kuntscher píše:pokud bude zdroj dole, tak je lepší ho nechat tahat vzduch sám pro sebe
tak sorry, já sem to pochopil tak, že ten větrák si tahá vzduch zvenčí... jinak by němělo smysl tu větu říkat protože zdroj si tahá vzduch vždycky sám pro sebe
kuntscher píše:pokud bude zdroj dole, tak je lepší ho nechat tahat vzduch sám pro sebe
Spyke píše:Nehodlám tu někoho přesvědčovat o tom, že se mýlí, dělal jsem to tu nesčetněkrát a kdo umí hledat, najde. Nejprve jsem chtěl, jako již poněkolikáté, mlčet, ale co je moc..![]()
Nejsem nějaký zastánce beden se zdrojem umístěným dole, ale budiž, je to cesta. V tom případě pak stačí jeden 14/12cm (nejlépe dva) ventilátor dopředu, jeden 12cm dozadu za CPU pro výfuk a v případě zdroje dole i jeden takový navrch case. Tím to ale hasne. V případě klasického rozmístění skříně, odpadá vrchní, který nahrazuje zdroj. Je nasnadě, že zdroji se přívalem teplého vzduchu snižuje životnost, avšak obavy zde nejsou příliš na místě, výrobci zdroje pro tyto podmínky staví a připravují. Při umístění naspodu case bude tak akorát nutná častější očista od prachu. A na ventilátory do bočnice lepší rovnou zapomenout, to je hrozná blbost a přežitek rádoby "tuningářů", která ti celý airflow akorát zboří. S tím, že o nějakém užitku v tomto kontextu nemůže být řeč. Jedná se akorát o podobný marketingový tah jako SLI či CF (i když zde se jedná spíše o předhánění ve výkonu a tedy o prestiž). Protože proč tam nenarvat více, když tím se nám otevírá možnost, že cílový zákazník koupí více ventilátorů a pokud mu nabídneme adekvátní nabídku, či skříň rovnou osadíme, tržby se zvednou nám. Každopádně normální, rozumný člověk by toto měl odbýt mávnutím ruky.
Radit řezání nové case, to už je opravdu k smíchu. Pokud si budu chtít doma postavit vrtulník, nebudu mu říkat Pc..
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů