Dovolil jsem si po dlouhé době něco poskládat snad mě neukamenujete...

Clorky píše:maxmillianD píše:Zdravím,
Já osobně dostavuji toto (po problémech se zdrojem u mého alt pc).
Omlouvám se za cenu ale když někdo řekne herní beru to automaticky se vším všudy.
Odkaz jelikož screen by byl veliký. (Jsem zastánce pouze nvidie a k tomu jen Winfast Leadtek, avšak jsem udělal ústupek vzhledem k slabým grafikám od nvidie v současnosti. (vysokké Mhz pro mě jako hráče není totiž klíčem. vysoké takty musí doplňovat velká sběrnice v případě vybrané ati/amd 384bit při obrovské propustnosti 240gb.) velikost paměti vram 3gb.
Pokud ale odečtete věci které již máte monitor atp dostanete se na vašich +-30kc včetně dph doporučuji czc.cz kvůli kvalitnímu servisu a příjemnému vztahu k zákazníkům při reklamacích pokud nějaké náhodou jsou.
zde odkaz na HERNÍ sestavu: http://www.czc.cz/728pvmf5j4g4l9tgvcg3ru7tc7/seznam
Pro odůvodnění každé vybrané součástky stačí napsat mail pokud by ten zájem byl. Výkon maximální při spotřebě max do 390Wattů což je u herní sestavy prima.
Pekný den.
Všechno je špatně, především postavit herní PC dnes na AMD CPU je blbost. Skříň je do sestav za 10-15k, zdroj není nic moc, než VelociRaptor raději SSD na systém.
To je krátký úryvek, nejvíce mě dostala ta GK s referenčním chladičem.
Za ty peníze, které byste do téhle sestavy vložil máte 7970 do CF i s monitorem. A tu zvukovku upřímně nechápu.
memphisto píše:...Navíc FX6XXX nejsou na tom zrovna nejlíp. Výkon na jádro mají mnohem menší než Intel procesory...
maxmillianD píše:Clorky píše:maxmillianD píše:Zdravím,
Já osobně dostavuji toto (po problémech se zdrojem u mého alt pc).
Omlouvám se za cenu ale když někdo řekne herní beru to automaticky se vším všudy.
Odkaz jelikož screen by byl veliký. (Jsem zastánce pouze nvidie a k tomu jen Winfast Leadtek, avšak jsem udělal ústupek vzhledem k slabým grafikám od nvidie v současnosti. (vysokké Mhz pro mě jako hráče není totiž klíčem. vysoké takty musí doplňovat velká sběrnice v případě vybrané ati/amd 384bit při obrovské propustnosti 240gb.) velikost paměti vram 3gb.
Pokud ale odečtete věci které již máte monitor atp dostanete se na vašich +-30kc včetně dph doporučuji czc.cz kvůli kvalitnímu servisu a příjemnému vztahu k zákazníkům při reklamacích pokud nějaké náhodou jsou.
zde odkaz na HERNÍ sestavu: http://www.czc.cz/728pvmf5j4g4l9tgvcg3ru7tc7/seznam
Pro odůvodnění každé vybrané součástky stačí napsat mail pokud by ten zájem byl. Výkon maximální při spotřebě max do 390Wattů což je u herní sestavy prima.
Pekný den.
Všechno je špatně, především postavit herní PC dnes na AMD CPU je blbost. Skříň je do sestav za 10-15k, zdroj není nic moc, než VelociRaptor raději SSD na systém.
To je krátký úryvek, nejvíce mě dostala ta GK s referenčním chladičem.
Za ty peníze, které byste do téhle sestavy vložil máte 7970 do CF i s monitorem. A tu zvukovku upřímně nechápu.
Zdravíčko,
abych k tomu řekl něco co má hlavu a patu pro člověka/lidi kteří nejprve píší a poté možná přemýšlejí nad tím co napsali.
základní desku,zvukovou kartu,stream kartu,monitor,brýle to jsou věci příslušenství atp které ani nemusím argumentovat proč zrovna tyhle konkretní typy výrobky.
(K té kartě zvukové karty s kvalitními procesory dokáží velice citlivě usnadnit chod jakékoliv hry tím ostatní součástky ulehčíte od mnoha procesu a fatality je odzkoušená špička mezi herními zvukovkami sám vlastním předchozí generaci.)
Nyní k procesoru - Pán shora napsal herní do 30 tudíž se nejedná o high endové sestavy ....... a proto je a bude lepší 6 jádro od amd nebo 4 jádro amd ještě původní 940-965 X4 95-140W nežli do ceny osekaná i5 nebo snad i7 .... výkon se ve stejné kategirii nedá srovnávat protože je amd lepší nebavím se o high endových sestavách ale i tam u některých titulů troufám říct vede amd. Intel je hlavně high endová záležitost kde v poměru výkon spotřeba kvalita = cennou vykoupená značka.
Grafická karta proč zrovna tuhle 7950 ? tyhle parametry jsou v současnosti nejlepší co kterákoliv vyšší střední třída nabídne a za tyhle peníze 7970 není žádná jelikož 7970 je cca o 2-3tisíce dražší a pokud chce pán zbytečně vyhodit peníze klidně mezi 7970 a 7950 je rozdíl pouze ve dvou bodech a to 1.propustnost o 20gb vyšší a 450Mhz vyšší frek. a za to nevyhodí peníze každej ... (měl jsem možnost testu obou dvou grafik této střední třídy a 7970 je vyhození peněz navíc ... v téhle kategorii bohužel nvidia nemá co nabídnout to už je snad lepší sehnat 480gtx 384bit 200gb bw 1,5gb vram.)
midi tower skřín do 10-15 ?proč se do právě tohohle modelu instaluje drtivá většína high endových sestav :X vyborná udržitelnost stále nízká teplota za použití 4-7 větráků z toho 4 již box obsahuje prima pořádek v kabelech a navíc neváží moc kil. K regulaci a kontrole panel což je užitečné jen laik nebo blbec nechce mít pod kontrolou teplotu ve skříni a na jednotlivých bodech jako gpu cpu ram atp. opět cena rozumná a opět nejedná se o high endové boxy za 4-8k czk i víc.
Disk velociraptor asi nemusím zmiňovat fantastickou rychlost zpracovávání dat hdd má 10k otáček velká spolehlivost na 24/7 chod a nestalo se mi, že by měl kdykoliv u nás na serverech problém s chybnými clustery jako to mu bývá skoro u každého 7200 ot hdd nižší třídy.
Proč ne SSD ? Za 1. ne každej tomu rozumí ne každej ví co a jak nastavit jak se vším pracovat atp. SSD navíc není 100% kompatibilní a v mnoha zápisech je rychlejší klasický disk ... Takže velo 10k na pul tera je opravdu tím top do mid sestavy do 30-40k.
Zdroj no tak to jste mě dostal nejlepší zdroj ve své třídě do 500Wattu a že je zlýo ceně se ani nebavím za s85+ dat 1200,- czk :X A na tuto sestavu netřeba silnější fortron atp kde by se dalo mezi 800-1200Watt zdroji vybírat jednoznačně navíc tam to je otázka více než 4 násobně vyšší pořizovací ceny.
Paměti nemusím zmiňovat že s tímhle časováním frekvencí a výkonem celkově cena plus 10 letá záruka hovoří sama za sebe .
To je asi ode mě jako vy-argumentování mého příspěvku vše.
Pokud dokážete reálně vyvrátit mé tvrzení proč atp čísly atp sem s tím at si mohu lámat hlavu s tím že stavím lidem sobě atp železo na vyhození penězPokud tady chce ale kdokoliv poslat návrh HIGH END sestavy nebudu se ohanět s 30k +-celkově ale 60+ jen za střeva bedny a tam by samozřejmě každý použil i7,4way gcs, atp kde spotřeba poletí mezi 1-2 kWatty za hodinu .... já osobně vím moc dobře co to je, dát za elektriku v domě třeba 9k za měsíc atp takže ne dík osobně raději zvolím mainstream perfomance oproti high end a i to rád poradím každému dalšímu. A navíc je potřeba hledět na vzájemnou kompatibilitu instalovaných součástek :) Ne vše se vším pracuje na 100% a ztráty se dělají snadno.
Čekám, že připojíte stejně nebo více výkonnou sestavu . (cena kvalita záběr využití atp)
Na úplný závěr " Je potřeba dívat se kupředu už proto AMD levný upgrade vyšší výkon v mainstr a perfo. + lze počítat na win8 vyšším výkonu pokud dojde k čemu dojít má pak i high end bude amd lepší volbou. ( Pouze notebook do 30k jsem si vzal jako záložní s intelem .. a to už kvůli tomu, že tolik netopá a nežere jako hummer H1 v terénu ... )
U této sestavy šlo o maximální výkon na přijatelné spotřebě elektriky se snadným upgradem gk atp o dva tři roky později za minimum peněz.
Pěkný den.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů