V uvozovkách horší neznamená o poznání horší. A téma není ani o Tebou ušetřených 3.500,- kdysi někde. A co se nestalo, neznamená, že se stát nemůže. Jinak to bylo jen upozornění, které jsem hodnotil - může se. Nikoliv, že to tak bude.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 59 vteřinách:
Jestliže není uzavřená smlouva, je neplatná, nebo od ní bylo odstoupeno, nemusí (ani nemůže) se plnit. Zboží za chybnou cenu tak nemusí být dodáno (problematika smlouvy je popsaná dále v článku). Provozovatel e-shopu má však ještě jednu možnost předpokládanou v § 53a odst. 1 obč. z. - je povinen zákazníka informovat (např. v obchodních podmínkách) o možnosti zjištění a opravování chyb vzniklých při zadávání dat před podáním objednávky. Je tedy možné do obchodních podmínek doplnit ustanovení, podle kterého lze chybnou cenu opravit i po učinění objednávky (např. do jejího odeslání), avšak zákazník musí s opravou souhlasit. Jinak bude jeho objednávka zrušena.
980Ti Zotac vs 980Ti MSI
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: 980Ti Zotac vs 980Ti MSI
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Zakon, na ktery se odvolava tenhle clanek byl zrusen 1.1.2014.
Od 1.1.2014 plati novy obcansky zakonik kde je vsechno jinak. Je to presne z toho duvodu aby eshopy nemohly zkouset na zakazniky cachry s cenama (dame nizke ceny abychom prilakali lidi a kdyz nekdo objedna, tak mu dame vyssi a svedeme to na inflaci, kurz dolaru a podobne - ono se najde dost trubek co to koupi i za vyssi cenu). Takse s trikem jako kdyz se prodaval fotak za vyhodnou cenu, jenze bez baterie a dalsiho prislusenstvi ktere bylo za priplatek je utrum.
Tudiz cena za kterou se zbozi objednava by mela byt pro zakaznika konecna.
Od 1.1.2014 plati novy obcansky zakonik kde je vsechno jinak. Je to presne z toho duvodu aby eshopy nemohly zkouset na zakazniky cachry s cenama (dame nizke ceny abychom prilakali lidi a kdyz nekdo objedna, tak mu dame vyssi a svedeme to na inflaci, kurz dolaru a podobne - ono se najde dost trubek co to koupi i za vyssi cenu). Takse s trikem jako kdyz se prodaval fotak za vyhodnou cenu, jenze bez baterie a dalsiho prislusenstvi ktere bylo za priplatek je utrum.
Tudiz cena za kterou se zbozi objednava by mela byt pro zakaznika konecna.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 dub 2016 15:53, celkem upraveno 1 x.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OK to je možné. Události, které jsem měl na mysli se odehrály dávno před tím. Nicméně pro tazatelův zájem nechci, aby se z mé poznámky na okraj udělalo 3 stránkové OT 
Zajimavé, že nejmenovaný, ale renomovaný IT obchod mi tento rok vrátil za vrácené paměti RAM méně než stály. Vrátil tolik kolik stály v době vrácení, nikoliv v době koupě jak dle zákona (jelikož dělám v obchodě tak vím co se vracet má) měl. Ano jednalo se o cca 80kč a byl jsem rád, že bez diskuzí vrátili tak jsem to neřešil, ale ... né vždy je všechno podle nového občanského zákona, asi.

Zajimavé, že nejmenovaný, ale renomovaný IT obchod mi tento rok vrátil za vrácené paměti RAM méně než stály. Vrátil tolik kolik stály v době vrácení, nikoliv v době koupě jak dle zákona (jelikož dělám v obchodě tak vím co se vracet má) měl. Ano jednalo se o cca 80kč a byl jsem rád, že bez diskuzí vrátili tak jsem to neřešil, ale ... né vždy je všechno podle nového občanského zákona, asi.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Vratit ti musi samozrejmne kupni cenu. Je jen na tobe, jestli si to nechas libit, protoze je to jednoznacne poruseni zakona (s tim prodejce pocita - ze si to lidi nechaji libit). Obchodu ktere se zdrahali vratit 21 tisic za vec ktera v dobe vraceni stala 6 tisic jsem zazil vice.
Zrovna GTX 980 Ti neni nejlacinejsi zalezitost, nicmene poruchovost tehle karet je minimalni a zaruka je mam pocit 3 roky. Ja osobne kupuju pouze MSI grafiky a pouze od Nvidie.
Pokud se clovek neboji poruseni zaruky, je mozne vylepsit chlazeni montazi lepsiho chladice jako je Fera nebo Tranquillo, ale je potreba vic mista ve skrini. U karty s referencnim chladicem je to velky rozdil jak v teplote (30 stupnu) tak v hlucnosti (pokud se to planuje udelat da se koupit levnejsi karta s referencnim chladicem a usetrit par tisic).
Zrovna GTX 980 Ti neni nejlacinejsi zalezitost, nicmene poruchovost tehle karet je minimalni a zaruka je mam pocit 3 roky. Ja osobne kupuju pouze MSI grafiky a pouze od Nvidie.
Pokud se clovek neboji poruseni zaruky, je mozne vylepsit chlazeni montazi lepsiho chladice jako je Fera nebo Tranquillo, ale je potreba vic mista ve skrini. U karty s referencnim chladicem je to velky rozdil jak v teplote (30 stupnu) tak v hlucnosti (pokud se to planuje udelat da se koupit levnejsi karta s referencnim chladicem a usetrit par tisic).
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a jinak bych si vybral asi tady tuto místo Zotacu http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-980-ti-6 ... 91/produkt. Nabízí 2x8pin a 1x6pin (otázkou je, jestli má na to vůbec dostatečný počet konektorů (?)).
//edit: Akorát ten chladič bude poněkud hlučnější.
//edit: Akorát ten chladič bude poněkud hlučnější.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”