Je takhle postavený komp poživatelny?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pepezdepa
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Je takhle postavený komp poživatelny?

Příspěvekod pepezdepa » 06 zář 2019 10:44

Kabely mám pro TV - komp a monitor - komp. Mám ještě starší kousek, myslím monitor, potřebuju DVI koncovku. Kompa si nechám skládat u CZC, pasta je tam kvůli tomu, kdyby se uvolnil chladič na CPU, tak ať je možné to hned napravit. Sluchátka jsou to provizorní, nejsem milionář, komp mě vysál celkem dost takže si chvíli budu muset na kvalitu počkat. Myšku moc neřeším, zase takový hráč nejsem. Na Total War dobrá i geniuska za dvě kila :-). Jinak díky za rady, už se to peče, už se to dělá, tak snad se nic nepodělá a v úterý budu zažívat pocity štěstí :-).

Reklama
Azmir
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Azmir » 06 zář 2019 10:50

Škoda no. Já bych to ještě změnil. Kvůli pár stovkám, mít mnohem horší věc. Tvoje volba :) Říkám že pasta bude u chladiče. Sis připlatil i za expresní složení jo? :D
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 06 zář 2019 10:56

Já bych to i změnil, jenže tvůj příspěvek přišel asi minutu po tom, co jsem zmáčkl objednat :-). Ano, tak doufám, že si dají záležet. Ono, celý komp stojí přes třicet klacků, tak ty čtyři stovky navrch už prakticky žádnou roli nehrajou a nechcvi čekat další dva týdny, než mi to sestaví. Pasta sice u chladiče je, ale pochybuju, že by mi ji přibalili. Spíše ji použijí při sestavování a pak vyhodí. Takto mám jistotu.

FELINY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod FELINY » 06 zář 2019 11:08

Moc tomu nerozumím, poradit sis nenechal, nejsi milionář, pár stovek za lepší komponenty nedáš, ale pár stovek za expresní složení dáš. Nehledě na to, že je to jen dražší lego, složí to každý, obzvlášť dle všech manuálů. Budu ti držet pěsti, v czc se toho občas ujme opice a nedopadá to dobře.
► Zobrazit spoiler

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 06 zář 2019 11:24

Potřeboval jsem zjistit, jestli jsou ok střeva počítače, to je pro mě to hlavní, ne periférie. Asi jsem to měl zdůraznit, takže se hluboce omlouvám.
Nemám zájem se nervovat při skládání, nejsem v tom sběhlý a když něco podělám, může jít taky celý komp do ř*ti. Nepřiplácím si za stavbu, ale za rychlost stavby. Kompletace komponentů je u CZC zdarma. A za to mi těch pár stovek stojí. Jde o priority a ty má každý trochu jiné.
Jestli to opička v CZC podělá, tak to jiná opička v CZC zase pěkně opraví. Zvolil jsem si tuto firmu hlavně proto, že mám pobočku blízko u baráku.

xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:

Příspěvekod xbs » 06 zář 2019 12:01

jak dlouho má trvat expresní stavba? bych pak nemoh dyby při tom "chvatu" ani neflešnuli BIOS, nezahořeli komp a přišlo ti nefunkční "těžítko" :-D dej pak vědět jak rychle a kvalitně stavba dopadla ;)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 zář 2019 12:05

Zrovna zahoreni pocitace jsem videl naposled nekdy v roce 1993, kdyz se skladaly 286/386/486.

Dneska se pocitac sklada z cpu, RAM, zakladni desky a graficke karty a zahorovani v tom puvodnim smyslu
je naprosto zbytecne. Krome toho na nej neni cas, zakaznik chce PC rychle.

Bez flashe se to neda zapnout, naq to by mohli snad prijit.

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 06 zář 2019 12:09

Má to přijít v úterý, tak jsem zvědavý. Loni si u nich kámoš nechal stavět kompa. Objednáno v lednu, doručeno v březnu. Bylo mu líto těch 4 stovek... :-)

xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:

Příspěvekod xbs » 06 zář 2019 12:27

tim zahořenim sem právě myslel prvotní zapnutí a vyzkoušení esli všechno funguje :-D dodání za dva měsíce, to chce teda kuráž :-D stejně nejni nadto si projít sám procesem stavby...

FELINY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod FELINY » 06 zář 2019 12:49

No tak ty 2 měsíce určitě nebylo skládání. Čekali na komponenty, které asi nebyly skladem - což se může stát i tobě, kdyby teď na nějaký komponent čekali 2 měsíce, tak ti je expresní složení k prdu :-D
► Zobrazit spoiler

pepezdepa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pepezdepa » 06 zář 2019 13:20

Já chápu, že mě chceš nasrat za každou cenu, FELINY, ale to se ti nepodaří. Schválně jsem objednal věci, které jsou naskladněné, takže mi expresní složení k prdu není. Takový idiot, abych si připlácel za expres, když půl komponentů není skladem, fakt nejsem. :-)
Ano, kolega čekal na grafiku, v té době byly sklady na suchu.

gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod gogo1963 » 06 zář 2019 13:24

ne že bych chtěl prudit, ale často se stane, že objednáš něco skladem a druhý den přijde hláška, že je to jinak atd atd ... ale snad by dali vědět a kdyby nebylo, nebudou si účtovat expres ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”