Díky za nazor

Máš pravdu, že nevím jak dlouho mi PC v této podobe bude sloužit. Vždy chci mít ale možnost volby jestli budu upgradovat nebo koupím zcela nové PC. Pocitac je unikátní právě ve své moznosti "upgradu" a je určitě skoda toho nevyužít. Kdyz je dobře sestavený, tak jeho životnost je opravdu dlouhá a v podstatě nemusí stradat ani výkonem.
Jinak si myslím, že lidé neprodávají své PC za 2,3,4 roky jak píšeš. Rozhodně ti tvůj názor neberu, ale právě za tuto dobu se dobře sestavený počítač dá krásné upgradovat. Domnívám se, že když si dnes koupíš na hry výborný Ryzen 3600, tak výměnou za 39XX moc výkonu ve hrách nezískáš /jedna ukázka z herniho testu zde, ale co jsem studoval, tak je to všude dost podobne/. Vzdy je podle me lepší, když můžeš upgradovat na úplně novou generaci CPU, která z pravidla s novou architekturou přináší úplně jiný výkon. Prave AMD a jeho AM4 toho byla krásným příkladem.
Za rok určitě nové CPU kupovat nebudu. To budu planovat az na konci zivotnosti Ryzenu 4000, protoze na tvorbu grafiky mi to staci.Co ale koupím hned je nové SSD s novými řadiči pro PCIe4. Vzdy se u PC soustředím na celkovou rychlost systému, která me potom nebrzdí ani u konkrétního programu. Přijde mi to rozumnejsi než se soustředit při stavbě PC třeba pouze na hry. Ale vždy bude záležet pro koho to člověk staví a kolik mu je let

Jinak podle fora/a nejen tohoto/ si myslím, že lidé raději svá PC upgradují, než aby si kupovali zcela nové stroje. Jak jsem psal výše, tak u dobře sestaveneho kompu to není tak velky problem, i když Intel to fakt neusnadnuje. Je lepší si treba s nakupem pockat, nez se bezhlave vrhat do komponent, ktere jsou na konci sve "zivotnosti". Treba jestli nekdo pred mesicem koupil PC za 30000 a vice s B450 /a on koupil, protoze si nechal poradit/,tak podle me udelal chybu. A na to jsem chtěl poukázat. Jinak jeste jednou diky za nazor.