Zakladní deska na moje kompomenty
Re: Zakladní deska na moje kompomenty
Jo, jsou tam přesně tyto ramky jenže já chtěl nějaké spíš s frekvencí 1600MHz a ty jsou skoro všechny s napětím 1.65v a výš... takže bych tam mohl dát tedy paměti s napětím 1.65v a výše jo?
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli ti ramky v biose poběží na 1333Mhz nebo na 1600Mhz je jedno, rozdíl stejně nepoznáš...1600Mhz je jenom jedno bezvýznamné plus 
Ramky ber tyhle! Corsairy 1,5V 1600Mhz

Ramky ber tyhle! Corsairy 1,5V 1600Mhz
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
takže tam musím mít napětí 1.5v a nesmí to přesahovat nebo jsou ty corsairy lepší? ta kingston 4GB pamět s napětím 1.65v co jsem ukazoval by mi tam nešla? nekompabilita? protože jsou o pár kaček levnější a mně to vychází tak tak
zase jsem zmatený 
Edit*: komponenty obědnávám z alzy, je to ta samá? http://www.alza.cz/corsair-4gb-ddr3-160 ... .htm#popis

Edit*: komponenty obědnávám z alzy, je to ta samá? http://www.alza.cz/corsair-4gb-ddr3-160 ... .htm#popis
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, jsou to ty samé.
Pro intel procesory se doporučuje mít provozní napětí do 1,5V. Vyšší napětí může znamenat poškození procesoru. Pokud paměti 1,5V jsou výrazně dražší, než paměti s 1,6V napětím, tak bych vzal je, ale vzhledem k tomu, že rozdíl je jenom 60,- tak není o čem uvažovat.
PS: to poškození procesoru si stejně myslím, že je blábol a že na tom nezáleží, ale pro dobrý pocit si připlať 60,-
Pro intel procesory se doporučuje mít provozní napětí do 1,5V. Vyšší napětí může znamenat poškození procesoru. Pokud paměti 1,5V jsou výrazně dražší, než paměti s 1,6V napětím, tak bych vzal je, ale vzhledem k tomu, že rozdíl je jenom 60,- tak není o čem uvažovat.
PS: to poškození procesoru si stejně myslím, že je blábol a že na tom nezáleží, ale pro dobrý pocit si připlať 60,-
Ok, díky určitě si to připlatím... jistota :) jinak procesor mám AMD a až budu upgradovat tak taky na AMD, myslím že ta deska intel ani nepodporuje... takže ted už to všechno jen obědnat a snad to pojede jak má. Snad nebudu muset flashovat bios nebo tak něco protože to jsem nikdy nedělal 

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Na AMD procesory tohle "pravidlo" neplatí, ale já bych si i tak připlatil, říkám Ti to i z toho důvodu, aby mě kolegové neubičovali 
Flashovat bios podle mě nebudeš muset dělat, nevím proč bys měl a já když jsem si kdysi kupoval desku (a k tomu komponenty), tak jsem měl vždy nejnovější revizi a to zahrnuje i nejnovější bios.

Flashovat bios podle mě nebudeš muset dělat, nevím proč bys měl a já když jsem si kdysi kupoval desku (a k tomu komponenty), tak jsem měl vždy nejnovější revizi a to zahrnuje i nejnovější bios.
ok díky Vám všem za pomoc... Ted jsem se dostal k obědnávce a jak naschvál mají zrovna vyprodaný ten zdroj, takže si budu muset počkat no 
Kdyby byl poté ještě nějaký problém se zapojením nebo tak tak se sem ozvu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Úno 2014 20:25) ---
Tak a už si zase nejsem jist
Ta moje součástná deska co mám ted "Asus m2n68 plus" je ve formátu Micro ATX. A ta Msi je ATX tudíš bude asi i větší.... Vůbec nevím jestli mi tam na to budou pasovat dírky pro uchycení, co když ne?
A taky nevím jestli se tam vleze, ta deska co mám ted má rezervu asi 1Cm na délku... šířka je ok. Co myslíte? Při nejhorším je ještě čas rychle stornovat obědnávku

Kdyby byl poté ještě nějaký problém se zapojením nebo tak tak se sem ozvu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Úno 2014 20:25) ---
Tak a už si zase nejsem jist

A taky nevím jestli se tam vleze, ta deska co mám ted má rezervu asi 1Cm na délku... šířka je ok. Co myslíte? Při nejhorším je ještě čas rychle stornovat obědnávku

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jak píšeš máš Asus m2n68 plus Tak ta je ve formátu ATX, nikoliv mATX a všechny uvedené desky se Ti do skříně vlezou.
Ano přesně tuto mám, jenže koukej tady je napsané že to je Micro ATX http://www.alza.cz/asus-m2n68-plus-d122469.htm
Edit: Na té alze nemají u té desky ani vypsané že podporuje procesory AMD athlon II kterej tam tedko mám, takže tam asi mají špatné info, že?
Akorát mě znervoznuje že tam mají napsané Micro ATX....
Edit: Na té alze nemají u té desky ani vypsané že podporuje procesory AMD athlon II kterej tam tedko mám, takže tam asi mají špatné info, že?

Ahoj, to jsem já, píšu z kamarádova ůčtu co si založil, pc mám rozebraný a v dokončení mi chybí asi jedná věc. Jak je napájení na procesor 8-pin tak mi to tam ze zdroje nejde, zdroj má 2x 4pin napájení a nejdou na sebe přidělat, ani se to tam nevleze.... Můžu to spustit i s 1x 4 pin když tam má být 8? prosím o rychlou odpověd, děkuji moc :)
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Musí se to tam vlézt.
Odesláno z mého HTC EVO 3D X515m pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC EVO 3D X515m pomocí Tapatalk
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Staci jeden 4-pin.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29
- 5497
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:04
-
- 3
- 3139
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2082
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2979
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3227
-
od šulda