Tichý PC do domácnosti
Re: Tichý PC do domácnosti
Externe mechaniky to poriešia 

ITCrowd píše:X píše:Absolutně tiché PC je to, které bude v "serverovně" a periférie budou v pracovně (monitor, klávesnice, myš, repráky, USB huby, ...). Mám case za zdí a již bych nikdy neměnil!
Nicméně je to opravdu nezvyk zapnout PC a neslyšet šum.
A chodit do serverovny s každým CD by se mi fakt nechtělo...
Prvních 14 dní jsem se musel štípat, jestli nespím. Eventuální návštěvy zprvu nechtějí věřit, že mám zapnuté PC.
Příroda nepočítala s tím, že lidé budou dlouhé hodiny a hodiny sedět před TV či monitorem. Už pár hodin je škodlivých i pro zcela zdravého člověka. Menší procházka je tedy velmi výhodná a i zdravá. Navíc mám docela dost obsahu na 2 NAS (každé má 3 TB), do kterých máme přístup z každého (2) patra rodinného domku po 1 Gb/s intranetu (2. PC, 107 cm TV skrz DLNA). Je to nesmírně pohodlné, máchnout ovladačem s air (vzdušnou) myší a pouštět si video, audio, grafiku ...

Tak sestava koupena, bohužel poněkud zklamání, ale to asi jen díky monitoru. Monitor zítra vracím, levý dolní roh šedá barva místo černé, levý horní roh tmavě šedá místo černé, pravý dolní roh přibližně stejně tmavě šedá jako levý horní roh a pravý horní roh černá. Monitor má malou nožku a při sebemenším dotyku hýbe, což se mi moc nelíbí... *Doplním, že se jedná o ten monitor, co byl jako první navrhovaný - LG.
Nějaký návrh na dobrý monitor?
Upřednostním velikost 21 palců, pořádná základna, která se nerozkýve, když sáhnu na tlačítko zapnutí. Cena do 5.000,- Kč přibližně. Klidně si něco málo připlatím, ale opravdu bych rád monitor, se kterým budu spokojený.
Nějaký návrh na dobrý monitor?
Upřednostním velikost 21 palců, pořádná základna, která se nerozkýve, když sáhnu na tlačítko zapnutí. Cena do 5.000,- Kč přibližně. Klidně si něco málo připlatím, ale opravdu bych rád monitor, se kterým budu spokojený.
Tlačítko zapnutí? To k monitorům nemáte dálkový ovladač?
Nejdřív si monitor prohlédni na prodejně, abys později nebrmlal ... Já jsme spokojený se svým 69 cm (27") multimediálním (i s TV a PIP okny s televizí do monitoru s PC obsahem) Samsung SyncMaster T27A550, ale na tebe asi moc velký ...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 3197
-
od Pavdi07