Jaký zdroj do starého PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

varok
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký zdroj do starého PC

Příspěvekod varok » 03 led 2011 12:07

Jo, ale je tam více verzí, tak nevím jakou. nechtěl bych kupovat zrovna ten nejdražší. Ještě uvidím, možná nakonec koupím ten Seasonic.
Vše je o názoru více lidí, jako se vším. Koupit může samozřejmě člověk i značkový a může být špatný, to chápu. Doma mám pár zdrojů ze starých PC po tatíkovi, ale všechno to jsou takové slabé a neznačkové plivátka. Dva mám s malým 80mm ventilátorem. Jeden nefunguje, jeden jede jen tak tak. Občas blbne a mám ho nyní v počítači. Předtím jsem měl 350W se 120mm ventilátorem a ten klekl. Pak mám ještě jenen se 120mm ventilátorem, ale ten opět blbne. Je to 420W zdroj. Občas nejde počítač vůbec spustit, jindy třeba na potřetí, někdy napoprvé. Tohle dělají skoro všechny. Tatík to doma skladoval po opravách počítačů kamarádů a rodiny. Teď si chci se sestrou dát právě počítač trošku dokupy, i když parametry jsou zastaralé, ale PC je až na ten zdroj docela spolehlivé.

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 led 2011 12:09

Pro Orcus: To proto, že před 3 roky nebyl sloučen s eurocase a byly vyráběny ještě kvalitní kusy. Tady je diskuze o nových Fortronech. Tak prosím, nepleť to tady.

Určitě vezmi Seasonic, tam opravdu není žádné, ale a budeš spokojen a lépe (cena/výkon/kvalita/značka) koupit nemůžeš.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 03 led 2011 12:14

Takže mám přece jenom jít do toho Seasonicu? U těch Fortronu právě nedokážu určit, který je vyráběný napůl s tím EuroCase a který čistě Fortron, jak tady někdo psal. Ale opět je otázka který? U alfacomputer jich mají více druhů. Zkusím sem něco dát, co by se mi asi líbilo.

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2011 12:21) ---

Mají tam dva typy, který by nebyly moc drahé a výkonem by mi vyhovovaly. Raději vezmu tedy těch 400W, nevím co budu kupovat v budoucnu za komponenty, tak aby mi nechybělo pár watů. První tam mají tenhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V4000P5G
Ještě tam mají jeden :
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V4000TM0

Který si mám prosím vybrat? Nebo to je jedno?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 led 2011 13:47

Připlať si za Bronze, má vyšší účinnost
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 03 led 2011 14:28

samotarrk píše:Pro Orcus: To proto, že před 3 roky nebyl sloučen s eurocase a byly vyráběny ještě kvalitní kusy. Tady je diskuze o nových Fortronech. Tak prosím, nepleť to tady.

OT: To že se sloučil s Eurocase neznamená že není kvalitní, ale netvrdím že to byl dbbrej krok) Podle týhle logiky bych si musel koupit novou škodovku, jelikož spadá pod koncern VW, pod kterej spadá i Porsche .... :)

Stejně tak může koupit Seasonic a ten může taky odejít :) Vím, že ty seš zastánce SS, ale ja bude za F bojovat :D :evil:

Nebo ještě jinak, myslíš že součástky Seasonicu pocházej z jiný továrny,potažmo země než Fortron? :D Všichni víme že to je čína + taiwan :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 led 2011 14:55

Součástky Seasonicu jsou z JAPONSKA !!! Teď ses dostal na tenký led a urazil si Seasonic, který nezastávám. Často doporučuji, protože cena/výkon je vynikající. Mimochodem elektronika pro Corsair zdroje je od Seasonicu a tedy Japonsko, nikoliv Taiwan.

To že se něco vyrábí v Číně nebo na Taiwanu nebo někde jinde neznamená, že to musí být nekvalitní. To jen záleží kdo si jakou kvalitu zaplatí a kdo bude jak přísný při výstupních kontrolách. Jestli se to vyrobí v Praze a nebo v Pekingu opravdu není pro kvalitu rozhodující. Je to jen o ceně. Intel se taky nevyrábí v Americe.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 03 led 2011 15:03

Takže mám koupit ten Seasonic Bronze? Tedy ten na druhém odkazu? Tak děkuji za rady. Původně jsem měl v plánu nějaký ten Fortron, o sloučení s Eurocase jsem nevěděl. když koupím ten Seasonic, který doporučujete, snad nic nezkazím. Eurokase, Redstar apod nechci, to vím že není kvalitní. Udivuje mě ale, že se prodává i zn. CoolerMaster, Nexus apod. což si myslím že jsou dobré firmy, ale o těch se nikdo nezmínil. :shock:
Já mám chladiče a ventilátory od CoolerMaster a jsem docela spokojen. Předtím jsem měl Nexus a taky docela v pohodě. Ale asi záleží na výrobku, že? Každý nemůže umět všechno.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 led 2011 15:19

Nezmínil, protože s nima nemáme osobní zkušenost. Já osobně (teď Orcuse potěším) zastávám názor (nemusí být správný, ale je můj), že:

to, že si koupím monitor od Samsungu (který je vynikající) neznamená, že budu neustále vše kupovat od Samsungu. Každá firma má své silné a slabé a nebo slabší stránky a kupuji od ni jen to co znám, mám doporučené, je chválené testujícími i uživateli, kteří to mají, prostě vím, že je skutečně TOP.

V současné době platí o kvalitě zdrojů tato příčka:

1) Enermax
2) Seasonic ("no nekup to za tu cenu", říkám tobě a sobě "co jiného bych mohl doporučovat"?)
3) Corsair

4) Fortron?

Žádný zdroj Ti nedoporučím, protože: musíš uvážit co s ním? Plánuješ novou sestavu? Novou, výkonnou grafiku? Ušetříš dneska 200-300kč a bude tě to v budoucnu stát 1500kč, protože si koupíš grafiku, která bude potřebovat silnější zdroj? Zdroj není jen o wattech. Kup zdroj na hodně dlouhou dobu, kvalitní a výkonný. To jest má rada. OEM je skutečně jen OEM. Pokud však chceš zdroj pouze na tuto sestavu pak ano, ten Seasonic Bronze je dobrá volba.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 led 2011 09:03

Dobře, tak jinak - mojí snáhou není poukázat na to že Seasonic je něco špatnýho:))

Ad 1) Ať už to je Šisonik nebo Forťong, tak obě firmy mají dost zkušenosti s výrobou zdrojů, tudíž že by jedno bo druhý bylo nekvalitní se říct nedá:) Cílem F pri akvizici Eurocasu nebylo snížít kvalitu - ale vydělat, protože stále se prodá víc "tesco" PC než těch co si člověk postaví dejme tomu sám. A to v konzumu jsou prachy :)

Ad 2) To že výrobky z číny nemaj kvalitu si vyvodil ty :) Já jsem to nikde nenapsal A pokud si myslíš, že když tam je Made in Japan, tak že to je z Japonska... budiž :) Ale věz, žeMade in Japan znamená jen to, že v japonsku to tak max. složili :) Ale každej na to má svůj názor :)

Ad 3) Padnul tu i dotaz na to že CoolerMaster dělá zdroje - no rozhodně nebrat - CM dělá dobrý casy, ale o tom že by si někdo koupil od nich zdro jsem neslyšel:)

Ad 4) Poupraveny samotarrkuv top zdrojů:

1) Enermax - kvalitka, za patřičnou cenu
2) Fortron - držáky
2) Seasonic - tak přece za tu cenu to nejde nekoupit (viz výše )
3) Corsair - budou kvalitní, ale s jejich zdrojema nemám zkušenosti

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 led 2011 13:57

CM zdroje nedělá. Jen si je nechává u někoho vyrobit a nalepí si na ně svoje logo :wink: Jinak opravdu nejde celé portfolio fortonů označit za držáky. Možná vyšší edice, mluvíme tu ale o všech kusech. U seasonicu i ty nejlevnější jsou držáky kvůli vyšší ceně oproti fortonům. Takže se podívej na celé portfolio a pak urči, co je držák a co ne...
Dodatek k ad2 - oni tam dávají i japonské součástky, nejen že to tam montujou.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 led 2011 14:42

Dovolím si přilít olej... Co, olej? Benzín, do ohně. Zařazení zdrojů Corsair na poslední místo, mi zavání provokací a snahou o vyvolání flame... Letmo jsem nakoukl u CzechComputer na zdroje Fortron Blue Storm 500W a Corsair CX500, které by měly být s ohledem na cenu srovnatelné. U CZC uváděná poruchovost 4,08% u Fortron a 0,00% u Corsair, snad něco vypovídá...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 led 2011 17:06

Žbeky:

Nechci flamovat,... ale jak víš že to sou opravdu japonský součástky?:)) Ono to ve výsledku bude stejně asi jedno protože jedna fabrika bude vyrábět součástky pro širší spektrum zdrojů tjs.i výrobců.

Karlos:

Corsair sem nedal nakonec naschvál - připsal sem k tomu že s nima nemám zkušenost - ale pokud dělaj kvalitní zdroje tak jako paměti, tak bych je klidně šoupnul za nebo na úroveň Enermaxu.

Btw. koukni na data publikace - ten Corsair byl vypuštěnej před 3 měsícema, tudíž je tam rozdíl skoro 7 měsíců - to může, ale nemusí znamenat že jich ještě nebylo koupeno dost na to aby nějaký procento bylo vadný.

Fortron:
Publikováno: 26.1.2010
Corsair:
Publikováno: 24.9.2010

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade starého počítače
    od Lojza » 30 pro 2024 07:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    4467
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 11:42
  • Zdroj Corsair RM
    od petan320 » 03 bře 2025 15:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC