Je to použitelné? Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Je to použitelné?
Omylem jsem dal příspěvek 2x. Tento však nejde smazat.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 01 bře 2011 19:07, celkem upraveno 2 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Z Eurocase skříní MC26 apod. jsem byl hodně nadšenej, ale nevím co se děje v poslední době - měkčí plechy, plasty nejsou vůbec houževnaté a sundat čelo je jen jeden pokus a konec, vše se uláme a šroubky to nemá. Zklamání.
Ne že by Coelermaster nabízel za 800,- něco navíc, kvalita už taky není co bývala a skutečně dnes kvalitní case začíná někde kolem 1500,- (bez zdroje samozřejmě).
K tématu, pravděpodobně řešíš jen nástřel cen, co a za kolik. Zatím si zde sháněl akorát něco o desce, ale to je jedna z 6 důležitých komponent. Procesor určitě AMD - v těchto kategoriích prostě jinudy vlak nejede. Paměti jsou dnes nejlevnější (ovlivňující) součástka - 4GB pořídíš za 1k. což je přepych. Grafika na hry ve středních detailech - AMD 5750 (možná ještě nižší 5670), ale to je minimum.Disk podle financí, rozumně vychází 500GB - Samsungy nebo WD Blue, Black. Zdroj už byl nadhozen, stačí Seasonic kolem 400W.
Ne že by Coelermaster nabízel za 800,- něco navíc, kvalita už taky není co bývala a skutečně dnes kvalitní case začíná někde kolem 1500,- (bez zdroje samozřejmě).
K tématu, pravděpodobně řešíš jen nástřel cen, co a za kolik. Zatím si zde sháněl akorát něco o desce, ale to je jedna z 6 důležitých komponent. Procesor určitě AMD - v těchto kategoriích prostě jinudy vlak nejede. Paměti jsou dnes nejlevnější (ovlivňující) součástka - 4GB pořídíš za 1k. což je přepych. Grafika na hry ve středních detailech - AMD 5750 (možná ještě nižší 5670), ale to je minimum.Disk podle financí, rozumně vychází 500GB - Samsungy nebo WD Blue, Black. Zdroj už byl nadhozen, stačí Seasonic kolem 400W.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Dobře..díky lidičky :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 19:35) ---
Já to zatím udělám takto...našetřím si na monitor..kdyžtak bych chtěl nějáký doporučit do 2500 kč.Budu si hezky blbnout se starým PC a až si našetřím víc peněz tak teprve si budu něco stavět :)..jo a ještě jsem se chtěl zeptat jak je to se zárukou.Když si něco obědnám například GK a dám si jí do své sestavy...třeba odejde tak mám nárok na reklamaci?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 19:35) ---
Já to zatím udělám takto...našetřím si na monitor..kdyžtak bych chtěl nějáký doporučit do 2500 kč.Budu si hezky blbnout se starým PC a až si našetřím víc peněz tak teprve si budu něco stavět :)..jo a ještě jsem se chtěl zeptat jak je to se zárukou.Když si něco obědnám například GK a dám si jí do své sestavy...třeba odejde tak mám nárok na reklamaci?
Mc-Buddy
Co chcete od čekýho výrobce skříní že může konkurovat číně?Dříve měli kvalitní bedny ale nárustem skříní z číny to museli zlevni aby aspoň mohli konkurovat a ta nižší cena se někde musí projevit.Před nedávnem jsem vyměňoval zdroj měl jsem ho od Eurocase a fungoval asi deset let.Skříň mám taky od eurocase a nemám problém.A ten colermaster si někdy nechává vyrábět skříně ve fabrice Eurocase.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
OT: V pořádku, ale bral jsem je pro kvalitu a design. Jedno z toho se změnilo. Jinak srovnáváš nesrovnatelné - kvalitu věcí před 10lety a dnes. EC zdroje patří dnes k tomu lepšímu nejnižšímu segmentu zdrojů.
Monitor. Maximum dostaneš u tohoto Benq:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CVHL
VGA, DVI, Led, 22". Problém je, že starší grafika bude mít co dělat s rozlišením full HD, takže je Ti teď k ničemu. Našetři peníze a vem vše najednou. Navíc ceny LCD jsou docela vysoko a za 1/2 roku bude vše jinak.
Monitor. Maximum dostaneš u tohoto Benq:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CVHL
VGA, DVI, Led, 22". Problém je, že starší grafika bude mít co dělat s rozlišením full HD, takže je Ti teď k ničemu. Našetři peníze a vem vše najednou. Navíc ceny LCD jsou docela vysoko a za 1/2 roku bude vše jinak.
Tak jsem se do počítačů pořádně zažral.Ten monitor je slibný :)..Chtěl jsem se zeptat jestli je lepší pro hraní když máte základní desku s intergrovanou GK.
Mc-Buddy
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tak se zažer víc. Protože pak budeš vědět, že integrovaná grafika se hodí na kancelářská PC a pokud máš externí grafiku (např GTX460), tak je Ti integrovaná k ničemu a vybíráš desku bez ní.
To znamená, že na hry je zcela nevhodná - kromě min a karet
To znamená, že na hry je zcela nevhodná - kromě min a karet

Díky..jo a pak jsem se chtěl zeptat jestli je nějáký rozdíl ve hraní her s w7 home a w7 professional či w7 ultimate
Mc-Buddy
Když koupíš profi nebo ultimate bude tě hřát pocit že si zbytečně vyhodil fůru peněz. Takže HP bez problému
To je fajn vědět :)..vím že jsem otravný ale chtěl jsem se zeptat mám notebook compaq 610 a chtěl bych si pořídit w7...ale nechce se mi do toho vrážet tolik peněž a vím že licenci OEM asi využít nemohu..tak bych chtěl vědět o nějáké levnější variantě popřípadě si vytačit s XPčkama protože Visty jsou otřesné :)
Mc-Buddy
Legálně- Nech tam XP. A otravný nejsi. Na to tu byli jiní experti.
Dobré vědět.Víš mě tyto věci zajímaj už od mala ale až teď tomu začínám věnovat více času.Však víš je mi 15..holky atd
..Jdu na Průmku elektrotechnickou.Pokud tě to nezajímá tak sorry
..Jak tak koukám na skříně tak většinou neni oč stát
..a ještě jsem se chtěl zeptat je tato základka dobrá? : http://www.alza.cz/asus-m4n68t-v2-d205999.htm#popis

Mc-Buddy
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”