doska je zbytocne draha ( na taktovanie) ale kedze ma xeon je zbytocne davat trojtisicove dosky.
MB nema vpodstate skoro ziadny vpliv na vykon akurat ked ide o overclock je lepsie si priplatit ale na xeon staci zaklad.
PC primárně na hry okolo 35k
Re: PC primárně na hry okolo 35k
firelad... my si nějak čteme myšlenky 

Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je pravda, že Xeon není možno taktovat, má však Turbo režim, kdy místo 3.3GHz nahodí 3.7GHz, v tuhle chvíli si nejsem jistý, jestli je dobré ubírat na desce. Třeba to bude časem chtít přidat na frekvenci. Nepřijde mi vhodné cpát do kompu za tolik peněz desku za dva tácy. Jak by to vypadalo?
Navíc cena prý ideálně 35k, ale max. do 40k - tím jsem se řídil.
Navíc cena prý ideálně 35k, ale max. do 40k - tím jsem se řídil.
Já bych to moc přes 35 netlačil... není důvod proč...
viděl bych to asi takto
http://www.czc.cz/61mk5ndtbmiqh91emsm256j3g3/seznam
viděl bych to asi takto
http://www.czc.cz/61mk5ndtbmiqh91emsm256j3g3/seznam
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš tam jen jeden disk, on chce dva (2 TB). Mechanika je o 60,- dražší. Zbytečně. Zrovna tyhle Crucialky jsou tam schválně? O 150,- levnější http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... t1s4h79uf8 udělají tu samou práci. SV3.5 bude lepší volbou, než 7200.14. Pořád nechápu důvod, proč nepočkat na výkonnějši 290X?
Ještě bych tam spíše dal 1x8GB modul RAM. Časem bude těch 16GB potřeba.
Ještě bych tam spíše dal 1x8GB modul RAM. Časem bude těch 16GB potřeba.
u těch pamětí je důležité koukat na kvalitu a ty Tactical jsou prostě o něco lepší i co se reklamací týče... 2TB sem si nevšiml... ale to je detail... dá se 2TB 3.5... proč ne.
A mechanika vypadá líp ta od ASUSu... :) a těch 60 Kč v tom rozpočtu na rozdíl od zdroje za 3000 nic není
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 22:52) ---
no a? Tak tam zase dá 2x4 gb ne? co je za problem?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 22:55) ---
překopané disky na 2TB a je to 37k s OS
A mechanika vypadá líp ta od ASUSu... :) a těch 60 Kč v tom rozpočtu na rozdíl od zdroje za 3000 nic není
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 22:52) ---
no a? Tak tam zase dá 2x4 gb ne? co je za problem?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 22:55) ---
překopané disky na 2TB a je to 37k s OS
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já si stále stojím za svou sestavou. Do takového PC za takové peníze patří pořádný zdroj, deska a co nejvýkonnější a nejnovější GK. Komponenty musí být co nejvyrovnanější. Autor k tomu však určitě taky má co říct, tak počkáme.
Co se týče RAM a quadchannelu. Vím, že to myslíš dobře, ale nebude kus toho chladiče zakrývat jeden ze słotů DDR3? Proto 1x8+1x8. Ale nejsem si tímhle zrovna jist.
Co se týče RAM a quadchannelu. Vím, že to myslíš dobře, ale nebude kus toho chladiče zakrývat jeden ze słotů DDR3? Proto 1x8+1x8. Ale nejsem si tímhle zrovna jist.
ty crucialy nejsou tak vysoké jako ostatní číra... taky bych je tam narval pod chladič kdyby na to přišlo... a ten gelid vypadá, že je možná i o něco vyšší než ta noctua
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
Zdravim.
Tak předem děkuju všem za připomínky a návrhy.
Koukal jsem na ty návrhy výše a vychází mi, že sestava od akema je navrhnutá líp, co se týče poměru cena/výkon.
Ale osobně souhlasím s Clorkym, že do PC okolo 38k patří pořádný (i když někdy zbytečně předimenzovaný) komponenty.
Co se týká grafický karty, tak Sapphire R9 290X 4GB GDDR5 jsem tam nedával kvůli referenčnímu chlazení. Jasný, stačí počkat cca. 14 dní na nereferenční karty, ale obávám se, že kvůli vysoký poptávce bude cena dost nastřelená v ČR. Proto jsem tam narval tu gtx 780, která už má vychytaný chlazení, je prověřená a cena je vzhledem k výkonu slušná. S finálním výběrem grafárny teda počkám na ceny nereferenčních verzí R9 290X.
Koukám, že jste se shodli, že 16GB ramky je zbytečnej overkill. Přišlo mi lepší to trochu přestřelit, než za 2 roky dokupovat další modul (lenost). Takže 16Gb fakt ne (vyhozený keše)?
Hm, je to těžký rozhodování... Buď kupovat rozumem (akemova sestava) nebo srdcem (Clorkyho sestava). Peněženka každopádně bude v obou případech smutná.
Tak předem děkuju všem za připomínky a návrhy.
Koukal jsem na ty návrhy výše a vychází mi, že sestava od akema je navrhnutá líp, co se týče poměru cena/výkon.
Ale osobně souhlasím s Clorkym, že do PC okolo 38k patří pořádný (i když někdy zbytečně předimenzovaný) komponenty.
Co se týká grafický karty, tak Sapphire R9 290X 4GB GDDR5 jsem tam nedával kvůli referenčnímu chlazení. Jasný, stačí počkat cca. 14 dní na nereferenční karty, ale obávám se, že kvůli vysoký poptávce bude cena dost nastřelená v ČR. Proto jsem tam narval tu gtx 780, která už má vychytaný chlazení, je prověřená a cena je vzhledem k výkonu slušná. S finálním výběrem grafárny teda počkám na ceny nereferenčních verzí R9 290X.
Koukám, že jste se shodli, že 16GB ramky je zbytečnej overkill. Přišlo mi lepší to trochu přestřelit, než za 2 roky dokupovat další modul (lenost). Takže 16Gb fakt ne (vyhozený keše)?
Hm, je to těžký rozhodování... Buď kupovat rozumem (akemova sestava) nebo srdcem (Clorkyho sestava). Peněženka každopádně bude v obou případech smutná.

neboj akemova zostava ti minimalne 2 roky vydrzi.
a nebudes musiet kupovat nove komponenty ja rocne investujem do pc 5 az 6 tisic a stale dokupujem nove komponenty.
takze teba upgrade bude obchadzat minimalne dva roky a potom uz len vymienat dosluhujuce komponenty co 8 GB ram vydrzi neboj.
zdroj je pohoda 620/650w je super nieje dovod tam davat nejaky iniy a za dva roky budu nove 650 ktore budu splnovat nove certifikacie a ten tvoj bude i tak zastarali preto je zbytocne kupovat predrazeny zdroj.
Procesor je super ( number oneeee )
Grafika zalezi na tebe co preferujes nvidia alebo AMD pokial ti nejde o znacku ale o vykon pockaj na amd R9 290x ale ani kupov 780-ky nurobis hlupost pretoze r9 290x sa doporucuje len pre pomer cena/vykon pri zostaveni novych pc ale vykonovo su natom pomerne rovnako.
Ak mas strach ako ti tam ram vojdu siahni po nejakom low profile ale nie 1.35 ale 1.5.
crucial, kingston, corsair este geil niesu spatne ale doporucujem jednu z prvych troch znaciek
( 1600, CL 8/9, 1.5 napatie) taketo v low profil a nemusis mat obavy o priestor.
a nebudes musiet kupovat nove komponenty ja rocne investujem do pc 5 az 6 tisic a stale dokupujem nove komponenty.
takze teba upgrade bude obchadzat minimalne dva roky a potom uz len vymienat dosluhujuce komponenty co 8 GB ram vydrzi neboj.
zdroj je pohoda 620/650w je super nieje dovod tam davat nejaky iniy a za dva roky budu nove 650 ktore budu splnovat nove certifikacie a ten tvoj bude i tak zastarali preto je zbytocne kupovat predrazeny zdroj.
Procesor je super ( number oneeee )

Grafika zalezi na tebe co preferujes nvidia alebo AMD pokial ti nejde o znacku ale o vykon pockaj na amd R9 290x ale ani kupov 780-ky nurobis hlupost pretoze r9 290x sa doporucuje len pre pomer cena/vykon pri zostaveni novych pc ale vykonovo su natom pomerne rovnako.
Ak mas strach ako ti tam ram vojdu siahni po nejakom low profile ale nie 1.35 ale 1.5.
crucial, kingston, corsair este geil niesu spatne ale doporucujem jednu z prvych troch znaciek
( 1600, CL 8/9, 1.5 napatie) taketo v low profil a nemusis mat obavy o priestor.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ty jsi stojíš za svoji sestavu, kde máš zbytečně drahou desku, která nijak nebude omezovat autora od desky za 1,8–2k např nebo kde doporucuješ gk s referenčním chladičem? To ti zrovna nedělá nejlepší jméno tady Na PC helpuClorky píše:Já si stále stojím za svou sestavou. Do takového PC za takové peníze patří pořádný zdroj, deska a co nejvýkonnější a nejnovější GK. Komponenty musí být co nejvyrovnanější. Autor k tomu však určitě taky má co říct, tak počkáme.

Jsem pro r9 290x, než pro gtx780,ale až budou lepší chladiče.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC do 50 000 Kč, primárně na hraní
od tokiiino » 18 lis 2024 15:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2590
-
od tokiiino