Upgrade nebo nové PC?
Re: Upgrade nebo nové PC?
já bych počkal protože to srazí cenu těch starších věcí, jak velkej skok to bude nikdo neví, ale myslím si že to bude dobrý a v této cenové relaci se ti to vyplatí počkat a k té sestavě od alexe tak ta mse mě nechce rozklikávat odkazy tak jako většině návštěvníkům tohoto vlákna
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- koudy2
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A kdy to má tak přijít? Půl roku se mi čekat nechce .. tenhle komp už toho má plný brejle 

Intel Core 2 Quad 2,66Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 280, HDD 640GB, Vista Home Premium 64bit
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No nevim, jak zao, ale ja bych rekl, ze to jeste chvili potrva. Navic pochybuju, ze kdyby se DirectX11 GK zacaly vyrabet už za 2 mesice treba, ze by jsi stahoval Windows 7 beta, kdyz je s tím tolik problemu. Protoze DirectX11 vyuzijes jen v nich a zas takovy rozdil to nebude, a navic to (aspon ze zacatku)bude podporovat jen par her.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale prosimte na ty hry, co momentslne hrajes ti na max detaily v pohode da sestava za 15k. To je spis na hry jako GTA 4, nebo F.E.A.R.2
- koudy2
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobře, já budu taky radši, když to koupím hned. Takhle .. já si nechci za rok koupit hru a zjistit, že jí neutáhnu! A to GTAčko .. po něm už taky zahlížim .. přeci jenom Vice City mě bavilo mooc dlouho. Takže nechci kupovat něco, co budu zase po roce měnit .. chtěl bych tam mít už nějakou výkonnostní rezervu pro nové hry. Pokud bys to měl vyjádřit nějak procentuálně nebo porovnáním .. ta sestava za 15 a za 30. Je mezi nima tak velký rozdíl, že se vyplatí do ní investovat o 15 tisíc navrch .. nebude ten výkon vyšší třeba jen plácnu o pětinu ?
Intel Core 2 Quad 2,66Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 280, HDD 640GB, Vista Home Premium 64bit
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Narocnych hrach to pujde hodne poznat, v nenarocnych moc ne
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co se týče příchodu DX11, tak optimisti mluví o podzimu tohoto roku, realisti o přelomu roku a skeptici o jaře 2010..
Jak velký skok to bude nikdo neví, ale všichni si od toho slibují hodně. DX11 chtějí zavést jako takový nový standart, ale nakolik se jim to povede, těžko říct.
Jinak koukal sem jen tak zběžně na tu sestavu co ti složil AleRx8. Sice sem fanda Intelu, a pokud bych si teď osobně kupoval nový pc, stavěl bych taky na základu i7. Ale věc se má takhle, pokud jde o peníze, jako výhodnější koupě se mi v tento moment jeví Phenom II 955 BE s taktem 3,2 GHz. Podle testů je na tom výkonově obdobně jako i7 920. A pokud by si stavěl na platformě AM3, ušetřil by si nejen na CPU, ale taky na MB. Dále bych si pořídil 6GB RAM do TripleChannelu a rovnou na 1600MHz, rozdíl oproti těm, co ti tam dal AleRx8, je jen 1k. Jediné co schvaluji je GK a HDD. Samsung dělá dobré disky a řadu F1 nelze než doporučit. A co se týče GTX 275, tak myslím, že pokud si ji pořídíš, zklamaný rozhodně nebudeš. A ještě poslední věc, case a zdroj bych taky vyměnil. + Mechaniku si můžeš nechat svou starou, pokud tedy funguje jak má..
Edit:
Záleží hlavně na tom, na jaké rozlišení plánuješ tyto hry hrát, tzv. jak velký máš monitor. Pokud by si to hrál třeba na 19", rozdíl bude minimální.

Jinak koukal sem jen tak zběžně na tu sestavu co ti složil AleRx8. Sice sem fanda Intelu, a pokud bych si teď osobně kupoval nový pc, stavěl bych taky na základu i7. Ale věc se má takhle, pokud jde o peníze, jako výhodnější koupě se mi v tento moment jeví Phenom II 955 BE s taktem 3,2 GHz. Podle testů je na tom výkonově obdobně jako i7 920. A pokud by si stavěl na platformě AM3, ušetřil by si nejen na CPU, ale taky na MB. Dále bych si pořídil 6GB RAM do TripleChannelu a rovnou na 1600MHz, rozdíl oproti těm, co ti tam dal AleRx8, je jen 1k. Jediné co schvaluji je GK a HDD. Samsung dělá dobré disky a řadu F1 nelze než doporučit. A co se týče GTX 275, tak myslím, že pokud si ji pořídíš, zklamaný rozhodně nebudeš. A ještě poslední věc, case a zdroj bych taky vyměnil. + Mechaniku si můžeš nechat svou starou, pokud tedy funguje jak má..

Edit:
koudy2 píše:ta sestava za 15 a za 30. Je mezi nima tak velký rozdíl, že se vyplatí do ní investovat o 15 tisíc navrch
Záleží hlavně na tom, na jaké rozlišení plánuješ tyto hry hrát, tzv. jak velký máš monitor. Pokud by si to hrál třeba na 19", rozdíl bude minimální.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- koudy2
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Monitor mám LG - L1770H LCD 1280x1024 4ms (17")
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:

myslím že by si měl radši vzít levnější sestavu plus monitor aspoň 22"
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- koudy2
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak aspoň .. vždyť bude větší než moje televize
No mam z vás radost kluci. Kolik může mít hodnotu ten můj starej komp s monitorem?

- koudy2
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A navrhněte mi k tomu teda ještě nějaký monitor prosím
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2561
-
od Kincl6
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 10:39