Promiň, že jsem neuvedl více informací. Chtěl bych PC, který by rozjel grafické nástroje Adobe, které jsi již vyjmenoval a nástroje na 3D grafiku (Cinema 4D, Maya) a do školy bych potřeboval jednou za čas používat i Adobe Premiere a After Effects.
Dále bych chtěl, aby to utáhlo alespoň na střední detaily většinou dnes náročnějších her typu GTA V, War Thunder apod.
Do sestavy hodlám investovat maximálně 30 000 Kč. Jinak, kdyby něco, tak s taktováním nemám vůbec žádné zkušenosti, takže nevím, jestli by byl dobrý procesor, který se musí přetaktovat.
Kdyby jsi věděl o lepší sestavě, která splňuje tyto požadavky, tak mi ji prosím pošli.
Jinak kdybys potřeboval k tomu více informací, tak řekni a klidně je napíšu.
Sestavení PC Vyřešeno
Re: Sestavení PC
V tom případě máš dost velký problém tohle pokrýt, protože Adobe Affter Effect umí pořádně prohnat každé SSD a MX100 u větších prací nestíhá, ale amatér/student není ta správná kategorie, přesto 16GB RAM tak akorát. Maya patří myslím k typickým případům pro Quadro, na kterém si nic nezahraješ a ještě chtěla ovladače (nevím, nepoužívám a mohu se mýlit). Quadro spolehlivě přeřve celou ordinace a je slyšet až v čekárně mojí MUDřenky - manželky, ale nebylo zbytí neboť 12bitový panel Radiforce se k ničemu jinému připojit nedal. Nezahraješ si a Premiere Pro také nepomůže. Premiére Pro zase bude renderovat celou noc (náhledy a práce se akceleruje pomocí CUDA - render previews) chce nejméně dva opravdu rychlé disky, robustní herní výkon a za 30000Kč.
Co vlastně máš a co by se dalo použít (s přesným označením prosím), systém dodá škola v rámci vzdělávacího programu, nebo koupit?
Tiché to nebude, ale nějak hlučné také ne - snad takto a otázka taktování jsou celé 4 položky v biosu, nic jiného než si doplnit svůj disk (doufám, že slušný a funkční, když už neříkáš jaký vlastně máš). Určitě někdo přijde a bude vyřvávat světu, ukazovat uživatelské výsledky a recenze. Nevěř tomu, protože se nedočteš a nedopátráš toho, co se stane, až se se ta 3bitová pseudocache omezená cache naplní (naplní se do 30 sekund a nepustí). Nenech si za žádnou cenu vnutit Samsung EVO nebo Crucial MX200 - obě používají polovinu kanálu (MX100 také) a ještě pseudoSLC (ačkoliv SLC adresuje 1bit + ECC ... no co no). Vybral jsem ho schválně, aby měl MLC (3bit 16kB v 8mi kanálech) s NAND Micron. Vlastně se jedná o rebrandovaný Crucial M550 bez některých funkcí. Ovšem podstatné jsou stavy, kdy běží Garbage Collector - Adobe ho nezruší, i když to není také disk na video, ale jsi student/amater a nemělo by to výrazně vadit. Druhou možností by byl již neprodávaný M550 nebo Intel 530.
Co vlastně máš a co by se dalo použít (s přesným označením prosím), systém dodá škola v rámci vzdělávacího programu, nebo koupit?
Tiché to nebude, ale nějak hlučné také ne - snad takto a otázka taktování jsou celé 4 položky v biosu, nic jiného než si doplnit svůj disk (doufám, že slušný a funkční, když už neříkáš jaký vlastně máš). Určitě někdo přijde a bude vyřvávat světu, ukazovat uživatelské výsledky a recenze. Nevěř tomu, protože se nedočteš a nedopátráš toho, co se stane, až se se ta 3bitová pseudocache omezená cache naplní (naplní se do 30 sekund a nepustí). Nenech si za žádnou cenu vnutit Samsung EVO nebo Crucial MX200 - obě používají polovinu kanálu (MX100 také) a ještě pseudoSLC (ačkoliv SLC adresuje 1bit + ECC ... no co no). Vybral jsem ho schválně, aby měl MLC (3bit 16kB v 8mi kanálech) s NAND Micron. Vlastně se jedná o rebrandovaný Crucial M550 bez některých funkcí. Ovšem podstatné jsou stavy, kdy běží Garbage Collector - Adobe ho nezruší, i když to není také disk na video, ale jsi student/amater a nemělo by to výrazně vadit. Druhou možností by byl již neprodávaný M550 nebo Intel 530.
Naposledy upravil(a) Genome dne 27 dub 2015 21:55, celkem upraveno 1 x.
Procesor- Intel Core i3 540
Grafická karta- ATI Radeon HD 4870 X2
RAM - 2x Kingston 99U471-001.A00LF (2 x 2GB)
Základní deska - MSI H55M-E33(MS-7636)
Hard disk - Samsung HD103SJ
Grafická karta- ATI Radeon HD 4870 X2
RAM - 2x Kingston 99U471-001.A00LF (2 x 2GB)
Základní deska - MSI H55M-E33(MS-7636)
Hard disk - Samsung HD103SJ
Chyběl mi chladič - opraveno.
Disk brzy nahradíš za nový.
Disk brzy nahradíš za nový.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
//odstraněno
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Asi by to chtělo číst ... po dlouhých útrapách vykoukla částka 30000kč a snad 30018Kč bude ještě snesitelným zásahem nad rozpočet.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
My mistake. Koukal jsem na Tvou sestavu, cos stavěl domů a odkaz pro tazatele byl vedle 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Re: Sestavení PC Vyřešeno
Genome, moc děkuji za pomoc u výběru PC. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1741
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 15:21