Ještě to může být Toshiba X200, což není až takový stařík

Ale zpět k tématu. Sám používám FujitsuSiemens Amilo Pro V2085, což je jen o málo silnější konfigurace (PentiumM 1,7GHz, a rozšířená RAM na 1,5GB). Do takto starých strojů se moc nevyplatí investovat a kupovat do nich něco lepšího. Původně v tom byly XP, ale ty už jsou zastaralé (+ v mém případě u nich již není podpora programů, které potřebuju používat) a tak jsem přesedlal na LINUX, protože novější windows by byl sebevražda

. A musím říct, že to tomu notebooku dost prospělo a nelituji toho. Na kancelařinu to stačí ulně v pohodě, FullHD filmy to sice moc použitelně nepřehraje, ale 720p to zvládá, a zajímavé je, že některé specializované programy co používám mi na tom běží líp, než kolegům s C2D (mobile) nebo prvníma i3m, popřípadě tam ještě jeden má AMD A6 na Windows 7

.
Takže abych to shrnul. Ano, je to starý notebook, ano nevyplatí se do něj vrážet peníze, ale volbou vhodného SW lze docílit toho, aby i po více než 10 letech byl stále použitelný

(a to říkám jako člověk, který je zvyklí na i5 + HD 7870 a vždycky mne hrozně štvala pomalost Pentia D v kombinaci s Windows 7, když jsem ho byl nucen používat

).