PC sestava na úpravu videa
Re: PC sestava na úpravu videa
Takže zatím nějak takhle: http://www.czc.cz/9crpj5s110h2m907obkbpt7oe1/seznam? Jednak si nejsem jistej tou skříní, prostě jsem dal tu nejlevnější, protože mi nepřipadá, že je potřeba lepší. Taky nevim jak s tou grafárnou, těch GTX960 je tam hodně. A vůbec, ale vůbec netušim co za zdroj (v seznamu ještě není). Je opravdu potřeba nějakej ten dražší?
I kdyby to šlo postavit a natlouct kladivem, tak stejně se to nehodí.
Na zdroji se nešetří. Nech tam tento - http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt
- Pepulin
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Delas si srandu s tou skrini??? Doufam ze jo
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340
PS 1 Slim
PS 1 Slim
Levna skrin se da v nouzi pouzit.
Jenom budou potreba pouzit samorezne srouby do plechu, protoze do toho zavitu nejde nic moc zasroubovat, bocnice bud bude potreba zatlouct kladivem nebo tam nebude drzet a skladat je to idealni v rukavicich aby se clovek nerizl.
Jenom budou potreba pouzit samorezne srouby do plechu, protoze do toho zavitu nejde nic moc zasroubovat, bocnice bud bude potreba zatlouct kladivem nebo tam nebude drzet a skladat je to idealni v rukavicich aby se clovek nerizl.
Pepulin píše:Delas si srandu s tou skrini??? Doufam ze jo
Psal jsem, abyste se mnou jednali jako s naprostym lajkem.

Takže takhle by to mohlo jít: http://www.czc.cz/9crpj5s110h2m907obkbpt7oe1/seznam?
A ta grafárna je teda v pohodě, nebo se vyplatí ještě investovat ten litr do 4GB?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Grafika je v pohodě a ty 2GB jí stačí.Spíš bych tam dal SSD disk.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Už mi tady petr22 psal, že se bez toho dá existivat:
Já nevim jak moc je to nutný, u načítání systému si klidně počkám a když budu něco teda stříhat, tak mě těch pár sekund taky nezabije. Pokud by to způsobovalo nějaký sekání her třeba, tak to už jej jiná.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 19:27) ---
A co takhle místo toho co tam mám hybrida: http://www.czc.cz/seagate-desktop-sshd-1tb/135121/produkt? Jak je to s nima?
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 20:59) ---
A není ještě potřeba nějaký 120mm chladicí ventilátor, k tomu, co už je v tý bedně? Možná jsou to debilní otázky, ale opravdu se nevyznám a pochopitelně chci co nejlepší sestavu. :)
petr22 píše:SSD zrychluje nacitani systemu a v nekterych pripadech odezvu aplikaci - nicmene je to vec bez ktere se da v pohode existovat.
Já nevim jak moc je to nutný, u načítání systému si klidně počkám a když budu něco teda stříhat, tak mě těch pár sekund taky nezabije. Pokud by to způsobovalo nějaký sekání her třeba, tak to už jej jiná.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 19:27) ---
A co takhle místo toho co tam mám hybrida: http://www.czc.cz/seagate-desktop-sshd-1tb/135121/produkt? Jak je to s nima?
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 20:59) ---
A není ještě potřeba nějaký 120mm chladicí ventilátor, k tomu, co už je v tý bedně? Možná jsou to debilní otázky, ale opravdu se nevyznám a pochopitelně chci co nejlepší sestavu. :)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš vzít i hybridní disk.Je to takový kompromis.Ventilátory jsou v bedně dva.Jeden na předku a druhý vzadu.Tak to to stačí a další kupovat nemusíš.Bez toho SSD disku se samozřejmě obejdeš,ale kdo to jednou zkusil,tak už jiný disk na systém chtít nebude.Rychlejší je vše.Start počítače,rozkliknutí složek,rychleji se načítají náhledy a roletkové menu.Start programů a aplikací na SSD disku je mnohem rychlejší než z klasického disku.Na sekání her to vliv nemá.Tam je to v režii grafické karty.
Ale i tak ta sestava cos vybral může být a nic měnit nemusíš.
Ale i tak ta sestava cos vybral může být a nic měnit nemusíš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
jen dotaz na ten hybridní disk, jak to pracuje? ukládá na SSD a pak v mezičase to přepisuje na točivý disk? a jak funguje čtení? systém je na ssd a zbytek na točivé části?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Je tam jen malá cache, moc velký smysl to nemá, raději bych si rovnou připlatil za SDD...
Odesláno z mého HTC Desire 500
Odesláno z mého HTC Desire 500
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Ok. Díky. Tak jsem se rozhodl, že koupim ten HDD 1TB a SSD popřípadě dokoupím. Ohledně těch ventilátorů, tak jsem v tom seznamu potom ještě změnil skříň, tamta mělo jenom jeden.
Jinak budu kupovat Windows 7 OEM na aukru za nějakých 800,-, tak se chci zeptat, jestli je ta základní deska dostačující na to, aby se na ní v následujících letech mohlo obměňovat?
Taky jsem ještě narazil na tuhle grafiku: http://www.czc.cz/sapphire-nitro-r9-380 ... 59/produkt
Vim, že má větší spotřebu než GTX 960, ale ty 300,- navíc za další 2GB... Jde mi o to, aby mi sestava vydržela co nejdýl, abych nemusel za 2 roky měnit grafárnu, protože mi nepůjdou nejnovější hry na nějaký rozumný (vyšší střední) detaily. Samozřejmě pořád s ohledem na střih FullHD videa.

Jinak budu kupovat Windows 7 OEM na aukru za nějakých 800,-, tak se chci zeptat, jestli je ta základní deska dostačující na to, aby se na ní v následujících letech mohlo obměňovat?
Taky jsem ještě narazil na tuhle grafiku: http://www.czc.cz/sapphire-nitro-r9-380 ... 59/produkt
Vim, že má větší spotřebu než GTX 960, ale ty 300,- navíc za další 2GB... Jde mi o to, aby mi sestava vydržela co nejdýl, abych nemusel za 2 roky měnit grafárnu, protože mi nepůjdou nejnovější hry na nějaký rozumný (vyšší střední) detaily. Samozřejmě pořád s ohledem na střih FullHD videa.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2766
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 18:25
-
- 9
- 6219
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6341
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1258
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4604
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”