduji ostatni jedince sveho druhu)
4. kdyz neco nevim, nebojim se zeptat (ostatnich) a soucasne kdyz neco nevim, tak hlavne nedelam ze to vim a nezacnu si vymyslet
Pocitej s tim, ze ten clovek kteremu radis veri vsemu co napises a investuje sve prostredky (cas, penize) do toho co ty mu reknes. Kdyz mu poradis spatne, je to jen tvoje chyba.
O sítě mi nejde vím co je to když se řekne taktovací herní programovací. Takže ty pojmy už znám já se to snažím pochopit a je jasný že do herního pc nedám serverový cpu a do serveru herní cpu i když v tomhle mám ještě chaos. čtu každý den rady každý den trávim hodinu čtením proč tohle a proč toto a ne proč tam to každý den tu čtu příspěvky komenty zkušených lidí.Sice mi to do hlavy ještě moc nejde ale snažím se.
"je jasný že do herního pc nedám serverový cpu a do serveru herní cpu"
Tenhle konkretni pripad - proc? Neni to tak uplne jednoduche, jsou pripady kdy to lze (Xeon pro socket 1155 napr)
To je prave podle me ten priklad (znam par takovych lidi) kdy clovek dokaze aplikovat jakkoliv slozity postup a resit slozity IT problem, ale vi jak to ma delat, ale uz ne proc ktery krok dela a co se stane, takze kdyz nastava problem nevi co s tim. Tohle se podle me tyka i pripadu, kdy nekdo da jako odpoved na dotaz nejaky cizi postup, kteru mu na prvni pohled pripada jako reseni, aniz by si tim byl sam jist.
Na druhou stranu kdyz jsou jasne principy, lze se kdykoliv dostat k reseni. Napr v pripade sestaveni pocitace pri znalosti principu je jenom otazka chvile hledani najit vhodne komponenty na vybranem eshopu. Kdezto kdyz se na to jde z druheho konce - obslehne se cizi sestava a pulka dilu uz neni k dispozici, pricemz sestavovatel nevi proc byly konkretni dily vybrany, je to ta situace kdy nevi jak dal.
Tenhle konkretni pripad - proc? Neni to tak uplne jednoduche, jsou pripady kdy to lze (Xeon pro socket 1155 napr)
To je prave podle me ten priklad (znam par takovych lidi) kdy clovek dokaze aplikovat jakkoliv slozity postup a resit slozity IT problem, ale vi jak to ma delat, ale uz ne proc ktery krok dela a co se stane, takze kdyz nastava problem nevi co s tim. Tohle se podle me tyka i pripadu, kdy nekdo da jako odpoved na dotaz nejaky cizi postup, kteru mu na prvni pohled pripada jako reseni, aniz by si tim byl sam jist.
Na druhou stranu kdyz jsou jasne principy, lze se kdykoliv dostat k reseni. Napr v pripade sestaveni pocitace pri znalosti principu je jenom otazka chvile hledani najit vhodne komponenty na vybranem eshopu. Kdezto kdyz se na to jde z druheho konce - obslehne se cizi sestava a pulka dilu uz neni k dispozici, pricemz sestavovatel nevi proc byly konkretni dily vybrany, je to ta situace kdy nevi jak dal.
neboj budu si dávat pozor postupně se učit a třeba se vyracuji. Ono nejde říct že to nejde když se to nezkusí. Některé věci ale vážně nejdou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4679
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”