Stolní PC místo notebooku

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lakcod
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Stolní PC místo notebooku

Příspěvekod lakcod » 14 úno 2012 18:18

K tomu bych se ještě zeptal, mám monitor s VGA ..ale to by neměl bejt problém s nějakou redukcí ne? A ještě jeden dotaz, ale budete mě mít asi za blbce:-D. V noťasu byly ramky 6GB a HDD 750GB..to že v tom co mě navrhujete jsou menší asi znamená že budou ale zase o dost lepší že?:-D já se v těch parametrech tolik nevyznám ale typuju že už to není o tom aby bylo co nejvíc GB a tak.:-D

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 úno 2012 18:26

Výkon toho laptopu, byť slušného, nelze ani trochu porovnat s tou zde navrženou sestavou. Graficky i procesorovně jsou někde úplně jinde. Kdybych měl vycházet z 3DMark 11, tak ta konfigurace bude kolem 1000 bodů. GTX570 v kombinaci s Core i5 bude mít 5300 bodů. Stačí to pro srovnání? Nemluvím o herním požitku v podobě 22-24" fullHD monitoru.
Ramky neudělají zas takový rozdíl, nehledě na to, že je to nejlevnější položka PC a lze kdykoliv snadno dokoupit. A disky jsou dnes strašně drahé, proto se volí co nejmenší kapacita.
Redukce není problém.

//jinak jediné co je asi stejné, jsou právě ty ramky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 14 úno 2012 18:29

Adaptér na to VGA jde samozřejmě koupit.
Co se disku týče, pak u něj sice skutečně jde o velikost "GB", ale za větší je potřeba připlatit. Každopádně tenhle velký disk je samozřejmě rychlejší (tenhle má 7200 otáček za minutu, ten v notebooku pouze 5400)

Co se RAM týče, tam to pak není ani tolik o rychlosti. V té sestavě jsou 4GB proto, že víc dnešní hry / běžné aplikace nejsou schopny reálně vytížit. (Tím myslím aplikace mimo AutoCAD a podobně), takže je zbytečné jimi dneska navyšovat rozpočet. Pokud se situace v příštích letech změní, na té desce je samozřejmě možnost dokoupit za pár stovek další třeba 4GB stick..

V tom notebooku je 6GB především proto, že se to pak lépe prodává. Laici koukají především na čísla jako tohle, proto je tam zdůrazněných i ty 2GB GRAM u té grafiky.. ;)

lakcod
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod lakcod » 14 úno 2012 18:45

Dobře, díky moc:-). Tak už jen dotaz ohledně toho složení, když si tyhle všechny komponenty koupím, tak mě ke složení nic už chybět nebude? Třeba nějaký kabely a tak? A nějakej návod na vyvarování se nějakejch hlavních chyb při sestavě si tu určo někde seženu. A koupit ty komponenty je nejlepší v tom shopu co jste odkazovali, nebo to mám vyhledat někde jinde ?

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 14 úno 2012 18:56

Chybět by tam nic nemělo.
Klidně se dá kouknout na ty komponenty i jinde, třeba czc, pokud by bylo vhodnější zajet pro to autem v Praze nebo tak, ale s alfou není problém, poštovné by to bylo zdarma.

Sestavit není problém, pokud víš jak na to samozřejmě.
Jen bych ještě upozornil, že ten ventilátor v té skříni má modré podsvícení -někomu může vadit. Ono teda obecně by se klidně dalo ještě zapracovat na lepším chlazení (jak na CPU, tak ještě alespoň jeden na zadní stranu case), ale není to nutnost.

lakcod
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod lakcod » 14 úno 2012 19:41

No sestavení jakožto co kam dát a jakej kabel k čemu připojit není pro mě problém, jen mě zajímalo jestli není možnost že by se někde muselo něco nastavovat třeba u základovky...že by bylo pro jiné komponenty jiné nastavení někde...ale to asi ne...já jen pro jistotu :)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 úno 2012 20:21

Nastavovat snad kromě času v BIOS nic nemusíš. Jediný problém bude, když něco nepůjde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

lakcod
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod lakcod » 15 úno 2012 11:16

Jo s BIOSem umím taky, takže snad žádný problém nebude...tak ještě jednou díky...nechám to ještě odemčené kdybych s tím pak měl problémy:-)...ale snad ne:-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4801
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Vypínající stolní počítač
    od ellomius » 07 pro 2024 21:24 » v Problémy s hardwarem
    2
    1660
    od kerubin Zobrazit poslední příspěvek
    07 pro 2024 23:14
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5954
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2145
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53
  • Pomoc s výběrem notebooku na hry
    od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC