U výpočetní techniky bych se obloukem vyhnul méně prodávaným značkám, protože dříve či později to výrobce přestane bavit a utne jakoukoliv podporu pro svoje produkty. Co se týká Lenov, musím zklamat ty, kteří si myslí, že když si koupí IdeaPad, kupují si malého ThinkPada. Kvalita Lenov je sice o vlásek lepší, ale levné IdeaPady stejně jako řada SL jsou srovnatelné s Asusy, měl jsem jednoho do mrtě rozdělaného a udivilo mě řešení uchycení napájecího konektoru - u lepších notebooků to bývá řešeno pomocí šroubků, u Lenova byly plastové zobáčky, takže o kvalitě nechť si udělá obrázek každý sám. Ta cena se prostě vždycky musí někde projevit. Lenovo si nechává dělat odlitky šasi ve stejné fabrice, kde ostatní výrobci, proto si jsou jsou vany, či palmresty tak podobné. Konkrétně G560 má šasi z TravelMate od Aceru. Proto mohou při nízké ceně vybavit ntb lepšími komponentami. Dříve platil úměr - dobrý procesor X integrovaná grafika; slabý procesor X dobrá grafika. Dnes se tento poměr téměř maže. Co se týká třeba ThinkPad Edge, je to vyloženě průser pánů inženýrů. Použili poměrně starší komponenty (u levnější verze) a kvalita šasi je opravdu mizerná - použity velmi měkké plasty, nejenom dle mě si jméno ThinkPad nezaslouží.
Pokud mohu doporučit, v kategorii kolem 10 tis. bych koukal po Aspire, TravelMate (má velice dobré šasi a dražší modely jsou zajímavé z hlediska výkonu), či HP..model HP 635 se vyloženě povedl, jak kvalitou šasi, tak i výkonem. Samozřejmě na procesory řady ix stále nemá, tam se však bavíme o téměř poloviční ceně, než co tazatel požaduje. Jinak Samsungů bych se také nebál, sice od nich máme ledničku, ale je čas si zvyknout na fakt, že dneska fušuje každý do všeho.

EDIT: omlouvám se za sloh