Michael850 píše:Řekl bych, že s i5 8600K se rozumně moc nevejdeš do rozpočtu, cenově je bohužel úplně mimo. Jen i5 8600K stojí už 8K, delid tady beru jako samozřejmost, takže pokud si ho necháš udělat, tak to máš další litr k tomu, jinak budeš mít nemalé problémy s teplotama (teď jsem si všiml, že ho už dělá pro i5 za těch 9K CZC, ale otázkou je, co k tomu používá, chtělo by to nějak zjistit, protože pokud tam dávají zas nějakou obyč teplovodivou pastu, tak takový delid trochu postrádá svůj smysl) a to ještě nemluvím o tom, že ještě musíš něco přidat i na desku. Pokud to dobře počítám, tak tě to vyjde skoro na dvojnásobek, což mi nepřijde jako zrovna skvělý kauf, máme to nějakých 7K vs 13K... Takže místo GTX 1080 tam nejspíš budeš muset lupnout jen GTX 1070 Ti, což asi nebude lepší než combo Ryzen 2600 + GTX 1080, se kterým se navíc vlezeš ještě s nějakou tou rezervou pohodlně do limitu. Navíc je ještě možnost vzít RX Vega 56 a dostat se tak na výkon té GTX 1080 ještě krapet levněji.
//edit: No co skoro dvojnásobek, vždyť to vlastně asi bude ten dvojnásobek, když k Ryzenu ještě dostaneš zdarma 240GB SSD.
1070ti mi nevadí s tou jsem počítal, ale jak říkám nechci AMD procesor a už vůbec ne AMD kartu, to co ušetřím na AMD kartě při koupi si karta vezme zpátky v ročním účtu za elektřinu

A k delidu - má smysl delidovat procesor, který nebudu taktovat? Chápu, že je to zvláštní otázka, protože když si někdo koupí procesor od intelu označený "k" asi ho chce taktovat. Nicméně k tomu dodám, že já jsem taktování řešil vždycky radši až po záruce, neboť mi a) výkon netaktovaného procesoru první tři roky bohatě stačil b) nechtěl jsem něco podělat a přijít o záruku.