Já hraju prakticky jenom pubg, mi by se dát tisícovku navíc za procesor a mít 200 fps vyplatilo, než litr ušetřit a mít jenom 135.
Zkouknu ještě recenze 3700x/3800x co vyšly, třeba to bude trochu lepší a změním názor.
edit: Takže co jsem pochopil tak 3800x nedostali k testování, ale většinou jenom 3700x/3900x.
Ty 8/12 jádra mi přijdou teda dost lepší, než 6 jádro ryzen 5 3600, ten mi přijde jako dost nic moc, furt se bavíme o herním využití.
3700x/3900x sice herně lehce zaostávají, ale není to tak moc jako 3600 vs 9600k. Navíc vycházejí zase levněji než soupeři. Zas pokud člověk chce x570 desku, tak to ušetřené a ještě něco navíc vrazí do ní, když začínají více méně na 5 tis. Např. Z390 Aorus pro stojí 5k, ale X570 aorus pro 7k. Takže co člověk ušetří na procesoru, dá stejně do desky.
I u těch 8/12 jader se téměř žádné taktování bohužel nekoná.
Spotřeba lepší než intel, ale teploty už jsou zase na hraně a pohybujou se okolo 90°(takže podle michala určitě top

), takže teď už člověk bude mít topení od červených i modrých, nemusí si navzájem závidět.
Co mě fakt mrzí jsou rychlosti těch pamětí, kdy cokoliv než 3600/3733 MHz bude ve skutečnosti pomalejší i kdyby to bylo třeba 4400 MHz.
Zatím mi vychází jako nejlepší varianta herního cpu bohužel - 9700k, nejlépe kdyby cena šla dolů, i desky by mohly.

Ty PCI-E 4.0 NVMe jsou teda řádné topení a rozpálily se na šílené teploty i při běžném použití. Už chápu ty větráky, jak sem to viděl

Grafiky klasika. Zas je vydali s nedodělanými drivery. "Tichý" blower trhá uši a je prý vhodné si počkat na aspoň dvouvětrákové verze. Teploty ani spotřeba žádný zázrak oproti nvidii. 5700 bude asi +- odpovídat 2060 a 5700 XT 2070 před vydáním super verzí. Třeba se to ještě zlepší s novými drivery, ale vypadá to, že 5700 XT bude vždy pomalejší než 2070 Super, nehledě po OC, který zatím u AMD moc nefunguje.