Pc-Barbone
Re: Pc-Barbone
Tak na pc klidně můžu počkat,ale bude to změna jako hrom,jelikož mám pc staré cca 9let
:-)

Nebo si ještě můžeš počkat na nové procesory od AMD. Ty vyjdou ale až ke konci roku. Ceny by měli být docela přívětivé vzhledem k výkonu, aby mohli konkurovat I5 a I7.
Na AMD nema smysl cekat - jednak bude az za rok, navic se bude opakovat stavajici situace - nizsi vykon nez Intel a tim padem i nizsi cena.
První ZENy by snad měly vyjít dřív než za rok. Je nejspíš jasné, že nebudou výkonnější než nejlepší I7, ale můžou nabídnout konečně slušný výkon za odpovídající cenu.
Slusny vykon za odpovidajici cenu nabizi I3, I5 a Xeon (3-7 tisice Kc).
Navic prvni Zeny budou APU a samotne CPU budou nejdriv na konci roku ale spis na jare 2017, takze je otazka zda ma smysl rok cekat na neco, na co nejspis nema cenu cekat.
AMD rozhodne nenabidne vykon I7 za 3000 Kc - dneska ty procesory prodava takhle levne jen proto, aby je vubec nekdo kupoval. Pokud se nejakou nahodou podari vyrobit procesor vykonove srovnatelny aspon s I5, tak nebude vyrazne levnejsi. Stavajici prezentace AMD ale ukazuji ze se to zase nepovede.
Navic prvni Zeny budou APU a samotne CPU budou nejdriv na konci roku ale spis na jare 2017, takze je otazka zda ma smysl rok cekat na neco, na co nejspis nema cenu cekat.
AMD rozhodne nenabidne vykon I7 za 3000 Kc - dneska ty procesory prodava takhle levne jen proto, aby je vubec nekdo kupoval. Pokud se nejakou nahodou podari vyrobit procesor vykonove srovnatelny aspon s I5, tak nebude vyrazne levnejsi. Stavajici prezentace AMD ale ukazuji ze se to zase nepovede.
Martab píše:A od toho, aby někdo řekl z čeho to postavit jsme tady mi, a děláme to zdarma
No, slušnou bednu možná, ale za ty peníze existuje lepší, zdroj, dobré, ale prostě základ... Namátkou jedna ze starších sestav co jsem kdysi navrhoval http://www.czc.cz/8q27l6p860ilbbgje3sbf190s2/seznam, máš tam výkonnější grafiku, lepší zdroj, case je na stejné úrovni, SSD nepoužívá TLC, kvalitnější deska i grafika (ona MSI ¨White" za moc nestojí...) a stojí to 20K, pravda, není tam Fera a Windows, ale to je otázka 3,5K (a to beru neOEM W10, které nejsou vázány na jednu desku!). Ale moje peníze to nejsou, kup si co chceš...
Na sestavu jsem koukal,ale o kartě se říká,že hodně topí a žere,ten ssd disk no,není intel lepší už z hlediska 5leté záruky?
A tu kartu do té skříně?
Ja osobne bych jako grafiku pouzil GTX 970 a SSD bych dal od Intelu.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ten ADATA má taky 5let záruky a R9 380X žere víc než GTX960, ale zas není to tak hrozné jako bylo(je) u R9 390/280 řady a za rozumnou cenu nabízí dobrý výkon ( o podstatný kus výš než GTX960) a navíc podporuje využitelně DX12, což od nVidie umí až GTX980(Ti)...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

http://www.czc.cz/bjn8hs7keihs5902jgfk9i8tig/seznam
Takže takto by to mohlo klidně být? S tím,že by se vyměnila do budoucna jen GK?
Vydrží z tento pc třeba aspoň těch cca 6let?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 5 vteřinách:
Je asi fakt,ze ten můj pc (co mám) není buchvijaký spořílek.
Takže takto by to mohlo klidně být? S tím,že by se vyměnila do budoucna jen GK?
Vydrží z tento pc třeba aspoň těch cca 6let?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 5 vteřinách:
Je asi fakt,ze ten můj pc (co mám) není buchvijaký spořílek.
Windows bych koupil na aukru za pár stovek, pokud ho nechceš z toho aukra, tak kup alespoň krabicovou verzi místo te OEM, která je vázána na základní desku. R9 380 bych nebral, pokud bys ten OS koupil na aukru, vešla by se tam i GTX 970, jinak bych vzal GTX 960.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, takto http://www.czc.cz/4toasfbrqkhcrbfnpu6f2f2uoe/seznam R9 380 a R9 380X není to samé, spotřebu mají sice stejnou, ale R9 380X je podstatně výkonnější, tedy i efektivnější. SSD je celkem jedno, ten Intel teď vychází cenove celkem dobře, to je čistě na tobě. Popřípadě ještě grafiku vyměnit za http://www.czc.cz/gigabyte-r9-380x-4gb/181755/produkt, která má o cosi horší chladič, ale o rok delší záruku... + Windows tam máš OEM, což je pak lepší koupit na Aukru, a nebo vzít skoro stejně drahou krabicovou verzi. A mechanika, zvaž sám, ale dnes je to už téměř zbytečnost...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Asi tedy takto http://www.czc.cz/bjn8hs7keihs5902jgfk9i8tig/seznam,s tím,že se koupí do budoucna GPU.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”