Doporučte lehký notebook do školy? Vyřešeno
Re: Doporučte lehký notebook do školy?
Asi nechci nic s plotnovým HDD, už těch 10K se mi zdá dost za notebook do školy.
Děkuju za vaše názory a rady. 

10 tisíc je pro notebook minimum, jinak si na tom nerozjedeš ani prohlížeč natož nějaký základní program a je jedno, kde ho budeš brát.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Měl jsem tu teď několik notebooků s Atomem/Celeronem N, eMMC a 2GB RAM. Na běžnou práci to bylo použitelné za jedné podmínky, nesmělo být otevřeno víc než jedna záložka v prohlížeči/jeden program. Zkoušel jsme i 4GB RAM, ale výsledek byl 00nic...
Osobně jsme si na přenášení pořídil EliteBook 2560p s i5, je to mnohem lepší kombinace (i s SSD mne vyšel na nějakých 7K) a výdrž s původní 6ti článkovou baterkou je při kancelařině a sníženém jasu okolo 8-9h. Pokud by se tam koupila 9ti článková baterka (má dvojnásobnou kapacitu) tak by se výdrž mohla pohybovat kolem 20h... Předtím jsem měl ThinkPad X201 a i s původní baterkou taky výdrž kolem 10-14h při kancelařině. A ani jeden neměl problém s výkonem na běžné úkony. A rapasu se bát nemusíš, záruku tam máš taky minimálně rok, popřípadě můžeš dokoupit a navíc, jsou to notebooky s pořádnou konstrukcí, takže něco vydrží. A ikdyby ne, tak za cenu nového notebooku který by měl smysl koupíš dva...
Osobně jsme si na přenášení pořídil EliteBook 2560p s i5, je to mnohem lepší kombinace (i s SSD mne vyšel na nějakých 7K) a výdrž s původní 6ti článkovou baterkou je při kancelařině a sníženém jasu okolo 8-9h. Pokud by se tam koupila 9ti článková baterka (má dvojnásobnou kapacitu) tak by se výdrž mohla pohybovat kolem 20h... Předtím jsem měl ThinkPad X201 a i s původní baterkou taky výdrž kolem 10-14h při kancelařině. A ani jeden neměl problém s výkonem na běžné úkony. A rapasu se bát nemusíš, záruku tam máš taky minimálně rok, popřípadě můžeš dokoupit a navíc, jsou to notebooky s pořádnou konstrukcí, takže něco vydrží. A ikdyby ne, tak za cenu nového notebooku který by měl smysl koupíš dva...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2653
-
od cmuch