UPG - Embedded/RTS C/C++, Micro Atmel/Galileo, Hry/Multi - 50tis Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Chieftain
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: UPG - Embedded/RTS C/C++, Micro Atmel/Galileo, Hry/Multi - 50tis

Příspěvekod Chieftain » 16 led 2016 20:27

Za problémy nemohou ovladače AMD/NVidia, ale chybný návrh WinNT včetně věci nabalených okolo knihoven GDIPlus - dichotomie 3D vykreslovani DirectX, přes který se vykresluje úplně vše až na OpenGL (a ty roztrhají cokoliv, ať se jedná o certifikované ovladače Quadro nebo FirePro, v profesionální značkové stanici Dell s Xeony a spuštěným Solidworks). No a kdyby ani to nestačilo, stačí vstoupit do adresního prostoru jiného procesu včetně těch, které běží na úrovni modulů jádra WinNT, často právě ovladače a pro sichr ho přepsat. K odstranění většiny problémů stačí vědět, jak věci vlastně pracují. Ne, díky a už to ani nezkoušejte.

Hledám pouze skryté nedostatky, vím co potřebuji a umím si to zdůvodnit (např.: SDK jsem uváděl záměrně, ale nikoho to nenapadlo). Kdybych se zeptal k čemu LGA2011-3, jakou odpověď bych dostal? Výpočetní výkon Skylake i7-6700k mi dostačuje, výpočetní sílu R9 390 s žádným CPU neporazíte a ECC už to nezachrání. No a kdyby se rozbila základní deska, tak prostě zapnu notebook, synchronizuji si celý devel tree a dopíšu to na Latitude E6440, který mám od zaměstnavatele s clusterem v zádech. Nejsem běžný osel, s dotazem co zmáčknout, aby se dostal na Facebook. Tak se mnou tak nejednejte, protože Dell mi provětrá jen bankovní účet a nic za to nedostanu. Argument "to jsem nevědel" neberu, protože 6 písmen - SDK AMP odkazují na developer.amd.com, kde najdete konkrétní vysvětlení i celé SDK ke stažení. Cením si rad, ale zkuste akceptovat kontext.

Reklama
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 17 led 2016 02:17

Dobře, pokud věříš, že tě podpora nepošle s nějakým osobním počítačem sestaveným někde v českých e-schopech do háje s tím, ať si koupíš certifikovanou sestavu, kde není každý komponent od někoho jiného, prosím. My dáváme do sestav ověřené komponenty a určitě do takové sestavy, která má být spolehlivá nedáme nic od AMD, protože to dělá problémy. Ať už to má u CPU Intel pro sebe lépe optimalizovaný nebo to, že se na Nvidii dá stoprocentně spolehnout než na to AMD, kde ti po chvilce vyskočí hláška: "Ovladač zobrazení přestal reagovat a byl obnoven ". A ne, nemyslím ty Quadra, na kterých si nic nezahraješ, ale obyčejnou GTX!
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod python.p » 17 led 2016 18:12

My dáváme do sestav.... Tohle je hodně vtipné, aktuálně tady na tomhle fóru.

Absolutní krmelec pro facebookové lamy. Přesně jak píše tazatel. Herní střepy s lebkama a plamenama vám jdou, no jdou, schází kompletně řešené chlazení. SSD se tady vybírá podle velikosti pindíka v čaryfuku. No chodím se sem bavit, zatím se Vám to všem celkem daří.

Na Nvidii se dá 100% spolehnout - ty seš mi ale vtipálek. Kolik těch karet jsi měl realné v ruce, reálně ! Nepočítám ty které jsi viděl někde na obrázku a teď tu honíš rozumy.

Chieftain: Got it. Ty BeQuiet jsou jak jsem psal tiché, protlačí nějakej ten vzduch, ale za 2 roky je můžeš hodit do pryč. Bohužel zkušenost (přiznám se není moje, ale je 100% validní)

Radím ti se tady na to vykašlat, lidi zde nejsou schopni racionálně přemýšlet a ani uvádět racionální důvody. Prostě krmel.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 17 led 2016 18:54

python.p píše:Na Nvidii se dá 100% spolehnout - ty seš mi ale vtipálek. Kolik těch karet jsi měl realné v ruce, reálně ! Nepočítám ty které jsi viděl někde na obrázku a teď tu honíš rozumy.
Trochu nechápu, co jsi tím chtěl říct, ale zatím dobrý pokus, doufám, že tě za to někdo aspoň jednou, třeba, možná poplácá po rameni a tobě to zvyší ego a možná se ti i něco objeví v rozkroku. Promiň, ale vhodnější reakci na tento bezpředmětný názor jsem bohužel nenašel, protože trochu nechápu, co se spolehlivostí má to, kolik mi pod rukama prošlo "zelenáčů", společného.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod python.p » 17 led 2016 19:03

Proč prostě neodpovíš na mou hloupou otázku - kde jsi byl na té 100% spolehlivosti ? Jako že kdybys mi třeba řekl měl jsem v ruce 150 karet a ani jedna nebyla vadná - tak by to trošku váhu měla. Více psal tazatel.

Druhá hloupá věc - co ti sakra není jasný na tom že tazatel chce AMD -> Programování embedded i real-time systémů (C/C++) -> AMP C++ -> Tam se prostě nV nechytá.

Chieftain
nováček
Stav:

Příspěvekod Chieftain » 18 led 2016 06:04

Existuje naděje, že se přestanete hádat, započne konstruktivní debata v souladu s požadavky?

<< EDIT >>
Hotovo.

- CooolerMaster Master Case 5 Pro
- Airen sAlient Heavy 3.5mm
- Be quiet! Dark Power Pro 11 650W
- Noctua NF-A14 PWM
- Noctua NH-U14S
- Asrock Z170 Extreme7+
- Core i7-6700k
- Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 2400MHz
- Kingston KC400 512GB
- Sapphire Nitro R9 390 Back Plate
+ Lite-ON iHAS122-04 DL DvD-RW
+ OCZ Intrepid 3800 200GB
+ Hitachi 7K4000 HUS724020ALE641/0F19843 Intel Raid1
+ Asrock Infineon TPM 1.2
+ Windows 7 Ultimate

S mírným navýšením a zajížďkou pro desku i chladiče Noctua do Alzy se na účtě nakonec objevilo 52896Kč včetně 650W varianty Be quiet! Dark Power 11 Pro 650W. Necelé dvě hodiny párání se ve střevech, instalace Windows 7 Ultimate a spuštění stále probíhajícího stress testu ukazuje UPS 348W (Peak).S přehledm by stačil 550W zdroj. Jen se mi nechtělo čekat na nedostupný zdroj.

P.S.: Stále čekám na BSOD (Minimal 15.30.1025.1001) a ono stále nic. HSA Build VS2012 SDK AMD i7-6700k @4.2GHz 4:38 vs R9 390 default 45s. Po zbytek dne si pro jistotu udržím peak. Na plno šlapou i disky s ativním bitlockerem AES256, které se baví indexací nejen obsahu i 30 let starých výkresu v PDF (OCR) cca 11 milionů souborů.

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod python.p » 24 led 2016 04:15

Tak ať slouží ;)

Chieftain
nováček
Stav:

Příspěvekod Chieftain » 24 led 2016 12:25

Díky. Přístě už se ptat nebudu.

P.S.: Stále čekám na BSOD a oni nic. Evidentně dělám něco špatně.

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod python.p » 24 led 2016 13:06

Já se snažil poradit, nemyslel jsem to zle. :)

ale tady na tomhle fórum plném teoretiků... Holt jsi prostě divnej člověk kterej neví co chce a měl si radši vzít nějakou nV protože je 100% spolehlivá oproti AMD.

BTW.: pokud jsi vše udělal pořádně, což předpokládám, se BSOD ani nedočkáš, né v dohledné době.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 24 led 2016 13:21

Já bych neřekl že to neví. Spíš to ví dost dobře a chtěl si ověřit že tam nemá nějakou botu, zbytek byl holt drhnutí v komunikaci :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Chieftain
nováček
Stav:

Příspěvekod Chieftain » 24 led 2016 13:36

Ano a díky za připomínky k Be Quiet! Něco jsem nevěděl např.: IOMMU.

Nemyslím si, ale musím tam u vás na Živě (nick Python.P) poděkovat konkrétnímu člověku za detailní informace a skvělý návod včetně funkčních patchů na virtualizaci VFIO-QEMU Passthrough. Fakt to funguje a vždy potěší, že ještě existuje kreativní machr, hledící do hlubin a problém vyřeší. Vlastně nevím, proč Asrock většinou ignorují a nikdo z recenzentů striktně neřekne, ano tady IOMMU funkguje a tady se na to výrobce vykašlal. Elegatní řešení, se kterým si člověk vyhraje a nesniží sám sebe do primitivního světa konzumu.

<< edit >>
Vážně se začínám zabývat myšlenkou, že bych si vyměnil chladič grafiky a využil API pro napsání vlastního řízení.

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod python.p » 24 led 2016 17:02

Mohl ses zeptat klidně tady ;) Nebo SZ.

I když to možná tady neberou v potaz, tak vše co radím má vždy vyzkoušené a nebo ověřené. Neradím nikdy nic co bych sám netestoval nebo si sám nekoupil.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”