Rozpočet je i tak malý že tady o kvalitě komponentů nemůže být ani řeč.
Uživatel chtěl samostatnou grafickou kartu, tak jsem jeho přání splnil, samozřejmě na hry tupu Mafia 1 stačí integrovaná grafika.
Ta grafika bohužel zabírá velké % procento ceny.
Výběr grafiky u low-end PC
Re: Výběr grafiky u low-end PC
Naposledy upravil(a) Delfarion dne 25 říj 2015 18:06, celkem upraveno 1 x.
Delfarion píše:Opraveno: http://www.czc.cz/171739,158191,164309, ... 45429/kody
Ovšem cena už je 8000 Kč s kvalitním zdrojem, ram do pc
Když tam zdroj dáš jenom jeden, a odstraníš ten chladič cpu, vyjde to na 6,8k.
S IGpu si hrál Crysis 2?
SaKunDrak píše:Case mám vlastní, zdroj mám 350W. Jinak HDD mám asi ATA? 250Gb a 80GB SSD, zatím bohužel nevyužité. Pokud bych kupoval nový PC, tak si na něj hodím OS. RAMku tam mám 1x 1Gb Kingston HyperX DDR2. Takže by cena mohla trochu klesnout. (A výkon trochu stoupnout. :) )
Podívej se kdyžtak do pc, jestli je to opravdu ATA, ATA kabely jsou takové široké, žílové kabely, sata jsou klasické kabely. Kdyžtak napiš více info o tom zdroji (značku, nebo rovnou vyfoť štítek na něm).
Spíš bych koupil DDR3 paměti i nové disky.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to chceš vyloženě bez APU a integrované grafiky,tak potom to může být třeba takhle :
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... OK012RHZ01
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... OK012RHZ01
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
DDR2 ti to nějakýho normální pc nepůjde 

Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá
Pokud tedy máš vlastní skříň, 350W zdroj (to info sem ještě doplň, kdyžtak se ta sestava bude muset ještě upravit) a ten SSD (předpokládám, že je to SATA, sata HDD můžeš jako takové dočasné řešení sehnat nějaký bazarový), vešel by ses do ceny i s 750Ti na které si už něco zahraješ.
Nebo: http://www.czc.cz/179320,180035,101084,110330/kody
Na moderní architektuře Skylake by sis mohl pak mohl dokoupit grafiku
Musel bys přežít APU. a za předpokladu že máš vlastní case a zdroj a mechaniku.
Bez toho by se cena vyšplhala až k 10 tis.
Na moderní architektuře Skylake by sis mohl pak mohl dokoupit grafiku
Musel bys přežít APU. a za předpokladu že máš vlastní case a zdroj a mechaniku.
Bez toho by se cena vyšplhala až k 10 tis.
ok, ohledně disků, to HDD je Seagate Baracuda 250GB, i v PC to sedí, je tam na štítku SATA a konektor... je prostě SATA
...
to SSD je taky SATA, od Kingstonu myslím... zdroj je sice Eurocase, ale je dobrý, zatím jsem s ním problém neměl... case je taky stará Eurocase big nebo mid-tower... mechaniky, zvukovku, síťovku atd. mám taky... jde mi jenom o základovku, CPU,chlazení, grafiku a RAMky... no spíše i ten zdroj, ale jenom pokud by se vlezl do rozpočtu...

to SSD je taky SATA, od Kingstonu myslím... zdroj je sice Eurocase, ale je dobrý, zatím jsem s ním problém neměl... case je taky stará Eurocase big nebo mid-tower... mechaniky, zvukovku, síťovku atd. mám taky... jde mi jenom o základovku, CPU,chlazení, grafiku a RAMky... no spíše i ten zdroj, ale jenom pokud by se vlezl do rozpočtu...
PC:
MTB INTEL DQ45CB, Intel Core2 Duo E8400 @ 3.0GHz, NVidia GeForce 8600 GT, Kingston 4GB DDR2 667MHz RAM, 2x 465GB Seagate Barracuda HDD
MTB INTEL DQ45CB, Intel Core2 Duo E8400 @ 3.0GHz, NVidia GeForce 8600 GT, Kingston 4GB DDR2 667MHz RAM, 2x 465GB Seagate Barracuda HDD
Tak zdroj od Whitenergy v žádném případě... Ten je s kvalitou skoro na nule.
Pokud máš zdroj od EC, výměna tě určitě nemine, hlavně až budeš dávat gpu. Pak bych to vzal http://www.czc.cz/617l3ofqigiqnb3ch42cohu3f9/seznam s tím, že bys ten upgrade rozdělil a koupil to postupně, jelikož se to do požadované částky nevejde, nebo vzít nějakou levnou grafiku, ale stejně bys musel časem upgradovat, takže se spíše vyplatí chvíli jet na integrované a časem nějakou dokoupit.
SaKunDrak píše:ok, ohledně disků, to HDD je Seagate Baracuda 250GB, i v PC to sedí, je tam na štítku SATA a konektor... je prostě SATA...
Pokud máš zdroj od EC, výměna tě určitě nemine, hlavně až budeš dávat gpu. Pak bych to vzal http://www.czc.cz/617l3ofqigiqnb3ch42cohu3f9/seznam s tím, že bys ten upgrade rozdělil a koupil to postupně, jelikož se to do požadované částky nevejde, nebo vzít nějakou levnou grafiku, ale stejně bys musel časem upgradovat, takže se spíše vyplatí chvíli jet na integrované a časem nějakou dokoupit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2021
-
od yaa
Zobrazit poslední příspěvek
13 srp 2025 20:55
-
- 4
- 2542
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 5287
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 9
- 4703
-
od VojtouNerCZ