Herní mainstream sestava

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Herní mainstream sestava

Příspěvekod Michael850 » 02 lis 2014 10:41

rozebíráme to tu na 3 stránky a on si dá stejně nakonec tu co tu dával na začátku která je úplně nesmyslná a špatně taky mi uchází ten důvod proč tu vůbec zakládá tému lidi mu tady radí ztrací tady zbytečně čas na 3 stránkách kterým mohli radit někomu kdo opravdu potřebuje pomoc a on si pak objedná svoji... fakt promiň ale toto je fakt demence.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Reklama
matvija75
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod matvija75 » 02 lis 2014 10:58

Takych ludi nemam fakt rad snazis sa poradit a aj tak si robia svoje

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 02 lis 2014 11:15

Ta sestava co byla na začátku, byla jiná, v průběhu tohoto vlákna jsem měnil některé komponenty. Důvod proč jsem tu moji poslední nezměnil na základě vašich sestav? Protože to nebylo odůvodněné. Padli tady asi cca 3 jiné sestavy a ani u jedné z nich nebylo napsané co je na nich kvalitnější. Pak to vypadá že to je jen "názor" na to co je lepší. Jenomže já se rozhoduju podle faktů a ty tady prostě nebyly podané. Pořád nevím proč je Zalman 700W tak zlý jak tu padlo 3x a Seasonic lepší, což mě vede k myšlence "aha asi je jen levnější, protože má nižší výkon, raději si připlatím za rezervu". To stejné platí pro procesor, fajn 4460 má o něco nižší takt a je o pár stovek levnější. Super, ale 4590 má prostě vyšší takt, který je pro mě rozhodující. Grafická karta - nVidie je pro mě prostě tabu, rozhoduji se mezi AMD kartama, a tady mi nikdo nedoporučil jinou kartu (v mezích výkonu 290tek), tak jsem vzal R9 290. A case je to poslední co bych řešil není pro mě podstatný.

Navíc se tu víc jak měsíc nikdo neozval a já si mezitím některé fakta dohledával, takže mám taky svoje důvody k takové sestavě, které mi nikdo nevyvracel, z mého pohledu pak jen nabízel další možnosti. Takže jestli je rozhodování na základě faktů demence, pak souhlasím. Nesnažím se tím tvrdit že moje sestava je kvalitnější, a dokážu přiznat že jsem vybral chybně, ale kromě základní desky (kterou jsem vybral neuváženě), jen pořád nevím v čem je moje sestava "pi*ovina" jak tu padlo.
Intel i7-10700F, MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16, 256GB Transcend SSD 370S10, ASRock Z490 PHANTOM GAMING 4, Corsair RM550x, SPC Gladius M35 Black

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 02 lis 2014 11:37

Oni zde pouze papouškují komponenty, které navrhují ti ostatní.. Seasonic navrhují, jelikož je kvalitní a celkem levný.
AMD procesory nemají vysoké TDP (alespoň ne ty nové procesory), ale důvod proč se bere spíše Intel je, že AMD jede stále na 32nm architektuře, takže má menší výkon. A osm jader žádná hra v této době asi ani nepodporuje, takže se kouká na single-core výkon, který má intel díky 22nm architektuře výší.
Na té tvé sestavě v hlavním příspěvku nevidím nic špatného, akorát ten case se mě osobně nelíbí, ale to je věc vkusu, věřím, že sis prošel obrázky jak vypadá uvnitř atp.

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 02 lis 2014 11:58

Jasně, case mi vyhovuje, je to jen kus plastu/plechu neřeším to zase tolik, dokud tam sedí deska, grafika a chladič. Ovšem chápu, že je seasonic kvalitní a levný, proto ho tady navrhují. Já chtěl pouze vědět proč nebrat ten zalman, ale na to jsem odpověď nedostal, což mě nepřesvědčilo k tomu vzít seasonic.
Intel i7-10700F, MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16, 256GB Transcend SSD 370S10, ASRock Z490 PHANTOM GAMING 4, Corsair RM550x, SPC Gladius M35 Black

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 02 lis 2014 12:07

OK doufám že toto "odůvodnění" ti bude stačit!
Darthy píše:Pořád nevím proč je Zalman 700W tak zlý jak tu padlo 3x a Seasonic lepší
Seasonic je lepší než nějaký Zalman je vyrobený z kvalitnějších součástek má lepší napájení Zalman konkrétně tento se nikdy nedoporučoval a ani doporučovat nebude ať je jeho cena jakákoliv. Navíc pro GTX 970 kdyby sis ji tam dal je doporučený zdroj 500W 600W už máš až nad hlavu to by ti snad už mohlo stačit pro tu tvou "rezervu" 700 už je předimenzovaný.

Darthy píše:To stejné platí pro procesor, fajn 4460 má o něco nižší takt a je o pár stovek levnější. Super, ale 4590 má prostě vyšší takt, který je pro mě rozhodující.
má sice vyšší takt a je o něco výkonější to je sice pěkné ale zbytečně si připlacíš plno peněz a rozdíl ve hrách nepoznáš místo toho můžeš připlatit na něco rozumnějšího a i5 4460 utáhne všechno pokud chceš něco lepšího pak je tu Intel Xeon E3 1231v3

Darthy píše:Grafická karta - nVidie je pro mě prostě tabu, rozhoduji se mezi AMD kartama, a tady mi nikdo nedoporučil jinou kartu (v mezích výkonu 290tek), tak jsem vzal R9 290.
R9 290 se sice doporučovala ale už je tady nová nVidia GTX 970 která je za tu cenu úžasná bral bych MSI verzi má perfektní chlazení kvalitně udělaná obrovský výkon vyrovná se i R9 290X pro info a má hlavně menší spotřebu.

Ještě něco potřebuješ vysvětlit měl ses takhle zeptat než sis to objednal...

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Lis 2014 12:15) ---

Dále když se vrátím k tomu tvému seznamu http://www.czc.cz/ed5ord8140jdpa51egphkgbfvd/seznam

deska je PC Mate a ještě G41 je osekaná až na dřeň nemá ani pořádnou napájecí kaskádu nic. Měl si brát tu MSI B85 G43! K té i5 4590, zdroji a R9 290 jsem se už vyjádřil ty RAM jsou blbost mají staré napětí k tomu "chladiči" se rači nevyjadřuji a k té case taky ne měl si brát aspoň tu Z3 nebo BitFenix Neos nebo v nejlepším připadě Corsair Carbide Spec 01
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 02 lis 2014 12:17

Proč se stále u AMD někdo ohání spotřebou? V dnešní době je to zanedbatelné.
Tazatel CUDA nevyužije, tak proč mu tam nenechat AMD grafiku?
Pokud chce zdroj 700W, tak ať si ho koupí. Až si bude upgradovat např. grafiku za pár let, tak nebude muset kupovat zdroj, jelikož mu ten výkon bude stačit.
Když ty peníze na to má, tak proč si kupovat vše na míru, aby to pak musel po čase vyměňovat za lepší?
Když se něco kupuje, tak to má sloužit několik let a ne že si koupí Seasonic 540W a po nějakém čase bude chtít grafiku, která bude potřebovat 650W a bude muset dávat další peníze do zdroje. (Jen příklad)
Pokud ta sestava má být převážně na hry, tak je lepší i5 s co nejvyšší frekvencí. Pokud by převážně renderoval, dělal různé modelování a grafiku, tak by se tam hodil Xeon + Nvidia.

O i5 se říká, že jsou herní a je tomu tak, jelikož i7 a xeony mají HT (HyperThreading) a ten je ve hrách k ničemu, ba naopak v některých hrách i zmenšuje výkon, takže by si ho musel v Biosu stejně vypínat. i7 je vlastně Xeon, akorát i7 má integrované grafické jádro.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 02 lis 2014 12:39

Petr Hnátek píše:Proč se stále u AMD někdo ohání spotřebou? V dnešní době je to zanedbatelné.
myslíš že rozdíl mezi TDP 84W a TDP 125W je zanedbatelné ty jsi asi dlouho neviděl účet za elektřinu a asi nevíš kolik stojí že?

Petr Hnátek píše:Tazatel CUDA nevyužije, tak proč mu tam nenechat AMD grafiku?
jestli ji využije nebo ne to je jeho věc ta nVidia je prostě za super cenu kvalitní a výkoná jak R9 290X a má menší spotřebu...

Petr Hnátek píše:Pokud chce zdroj 700W, tak ať si ho koupí. Až si bude upgradovat např. grafiku za pár let, tak nebude muset kupovat zdroj, jelikož mu ten výkon bude stačit.
Když ty peníze na to má, tak proč si kupovat vše na míru, aby to pak musel po čase vyměňovat za lepší?
Když se něco kupuje, tak to má sloužit několik let a ne že si koupí Seasonic 540W a po nějakém čase bude chtít grafiku, která bude potřebovat 650W a bude muset dávat další peníze do zdroje.
pokud něco nebude potřebovat ani do budoucna tak to je 700W zdroj ještě od Zalmanu je to prostě předimenzované a už je to spíš na SLI 2 karet se spotřebou 150W takže je to zbytečnost a jak vidíš spotřeba se stále optimalizuje mají větší výkon ale pořád menší spotřebu jak je to u toho GTX 970 navíc se jednoho krásného dne nasadí zase nový výrobní proces a spotřeba bude ještě menší. Pokud chce něco lepšího tak 600W zdroj třeba tento http://www.czc.cz/evga-600b-bronze-powe ... 26/produkt je dost dobrý ale samozřejmě existují i kvalitnější i za 2k a pak dát ten 700W podle mě zbytečný

Petr Hnátek píše:Pokud ta sestava má být převážně na hry, tak je lepší i5 s co nejvyšší frekvencí. Pokud by převážně renderoval, dělal různé modelování a grafiku, tak by se tam hodil Xeon + Nvidia.
i5 s co nejvyšší frekvencí? to si slyšel kde? zbytečně si připlácí za frekvenci která stejně nepůjde poznat jak jsem psal výše

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 02 lis 2014 12:41

Nejnovější AMD má TDP 125W? Ty asi nesleduješ AMD procesory, že?

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 02 lis 2014 12:42

Michael850 píše:OK doufám že toto "odůvodnění" ti bude stačit!

...

deska je PC Mate a ještě G41 je osekaná až na dřeň nemá ani pořádnou napájecí kaskádu nic. Měl si brát tu MSI B85 G43! K té i5 4590, zdroji a R9 290 jsem se už vyjádřil ty RAM jsou blbost mají staré napětí k tomu "chladiči" se rači nevyjadřuji a k té case taky ne měl si brát aspoň tu Z3 nebo BitFenix Neos nebo v nejlepším připadě Corsair Carbide Spec 01

Tohle je super odůvodnění, škoda že padlo tak pozdě. Pro příště budu vědět, že až budu chtít poradit se sestavou musím se na všechny detaily ptát konkrétně. Do teď mi to přišlo na způsob "a: Chci si koupit Mazdu, je kvalitní?" - "b: Já bych si koupil raději Hondu." a pak mě označit za dementa jen proto, že jsem prostě uvážil dle svého.

Na té grafice nejspíš prohloupím, ale uvědoměle, protože se považuji za toho tvrdohlavého "zastánce" ATI. S nVidií prostě nemám žádné zkušenosti a jednoduše na tom nechci nic měnit, dokud nemusím.
Co se procesoru týká, tak ve hrách to možná nepoznám, při renderingu ano, zkrátí to částečně čas renderování, takže zase tak zbytečný příplatek 600kč to není, šlo prostě o kompromis - hry/rendering - cena/výkon. K desce jsem se už vyjádřil, byl to můj neuvážený výběr a rozdílu jsem si nevšiml.
Naposledy upravil(a) Darthy dne 02 lis 2014 12:45, celkem upraveno 1 x.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 02 lis 2014 12:43

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 02 lis 2014 12:48

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”