Je to použitelné? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Je to použitelné?

Příspěvekod Speed_dead » 01 bře 2011 18:58

Omylem jsem dal příspěvek 2x. Tento však nejde smazat.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 01 bře 2011 19:07, celkem upraveno 2 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 01 bře 2011 19:13

Z Eurocase skříní MC26 apod. jsem byl hodně nadšenej, ale nevím co se děje v poslední době - měkčí plechy, plasty nejsou vůbec houževnaté a sundat čelo je jen jeden pokus a konec, vše se uláme a šroubky to nemá. Zklamání.
Ne že by Coelermaster nabízel za 800,- něco navíc, kvalita už taky není co bývala a skutečně dnes kvalitní case začíná někde kolem 1500,- (bez zdroje samozřejmě).
K tématu, pravděpodobně řešíš jen nástřel cen, co a za kolik. Zatím si zde sháněl akorát něco o desce, ale to je jedna z 6 důležitých komponent. Procesor určitě AMD - v těchto kategoriích prostě jinudy vlak nejede. Paměti jsou dnes nejlevnější (ovlivňující) součástka - 4GB pořídíš za 1k. což je přepych. Grafika na hry ve středních detailech - AMD 5750 (možná ještě nižší 5670), ale to je minimum.Disk podle financí, rozumně vychází 500GB - Samsungy nebo WD Blue, Black. Zdroj už byl nadhozen, stačí Seasonic kolem 400W.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Mc-buddy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mc-buddy » 01 bře 2011 19:22

Dobře..díky lidičky :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 19:35) ---

Já to zatím udělám takto...našetřím si na monitor..kdyžtak bych chtěl nějáký doporučit do 2500 kč.Budu si hezky blbnout se starým PC a až si našetřím víc peněz tak teprve si budu něco stavět :)..jo a ještě jsem se chtěl zeptat jak je to se zárukou.Když si něco obědnám například GK a dám si jí do své sestavy...třeba odejde tak mám nárok na reklamaci?
Mc-Buddy

karl97
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod karl97 » 01 bře 2011 19:41

Co chcete od čekýho výrobce skříní že může konkurovat číně?Dříve měli kvalitní bedny ale nárustem skříní z číny to museli zlevni aby aspoň mohli konkurovat a ta nižší cena se někde musí projevit.Před nedávnem jsem vyměňoval zdroj měl jsem ho od Eurocase a fungoval asi deset let.Skříň mám taky od eurocase a nemám problém.A ten colermaster si někdy nechává vyrábět skříně ve fabrice Eurocase.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 01 bře 2011 23:05

OT: V pořádku, ale bral jsem je pro kvalitu a design. Jedno z toho se změnilo. Jinak srovnáváš nesrovnatelné - kvalitu věcí před 10lety a dnes. EC zdroje patří dnes k tomu lepšímu nejnižšímu segmentu zdrojů.

Monitor. Maximum dostaneš u tohoto Benq:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CVHL
VGA, DVI, Led, 22". Problém je, že starší grafika bude mít co dělat s rozlišením full HD, takže je Ti teď k ničemu. Našetři peníze a vem vše najednou. Navíc ceny LCD jsou docela vysoko a za 1/2 roku bude vše jinak.

Mc-buddy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mc-buddy » 02 bře 2011 17:34

Tak jsem se do počítačů pořádně zažral.Ten monitor je slibný :)..Chtěl jsem se zeptat jestli je lepší pro hraní když máte základní desku s intergrovanou GK.
Mc-Buddy

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 bře 2011 17:51

Tak se zažer víc. Protože pak budeš vědět, že integrovaná grafika se hodí na kancelářská PC a pokud máš externí grafiku (např GTX460), tak je Ti integrovaná k ničemu a vybíráš desku bez ní.
To znamená, že na hry je zcela nevhodná - kromě min a karet :bigups:

Mc-buddy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mc-buddy » 02 bře 2011 18:03

Díky..jo a pak jsem se chtěl zeptat jestli je nějáký rozdíl ve hraní her s w7 home a w7 professional či w7 ultimate
Mc-Buddy

Vlkodlak
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vlkodlak » 02 bře 2011 18:07

Když koupíš profi nebo ultimate bude tě hřát pocit že si zbytečně vyhodil fůru peněz. Takže HP bez problému

Mc-buddy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mc-buddy » 02 bře 2011 18:12

To je fajn vědět :)..vím že jsem otravný ale chtěl jsem se zeptat mám notebook compaq 610 a chtěl bych si pořídit w7...ale nechce se mi do toho vrážet tolik peněž a vím že licenci OEM asi využít nemohu..tak bych chtěl vědět o nějáké levnější variantě popřípadě si vytačit s XPčkama protože Visty jsou otřesné :)
Mc-Buddy

Vlkodlak
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vlkodlak » 02 bře 2011 18:16

Legálně- Nech tam XP. A otravný nejsi. Na to tu byli jiní experti.

Mc-buddy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mc-buddy » 02 bře 2011 18:22

Dobré vědět.Víš mě tyto věci zajímaj už od mala ale až teď tomu začínám věnovat více času.Však víš je mi 15..holky atd :D..Jdu na Průmku elektrotechnickou.Pokud tě to nezajímá tak sorry :D..Jak tak koukám na skříně tak většinou neni oč stát :D..a ještě jsem se chtěl zeptat je tato základka dobrá? : http://www.alza.cz/asus-m4n68t-v2-d205999.htm#popis
Mc-Buddy

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”