Výběr routeru s 1 Gbps porty.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr routeru s 1 Gbps porty.

Příspěvekod Žbeky » 02 zář 2013 22:17

Martin63 píše:No... Já tu síť sdílím s mnoha uživateli.

Z tohoto usuzuju, že na router nebudeš připojený sám

I když "jen" zapojuješ, tak máš snad tušení, CO zapojuješ a hlavně PROČ toto a ne něco jiného.Stejně tak technologie na páteřní síti bude daleko dál, než u tebe doma.Tak se nevymlouvej. Pokud chceš dělat práci pořádně, základní přehled musíš mít o všem z oboru.
A nadlidský výkon chceš. Nemyslím tím IPv6, ani USB, ani Gbit, ale jejich kombinace spolu s připojením "750/750". To ti prostě nedá žádný domácí router. Můžeš z toho vycouvat jedině tak, že jej necháš v režimu AP+switch a routování necháš na strojích poskytovatele. Pak ti je ale k houbám IPv6 a pomalu i USB, protože bys to sdílel s celým subnetem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 02 zář 2013 22:22

Martin63 - citace:
No... Já tu síť sdílím s mnoha uživateli.

Mno.. já myslím, že tím myslel, že není na síti jediný koncový uživatel.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 02 zář 2013 22:58

To co říkáš není úplná pravda. O všem přehled nemám, protože ho prostě nepotřebuji... A pokud něco nevím, nebo něco potřebuji vědět, tak Google vždy pomůže.
750/750 Mbps stejně plně nevyužiji. :wink:

Navíc páteřní spoj mám na bytovce... :lol: Světe div se.

Router má samozřejmě sloužit jako domácí!!! Nikoliv, aby táhl několik dalších uživatelů. Copak si myslíš, že takto slaboučký router bych mohl dát do bytovkové jednotky, kde by táhl cca 100 lidí? Asi těžko... To je v jiné cenové kategorii.
Napadl mě tímto geniální nápad. Jen tak na zkoušku to vyzkouším. Myslím, že se nejen sekne, ale že i zahoří. :D Když vidím ty výkonné switche, tak tam zkusím dát nějaký takovýto router. :D

No, ale to už jsme odbočili... Kolik tedy myslíš, že dá max. po LANu router TP-LINK TL-WR1043ND, nebo D-Link DIR-657? 250 - 300 Mbps by mohli dát... Víc je stejně zbytečné. Popř. Který z nich je lepší?
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 zář 2013 07:35

Ale je to pravda. Stejne jako ridic ma mit prehled o tom, jak opravit zakladni veci (pneu, zarovky, kdy se meni olej a jaky tam patri...), tak montazni technik ma mit jakys takys prehled o sitovych prvcich. Proste by sis mel umet vybrat dle dostupnych parametru. Obzvlaste kdyz tvym pozadavkum odpovida tolik, ze by je na sve ruce spocital zaslouzily truhlar.

A kdybys pouzival ten google, tak bys zjistil, ze ten tp-link 1043 da WAN-LAN max. okolo 130Mbit

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 4
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 03 zář 2013 07:56

To mi stačí... Za tu cenu stejně nic lepšího neseženu. Neříkej mi, že si pamatuješ veškeré věci, které jsi se kdy naučil. V době, kdy jsem se učil síťarem, gigabit byl něco s čím pracoval jen málokdo... To co nepoužívám ve své práci se mi z hlavy vytratilo. Pro rýpaly rovnou píšu, že jsou to vědomostní věci.

Odesláno z mé Xperie P, pomocí webového prohlížeče.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1764
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Výber UPS
    od TheSalon112 » 18 črc 2024 20:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC