Notebook okolo 11 000 ,- Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Notebook okolo 11 000 ,- Kč

Příspěvekod Tomina » 04 srp 2011 22:33

Tak, jelikož jsou notebooky tak trochu mým životem, tak zkusím také trošku přispět. Toshiby byly opravdu velmi dobré notebooky, ano správně - byly. Špatná technická podpora a nezájem ze strany zákazníků stačilo napáchat mnoho škod. Zrovna včera jsem měl na stole černý celolesklý Satelite s vyloženě podprůměrným Pentiem. Řešil jsem problém s celkovou pomalostí systému, vymazal jsem XP a nahradil jej Win7, přesto je notebook stále pomalý a po provedení testů jsem žasl. Procesor běžel na 1 GHz. V BIOS jsem našel položku, která by odpovídala nečemu, jako je dynamický měnič frekvence, po zvolení Enabled se notebook výrazně zrychlil, přesto mi v určitých operacích přišel stále velmi pomalý a to i v porovnání s Atomem. Ale zpět k věci, jelikož jsem mohl jeden čas působit u soudního znalce z oblasti IT, měl jsem možnost vidět, jak šla Toshiba pomalu ale jistě do kopru. Kvalita šasi, pomalé komponenty a mizerná podpora nedávaly naději uspět před konkurenty, kteří chrlí jeden model za druhým a celkově více vzkvétají - za všechny mohu jmenovat Acer, který zažívá renesanci a o kterém se nebojím říct, že je konečně kvalitní. Samozřejmě, dá se natrefit na dobrou Toshibu, na dobré MSI, či dobrý Gigabyte, avšak stále jsou to vyloženě minoritní značky.
U výpočetní techniky bych se obloukem vyhnul méně prodávaným značkám, protože dříve či později to výrobce přestane bavit a utne jakoukoliv podporu pro svoje produkty. Co se týká Lenov, musím zklamat ty, kteří si myslí, že když si koupí IdeaPad, kupují si malého ThinkPada. Kvalita Lenov je sice o vlásek lepší, ale levné IdeaPady stejně jako řada SL jsou srovnatelné s Asusy, měl jsem jednoho do mrtě rozdělaného a udivilo mě řešení uchycení napájecího konektoru - u lepších notebooků to bývá řešeno pomocí šroubků, u Lenova byly plastové zobáčky, takže o kvalitě nechť si udělá obrázek každý sám. Ta cena se prostě vždycky musí někde projevit. Lenovo si nechává dělat odlitky šasi ve stejné fabrice, kde ostatní výrobci, proto si jsou jsou vany, či palmresty tak podobné. Konkrétně G560 má šasi z TravelMate od Aceru. Proto mohou při nízké ceně vybavit ntb lepšími komponentami. Dříve platil úměr - dobrý procesor X integrovaná grafika; slabý procesor X dobrá grafika. Dnes se tento poměr téměř maže. Co se týká třeba ThinkPad Edge, je to vyloženě průser pánů inženýrů. Použili poměrně starší komponenty (u levnější verze) a kvalita šasi je opravdu mizerná - použity velmi měkké plasty, nejenom dle mě si jméno ThinkPad nezaslouží.
Pokud mohu doporučit, v kategorii kolem 10 tis. bych koukal po Aspire, TravelMate (má velice dobré šasi a dražší modely jsou zajímavé z hlediska výkonu), či HP..model HP 635 se vyloženě povedl, jak kvalitou šasi, tak i výkonem. Samozřejmě na procesory řady ix stále nemá, tam se však bavíme o téměř poloviční ceně, než co tazatel požaduje. Jinak Samsungů bych se také nebál, sice od nich máme ledničku, ale je čas si zvyknout na fakt, že dneska fušuje každý do všeho. :lol:

EDIT: omlouvám se za sloh :blush: :lol:

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Notebook okolo 11 000 ,- Kč

Příspěvekod samotarrk » 04 srp 2011 22:52

Tak troška vypadá jinak :lol: ... ale zajímavé, věřím a souhlasím.

Podle mě je celý problém v tom, že "je čas si zvyknout na fakt, že dneska fušuje každý do všeho", což u Smasungů je obzvlášť a proto bych se jejich ntb obával.

A ještě. Podle mě ntb okolo 10 tisíc patří po skončení záruky do koše. Vždyť za dva roky je tady opět něco nového.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook okolo 15 000 ,-
    od Kaspo » 11 bře 2025 09:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1784
    od Kaspo Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 13:18
  • Notebook na doma okolo 12 000.-
    od Kaspo » 17 srp 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1267
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 17:12
  • Nová PC zostava okolo 18 000kč
    od Ronja » 29 črc 2024 19:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2774
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 23:32
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2210
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36
  • Herní sluchátka okolo 4 tisíc
    od Aurelian » 17 pro 2024 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    3888
    od Kadel33 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 22:11

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”