Jak správně umístit RAM paměti do slotu. Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod Karrex » 09 říj 2021 11:04

Tu 16 hoď do prvního slotu od CPU a nastav všem XMP. Pokud by se nenastavil XMP, tak pak nejspíš ručně doladit na stejné parametry, jako mají ty nejpomalejší, tzn. ta 16ka s CL17.

8GB: B2+A2
16GB: B1

a těch 8 se pak zbav :-)
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Reklama
Uživatelský avatar
šulda
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 784
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod šulda » 09 říj 2021 12:11

rg999 píše:Jasně rozumím, ale tak je fajn se něco přiučit, vůbec jsem netušil, že také závisí jaké paměti podporuje procesor.....

Jo, kvůli tomu sem taky chodím, ale napřed se učím, respektive ptám a pak až konám :twisted: Kup kit 2x16gb a zbytek si schovej do vitríny, respektive dokoupit stejnou 16gb k tý co máš.
Člověk se pořád učí.

rg999
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod rg999 » 09 říj 2021 12:13

Díky za pomoc :)

Tak chtěl jsem tu 16GB přesunout co nejblíže k procesoru tedy do toho prvního slotu ovšem zavází tam ventilátor. Chybí tam cca 1 cm takže tu pamět do prvního slotu nemohu dát. Je možné ten ventilátor pomocí těch háčků trochu nadzvednout, že zkrátka bude mít ten vrch trochu nahoře ? Neovlivní to pak nějak chlazení ?
Mohl jsem zvolit jiný jak jsem to stavěl no nedá se už nic dělat, pak jedině prodat ty 8GB a hodit do dualu dvě 16GB a je vyřešeno.

Obrázek

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod Karrex » 09 říj 2021 13:30

Většinou jsou ty háčky zařízlé mezi žebrováním a jde s nimi pohnout. Ničemu to extra vadit nebude.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod gogo1963 » 09 říj 2021 14:25

pokud to jde a bedna pustí, klidně to můžeš posunout, dělá se to běžně
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

rg999
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod rg999 » 22 říj 2021 18:21

Zdravím, vracím se ještě k tématu. Tedy přikoupil jsem si ještě jednu 16GB ram. To znamená mám teď 2x 16GB DDR4 dal jsem je do dual slotu, spustil PC a vše v pořádku. Pak jsem doprostřed zkusil dát tu 8GB DD4. PC se zapnul ale nic nenajízdelo, tak jsem jej vypnul a zkusil znovu zapnout a to stejné, no následně jsem stisknul f12 nebo delete uz presne nevím a rozhýbalo se to.

Pak jsem preventivne zkousel vícekrat vypnotu a zapnout a uz vse funguje. Nevíte co to mohl být za jev ze to tak trvalo nez to nacte.. treba nejaké první spustení po instalaci nové pameti ?

Kazdopádne ty dve 16GB ve dual slotu.. nevím cím to je ale ty okna, celkove vse se otevírá mrknutím oka neskutecne rychlý oproti tomu co jsem mel predtím.
Nevím jestli za to muze ten dual slot a 2x 16GB nebo jeste to ze jsem tam pridal tu 8GB a mám ted 40GB pamet.

Díky za vysvetlení.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48538
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod petr22 » 23 říj 2021 07:54

vysvetleni je jednoduche - at s temi pametmi udelas cokoliv, na takove banalni veci jako otvirani oken
to ma vliv ktery nelze zmerit jinak, nez nejakym becnhamrkem, rozdil budou milisekundy.

Pocitac neni rychlejsi, protoze ma vice RAM, pouze pozdeji dojde.

Uživatelský avatar
šulda
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 784
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod šulda » 23 říj 2021 10:32

Trochu nechápu proč tam cpeš tu 8GB Ram? Ale i v jiným tématu sem viděl že někdo cpe 4,4,8GB. Co vás k tomu vede?
Člověk se pořád učí.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod Karrex » 23 říj 2021 10:49

Mít co největší čísla přeci.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

rg999
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod rg999 » 23 říj 2021 11:04

Nevím.. snad lepší mít 40 GB než 32 ne ? Na škodu to není určitě lepší než abych ji dal do šuplíku ne ?

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod Karrex » 23 říj 2021 11:12

Prodat, určitě lepší mít peníze, než zbytečných 8GB RAM.
Co děláš za náročnou práci na PC, že využiješ přes 32GB? 3D modely? Úpravy foto? 90% lidem stačí 16, pokud někdo musí být otevřených X programů na pozadí a nebo záložky v prohlížeči, tak třeba potřebuje lehce nad 16, ale jinak je to zatím takový počáteční overkill pro většinu lidí, jako bylo kdysi 16, když ještě stačilo 8. To dřív bude DDR5 standard, než bude 32GB standard.

Zkus u další činnosti vypnout prohlížeč a uvidíš, že se budeš pohybovat do 15GB využití. Prohlížeč si nastavit tak, aby skončil tam, kde přestal a nepřijdeš ani o ty otevřený taby.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16082
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně umístit RAM paměti do slotu.

Příspěvekod d1amond » 23 říj 2021 12:48

rg999 píše:Kazdopádne ty dve 16GB ve dual slotu.. nevím cím to je ale ty okna, celkove vse se otevírá mrknutím oka neskutecne rychlý oproti tomu co jsem mel predtím.
Nevím jestli za to muze ten dual slot a 2x 16GB nebo jeste to ze jsem tam pridal tu 8GB a mám ted 40GB pamet.

Díky za vysvetlení.

Nevím, jak by mohlo výrazně urychlit navýšení paměti z 8 na 16GB otevírání oken. Pokud tedy neběží na PC procesy, které 8GB vytížily.
A určitě nemůže být znatelný rozdíl mezi 32GB a 40GB.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM ve slotu A a základní deska
    od kuře » 13 zář 2021 12:06 » v Problémy s hardwarem
    9
    277
    od ITCrowd
    13 zář 2021 14:09
  • Připojení NVMe disku do slotu
    od zik9 » 27 dub 2021 17:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    215
    od petr22
    27 dub 2021 17:49
  • Zlobí interní řadič 3x SATA 1x IDE do PCI slotu
    od jokabuki » 28 srp 2021 17:20 » v Problémy s hardwarem
    7
    267
    od RIKI22
    28 srp 2021 19:40
  • Správné zapojení RAM
    od Pandora Rosalez » 03 bře 2021 13:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    499
    od petr22
    03 bře 2021 15:31
  • Notebook - jak/co správně vybrat
    od marty269 » 03 úno 2021 21:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    276
    od petr22
    03 úno 2021 21:12

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů