...odstraněno
//Tvůj tip je za hranicí pravidel tohoto fóra a neměl by ses tím chlubit. Nejedná se o warez, ale o nelegální získání licence! d1amond
Herní PC kolem 30000
Re: Herní PC kolem 30000
i5 5257U l 8GB RAM l 256GB SSD
Xray, Mugen Seiki, LC racing
Díky za tip. A co ohledně těch verzí, co jsem psal v předešlém příspěvku? Máte s tím nějaké zkušenosti?
Co mě zaráží a zase zajímá, četl jsem si i v komentářích na CZC, že občas příjdou rozbalené komponenty. Myslíte, že když jim přímo napíšu, že rozbalený nechci do poznámky, která by měla pak být součástí faktury, že můžu později na základě toho žádat o výměnu za neotevřený kus?
OT: než příjde ta grafika na sklad, tak zbytek komponentů bude zas vyprodaný
Vyplatí se koupit si setavu a čekat pak na grafiku?
Myslím, že bych poskládal PC a pak tam jen šoupl grafiku, ale nevím, jak to bude s tahaním kablíků atd. Asi je lepší tam dát všehcno naráz že?
Co mě zaráží a zase zajímá, četl jsem si i v komentářích na CZC, že občas příjdou rozbalené komponenty. Myslíte, že když jim přímo napíšu, že rozbalený nechci do poznámky, která by měla pak být součástí faktury, že můžu později na základě toho žádat o výměnu za neotevřený kus?
OT: než příjde ta grafika na sklad, tak zbytek komponentů bude zas vyprodaný

Trošku bump. Dočetl jsem se, že podlel zákona můžu do 14ti dnů odstoupit, když mi příjde tedy rozbalená grafika, můžu požádat o výměnu, nebo musím odstoupit a pak koupit novou? Nemáte někdo zkušenosti s tím, že byste vraceli rozbalené zboží?
A nechceš si to prostě vyzvednout osobně ? o.o
i5 5257U l 8GB RAM l 256GB SSD
No, to mám hooodně zruky. Bydlím celkem daleko od nejbližších poboček (a navíc jsou to akorát partneři, né přímo pobočky :()
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vrátit můžeš do 14 dnů jakékoliv zboží.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zdravím, zase Vás budu prudit pár otázkama, ale stále brouzdám různě po netu a čtu si ohledně skládání PC a mám trošku smíšené pocity. Respektivě. Byl jsem na 100% rozhodnutý koupit tuto sestavu tuto sestavu (o které jsme tady dlouho diskutovali, jen pořád čekám na GK). Když jsem ale viděl náročnost současných her, docela jsem byl překvapený.
Jedná se konkrétně o titul Middle-earth: Shadows of Mordor. Hra vyšla 30. září 2014. Požadavky na hru jsou:
Recommended:
Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 | AMD Radeon HD 7950
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 40 GB available space
Když se na to dívám, už v dnešní době nové hry chtějí 3.4 GHz procesory. Ten procesor v mé sestatě má 3.4 GHz (3.8 GHz Turbo). Bude to do budoucna stačit. Třeba za dva až tři roky.
Nebo, s ohledem na výše zmíněné se radši vyplatí si připlatit 3000 kč třeba za tuto sestavu (vím, že nemáte "K"čkové verze moc rádi a důvody jsem pochopil, ale 4790K má mnohem větší základní takt než 4790, takže není to primárně kvůli taktování jako spíš právě kvůli tomu, že v základu má 4 GHz a turbo 4,4 GHz, takže si pojede v klidečku bez taktování. Na taktování by v porovnání s 4790k byla lepší asi 4690k co se týče cena a přetaktovací výkon).
Jde mi prostě o to, jeslti se nevyplatí teď si připlatit za i7 a mít klid na pár let dopředu. Všiml jsem si tady na foru, že si dost zkušených uživatelů pořizuje současné "top" komponenty a za pár měsíců/let či než zkončí záruka, tak je prodají v bazaru a koupí zase současné a novější. Já bohužel nemám v okruhu tolik lidí, co by kupovali komponenty a nevím, zda by třeba tady na foru byl odbyt, takže o této cestě jsem moc neuvažoval. Proto přemýšlím spíš o celé sestavě už dopředu (i když chápu, že to je dražší, protože komponenty jsou teď dražší, když je chci mít na nějaký čas i dopředu).
Co myslíte teda. Je lepší připlatit, nebo se hry s náročností na system requirement (procesor) udrží kolem 3.6 GHz i za pár let (když budu brát v potaz, že chci streamovat). Díky za názor.
Jedná se konkrétně o titul Middle-earth: Shadows of Mordor. Hra vyšla 30. září 2014. Požadavky na hru jsou:
Recommended:
Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 | AMD Radeon HD 7950
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 40 GB available space
Když se na to dívám, už v dnešní době nové hry chtějí 3.4 GHz procesory. Ten procesor v mé sestatě má 3.4 GHz (3.8 GHz Turbo). Bude to do budoucna stačit. Třeba za dva až tři roky.
Nebo, s ohledem na výše zmíněné se radši vyplatí si připlatit 3000 kč třeba za tuto sestavu (vím, že nemáte "K"čkové verze moc rádi a důvody jsem pochopil, ale 4790K má mnohem větší základní takt než 4790, takže není to primárně kvůli taktování jako spíš právě kvůli tomu, že v základu má 4 GHz a turbo 4,4 GHz, takže si pojede v klidečku bez taktování. Na taktování by v porovnání s 4790k byla lepší asi 4690k co se týče cena a přetaktovací výkon).
Jde mi prostě o to, jeslti se nevyplatí teď si připlatit za i7 a mít klid na pár let dopředu. Všiml jsem si tady na foru, že si dost zkušených uživatelů pořizuje současné "top" komponenty a za pár měsíců/let či než zkončí záruka, tak je prodají v bazaru a koupí zase současné a novější. Já bohužel nemám v okruhu tolik lidí, co by kupovali komponenty a nevím, zda by třeba tady na foru byl odbyt, takže o této cestě jsem moc neuvažoval. Proto přemýšlím spíš o celé sestavě už dopředu (i když chápu, že to je dražší, protože komponenty jsou teď dražší, když je chci mít na nějaký čas i dopředu).
Co myslíte teda. Je lepší připlatit, nebo se hry s náročností na system requirement (procesor) udrží kolem 3.6 GHz i za pár let (když budu brát v potaz, že chci streamovat). Díky za názor.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Obávám se, že když tu hru spustíš na i5-4460 s grafikou GTX660, tak dostaneš stejný výkon, který bude u i7. Ono totiž ta frekvence to až tak moc neovlivní. Rozhodně tedy ne v řádech 0,5GHz. Architektura CPU je věcí druhou.
Překvapuje mě, že do požadavků dali dnes už zapomenutou grafiku. Rozhodně vyšších výkonů dosáhneš s lepší grafikou. A i ta i5 dokáže nakrmit jakoukoliv kartu střední třídy naprosto v pohodě.
Překvapuje mě, že do požadavků dali dnes už zapomenutou grafiku. Rozhodně vyšších výkonů dosáhneš s lepší grafikou. A i ta i5 dokáže nakrmit jakoukoliv kartu střední třídy naprosto v pohodě.
Takže chápu to správně, že s ohledem na porovnání těch dvou sestav (dříve navrhovaná sestava s E3-1231v3 a teď upravená sestava s i7-4790K) se to nevyplatí připlácet a mám zůstat u původní sestavy s E3-1231v3? Protože grafika je v obou případech stejná - MSI GTX 970.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Asi tak.
Zdravím, tak jsem tady zase
.
PC doma ještě nemám, protože pořád není dostupná ta MSI GTX 970. Kontroluju to každý den alespoň 2x a nic. Asi velká poptávka.
Nicméně, z diskuzí, které jsem si u karty četl jsem se dočetl, že v zátěží pískají cívky, ale je to různé kus od kusu. Chtěl bych se zeptat, teoreticky, až tu bednu budu mít na stole, jaký doporučujete postup, abych zjistil, jeslti i ta má v zátěži píská nebo ne. Stačí prostě hrát nějakou náročnější hru (Crysis 3 třeba) a poslouchat, nebo je lepší zkusit nějaký benchmark test (popřípadě, prosím o doporučení nějakého, tyto softwary neznám). Nerad bych, abych za pár chvil zjistil, že mi karta píská a musel ji reklamovat (protože na vrácení jste říkali, že je jen 14 dnů a reklamace pak trvá měsíc).
Díky za rady.

PC doma ještě nemám, protože pořád není dostupná ta MSI GTX 970. Kontroluju to každý den alespoň 2x a nic. Asi velká poptávka.
Nicméně, z diskuzí, které jsem si u karty četl jsem se dočetl, že v zátěží pískají cívky, ale je to různé kus od kusu. Chtěl bych se zeptat, teoreticky, až tu bednu budu mít na stole, jaký doporučujete postup, abych zjistil, jeslti i ta má v zátěži píská nebo ne. Stačí prostě hrát nějakou náročnější hru (Crysis 3 třeba) a poslouchat, nebo je lepší zkusit nějaký benchmark test (popřípadě, prosím o doporučení nějakého, tyto softwary neznám). Nerad bych, abych za pár chvil zjistil, že mi karta píská a musel ji reklamovat (protože na vrácení jste říkali, že je jen 14 dnů a reklamace pak trvá měsíc).
Díky za rady.
Moje první GTX 970 začala vrčet až po 3 dnech. Druhá karta vrčela od prvního zapojení a k tomu se přidalo i pískání. V mém případě to bylo pravděpodobně zdrojem (pískala i jinak normálně fungující karta od kamaráda) a nebo spojením zdroje i grafiky. Každopádně zítra mi přijde nový zdroj a 3. kartu už mám doma, takže dám vědět jak to dopadlo 

CPU: Intel Core i5 4460 3.20GHz
RAM: 8GB Kingston DDR3 1600MHz
GFX: Intel HD 4600
MB: MSI B85-G43
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Zdroj: Seasonic M12II-620
Skříň: Corsair SPEC-03 Blue LED Carbide Series
RAM: 8GB Kingston DDR3 1600MHz
GFX: Intel HD 4600
MB: MSI B85-G43
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB

Zdroj: Seasonic M12II-620