Výber ntb - max 20 tisíc

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Výber ntb - max 20 tisíc

Příspěvekod WinDroid » 04 úno 2015 22:21

No 6 let ti acer nevydrží ani náhodou. to už je rovnou vyřaď :D Pokud chceš mít ten noťas takovou dobu, tak prostě jedině to lenovo a víc. Ta 860m je fakt mnohem silnější.
Ten i5 neni slabej, je výkonnější než i3 ve stolnim pc.. Je prostě dostatečně silnej. Sice je pravda že ta 4 jádrová i7 je mnohem silnější, ale taky mnohem víc topí a v té toshibě bych se docela bál.. Nemá zrovna nejlepší chlazení. Navíc se tam zbytečně ještě ubralo na grafice, a ta grafika je fakt brutálně horší než ta 860m. A procesor v hrách rozhodně nehraje takovou roli jako grafika.
Externí chlazení myslíš podložku? To stejně chladí jen z venku, to skoro nemá vliv.
Disk dostačuje, v budoucnu lze upgradnout, vyfukování na displej bych se nebál, to je jak kdybys na něj dejchal..

Pokud nechceš překročit 20k je to opravdová škoda.. Protože 860m je víc jak 2x silnější. viz příloha.
Jinak bych bral něco typu i5+840m asus.
Přílohy
nvidia-gpus.png

Reklama
vejceti
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod vejceti » 10 úno 2015 17:11

Nevím jeslti je možné jeste oživit tenhle topic, ale

nakonec sem se rozhodl pro to Lenovo které mělo jedinou mouchu a to byla ta 4gb Ram, ale na alze sem našel tenhle model
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50-70-black-d2305737.htm který má ram 8gb
definován jako použitý, může mi nekdo osvetlit co podle alzy znamená použitý? pokud stím má nekdo neakou zkušenost?

Píšou tam že je možné že bude chybet jen adaptér proto sem se chtel zeptat jestli nekdo neví kde bych sehnal adaptér na tento přesný model ntb. předem dekuji.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 10 úno 2015 17:16

Do použitýho bych nešel ani náhodou. Může tam bejt nějaká skrytá vada, který si na reklamačním nevšimli. To si radši připlať ty 2000.

vejceti
nováček
Stav:

Příspěvekod vejceti » 10 úno 2015 17:20

Nebo spíš jiná otázka, o kolik je horší ta 4GB RAM než 8GB Ram a kde se to nejspíš projeví. nechce se mi připlácet už tak sem nad limitem a docela se bojím toho použitého ale nevím jestli me nebude ta ram 4GB mrzet.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 10 úno 2015 17:35

"Nové zboží s plnou zárukou, jež bylo otevřeno, případně má náhradní obal." To píše alza...

Klidně ho vem, ale počítej stím, že je tam větší pravděpodobnost, že má nějakou skrytou vadu, ale na to můžeš narazit i u uplně nového notebooku. Akorát bych napsal do Alzy email, co to přesně znamená, jestli není nějak doškrkaný nebo tak něco.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

vejceti
nováček
Stav:

Příspěvekod vejceti » 10 úno 2015 17:45

Napsal sem mail i sem jim zavolal a neřekli mi k tomu vubec nic, jeslti to tam má adaptér jeslti si ho mám dokoupit nebo co stim je vubec žádný info. Tak nevím nekdo řiká že je to nahovno nekdo řiká že je to dobrý.

Pak sem strávil čas hledáním adaptéru na tenhle model a za boha sem ho nemohl najít. a pak zase připlácet za adaptér kterej me vyjde na 2,5 k. mi příjde zbytečný.

Já to asi nechci zbytečně riskovat. a pokud bych si pořídil ten s ram 4gb tak ta ram se dá stejne časem upgradnout ne?.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 10 úno 2015 17:46

Ano, dá.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 10 úno 2015 18:04

Martab píše:"Nové zboží s plnou zárukou, jež bylo otevřeno, případně má náhradní obal." To píše alza...

Klidně ho vem, ale počítej stím, že je tam větší pravděpodobnost, že má nějakou skrytou vadu, ale na to můžeš narazit i u uplně nového notebooku. Akorát bych napsal do Alzy email, co to přesně znamená, jestli není nějak doškrkaný nebo tak něco.

Jo, to možná u "rozbaleného zboží". U použitého je to trochu jinak - "Použité či servisované zboží bez vady. Kompletnost balení, která nebrání plnému užívání výrobku. Se zárukou celých 12 měsíců."

Upgradovat se to dá, ale to už se ti vyplatí to rovnou vzít s 8GB ram.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 10 úno 2015 18:08

Jo pardon, já myslel že se bavíme o http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50-7 ... 288057.htm, moje chyba...

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 10 úno 2015 18:10

Já bych jim nevěřil ani u "rozbaleno". Někdo to měl doma, něco tam posral a v rámci 14ti dnů jim to poslal zpátky. Hoděj to do továrního a šup s tim na pult.

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 10 úno 2015 19:12

Babis: Když jsem si kupoval mobil, dost to tak vypadalo. A to jsem kupoval novej. Byl zeškrábanej celej ze zadu, a systém jsem musel ještě sám házet do továrního nastavení protože byl nějakej zablokovanej nebo co (iPhone 5C) No.. opravil jsem to, poškrabaný záda jsem neřešil, ale pak jsem ho vrátil za 13 dní kvůli velikosti displeje a koupil S4.. Já už teď věřím i tomu, že i nové zboží je použité :D
A ještě dodám, že pokud to mají rozbalený apod. Tak prostě sníži cenu od nového kusu v té době, a pak klidně to tam maj ještě půl roku zatim co novej stojí i o 4 tisíce méně, to jsem taky viděl když jsem kupoval mobil :D
No. Bral bych ten s 8GB ram, je o 400 kč dražší, a má i OS..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”