xbs: Myslel jsem hejtit aktuální cenu, na které hrabou marže pouze prodejci, ty procesory tolik stát nemají ! Za mě pokud intel, tak aspon třeba týden, 14 dní počkat. 8k za 10600k bych nedal ani já, to už radši ty "blbé" 3k co se v 50k ztratí připlatit za 10700k.
Vipers: prosím nekupuj ten procesor za tyhle prachy ani tuhle desku, je předražená, proto k ní ten vodník a na procesor chceš vzduch ne vodník, takže by ti byl stejně jenom k tomu at to prodáš a koupíš tam vzduchový chladič. Grafika předražená, paměti předražené, case určitě vyměnit a pořádnou, přece v takové dělo nechceš dát to trash papírové krabice s pár blikátky, zdroj je jenom RM, ale ty chceš RMx, na to pozor ! Tenhle seznam prosím nekupuju, hážeš peníze do kanálu...
PC do 50k
Re: PC do 50k
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Achjo, toto je marný fakt. Přirovnal bych to k tomu, jakoby chtěl někdo koupit eskového Medvěda a někdo mu to furt rozmlouval a vnucoval mu Octavii, která je sice 4x levnější, ale určitě není o tolik pomalejší a ušetří několik mega. Takoví lidi prostě fakt neřeší, že reálná hodnota auta je asi poloviční, prostě když chtějí luxus, tak si za něj taky patřičně připlatí, když jim Octavie nestačí, proč by si ji měli pořizovat, když mají na lepší.
Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
Jinak na ITage jsem tuším viděl KF už za 7K. A ta deska je totální úlet.
Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
Jinak na ITage jsem tuším viděl KF už za 7K. A ta deska je totální úlet.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
imho bych už rači zvážil osmijádro i7-9700 za 9k a k tomu levnější Z390 bórd pokud ceny desátej generace a LGA 1200 desek zůstanou v těhle výšinách...
https://www.alza.cz/intel-core-i7-9700-d5632692.htm
Michael850: přesně jaxem psal, to se týká možná aut, ale fakt né procáků, u nich žádnou přidanou hodnotu než poměr cena/výkon neřešíš...
https://www.alza.cz/intel-core-i7-9700-d5632692.htm
Michael850: přesně jaxem psal, to se týká možná aut, ale fakt né procáků, u nich žádnou přidanou hodnotu než poměr cena/výkon neřešíš...
xbs: ale ano řešíš, ryzen 3600 bude herně horší než 10600k, stejně jako octavia bude horší než mercedes.
Za ty prachy, co máš ten seznam z alzy, se ti tam vleze vše bez kompromisů včetně 10700k. Paměti máš na výběr, radši nataktovat ty první, než připlácet tolik. Case s oknem či bez, stačí si vybrat, netřeba dělat kompromisy. Pokud chceš RGB, tak se větráky vymění za RGB. https://www.czc.cz/287868,287844,151820 ... 13645/kody
Za ty prachy, co máš ten seznam z alzy, se ti tam vleze vše bez kompromisů včetně 10700k. Paměti máš na výběr, radši nataktovat ty první, než připlácet tolik. Case s oknem či bez, stačí si vybrat, netřeba dělat kompromisy. Pokud chceš RGB, tak se větráky vymění za RGB. https://www.czc.cz/287868,287844,151820 ... 13645/kody
Naposledy upravil(a) Azmir dne 04 čer 2020 22:34, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
A to vodní chlazení k té desce neuchladí ten procesor? Když vemu desku za 5k plus vzuch napr tu noctuu za 2,3k tak sem taky na tech penezich co chteji za tu desku co tam mám. Ještě se zeptám na ty paměti ty jsou špatné proč? Mají vyšší frekvenci Frekvence paměti 4 266 MHz proto jsou dražší nebo se pletu? A paměti o dvojku levnější s frekvenci 3200mhz jsou stejně výkonné?? Já už sem z toho jelen nevím co už
tedy mám dělat s tím

4000 Mhz koupíš za 3300k ale za 4200 už dáš 5100, přijde ti to rozumné? Až budeš mít na pc 100k, pak můžem takhle rozhazovat... 4000 MHz paměti na 90% půjdou nataktovat i na 4200...
Ten procesor chceš nataktovat a nastavit, vodník to uchladí mnohem hůř, musíš se o něj starat, myslet na vodu, dělat údržbu, vělká šance že se pokazí a budeš bez pc. Vzduch je vzduch, levnější, výkonější, bezstarostný, ale nevypadá tak hezky, to je pravda.
Ten procesor chceš nataktovat a nastavit, vodník to uchladí mnohem hůř, musíš se o něj starat, myslet na vodu, dělat údržbu, vělká šance že se pokazí a budeš bez pc. Vzduch je vzduch, levnější, výkonější, bezstarostný, ale nevypadá tak hezky, to je pravda.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vždyť i7 9700 překoná ve hrách snad i přetaktovaná i5 9600K, natož 10600K, to už máme takovou i7 8700K, ve většině her podle testů je rozdíl ve výkonu mezi 8700, 9700, možná dokonce i 9900 úplně minimální, když většinou platí, že pořádně se dají využít max jen 6jádra, pak už ti další 2 jádra přidají místo pár desítek procent možná tak akorát pár jednotek a čím víc tím je ten přínos nižší. K ale udělá rozdíl v tom, že dosáhneš na o dost vyšší frekvence než u non-K, takže rozdíl mezi i7 9700 a 9600K pak můžeš mít třeba i víc jak půl GHz, záleží na OC, a to už udělá větší rozdíl než plno dalších jader úplně k ničemu.
//edit: A jestli se budou někdy brzy už dát využít i ta 8jádra, aby se ten výkon víc projevil, to je už jen otázka za 100 bodů, buď bude mít vyšší výkon teď nebo možná až někdy později, anebo taky ne, to už záleží na něm, jak dobře se rozhodne, toho se můžem dočkat, ale taky nemusíme, než toto přijde, tak to pak ten procesor už ale taky může být stejně dávno za zenitem v tu dobu, pokud pokrok v procesorech nebude zpomalovat a ta rychlost inovace bude pořád alespoň stejná jako teď, tak než se naděješ, tak za pár let máš z toho stejně úplné ořezávátko, procesory budou úplně jinde a nároky her kvůli tomu taky, když ty se vytváří vždy na aktuální možnosti HW a už tě nezachrání ani těch 8 jader, protože budou příliš pomalé.
//edit: A jestli se budou někdy brzy už dát využít i ta 8jádra, aby se ten výkon víc projevil, to je už jen otázka za 100 bodů, buď bude mít vyšší výkon teď nebo možná až někdy později, anebo taky ne, to už záleží na něm, jak dobře se rozhodne, toho se můžem dočkat, ale taky nemusíme, než toto přijde, tak to pak ten procesor už ale taky může být stejně dávno za zenitem v tu dobu, pokud pokrok v procesorech nebude zpomalovat a ta rychlost inovace bude pořád alespoň stejná jako teď, tak než se naděješ, tak za pár let máš z toho stejně úplné ořezávátko, procesory budou úplně jinde a nároky her kvůli tomu taky, když ty se vytváří vždy na aktuální možnosti HW a už tě nezachrání ani těch 8 jader, protože budou příliš pomalé.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 04 čer 2020 23:29, celkem upraveno 3 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Michael850 píše:Vždyť i7 9700 překoná ve hrách snad i přetaktovaná i5 9600K, natož 10600K, to už máme takovou i7 8700K, ve většině her podle testů je rozdíl ve výkonu mezi 8700, 9700, možná dokonce i 9900 úplně minimální, když většinou platí, že pořádně se dají využít max jen 6jádra, pak už ti další 2 jádra přidají místo pár desítek procent možná tak akorát pár jednotek a čím víc tím je ten přínos nižší. K ale udělá rozdíl v tom, že dosáhneš na o dost vyšší frekvence než u non-K, takže rozdíl mezi i7 9700 a 9600K pak můžeš mít třeba i víc jak půl GHz, záleží na OC, a to už udělá větší rozdíl než plno dalších jader úplně k ničemu.
To znamená, že mám tedy nechat ten procesor i5 10600k??
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Teda autor tématu musí být nadšen.
Můžu se zeptat jak pozná že má ve skříni luxus? Podle utracených peněz?
"Nechci" Vám do toho kecat, ale už jste chvílema opravdu mimo oproti tomu co je od Vás očekáváno. Není cíleno jen autora v citaci.
Michael850 píše:Achjo, toto je marný fakt. Přirovnal bych to k tomu, jakoby chtěl někdo koupit eskového Medvěda a někdo mu to furt rozmlouval a vnucoval mu Octavii, která je sice 4x levnější, ale určitě není o tolik pomalejší a ušetří několik mega. Takoví lidi prostě fakt neřeší, že reálná hodnota auta je asi poloviční, prostě když chtějí luxus, tak si za něj taky patřičně připlatí, když jim Octavie nestačí, proč by si ji měli pořizovat, když mají na lepší.
Můžu se zeptat jak pozná že má ve skříni luxus? Podle utracených peněz?
"Nechci" Vám do toho kecat, ale už jste chvílema opravdu mimo oproti tomu co je od Vás očekáváno. Není cíleno jen autora v citaci.
Člověk se pořád učí.
xbs: u pc za 50k nepřiplatit 1500 a vzít 9700, místo 9700k/10700k to mi přijde jako velký hřích a ne moc dobré rozhodnutí teda.
Šulda: Pro každého je luxus něco jiného a to platí i u druhu zboží. U auta bude luxus třeba kožené sedačky, u počítače ticho a rychlost tam, pro jaké použití byl sestaven.
vipers: kluci do toho zatáhli ještě starší generaci, netaktovatelného procesru, v tom už musíš mít dobrý zmatek. Za cenu té nesmyslně složené sestavy co si poslal z alzy, jsem ti poslal sestavu, kde za stejné peníze máš jak 10700k, tak 2080s, tzn bez kompromisů, tak nevím proč furt špekuluješ nad tou 10600k, podle mě smysl moc nemá, určitě ne za 8 tis a už vůbec ne s deskou za 8k a shit vodním chladičem. Doufám že taky počítáš s tím, že procesor je třeba nataktovat, jinak pořízení procesoru od intelu už úplně postrádá smysl.
michale, prosím přestan všude říkat, že 8 jádra hry nevyužijou, to není pravda. Za poslední rok jsem nehrál hru, která by těch 8 jader nevyužila, všechny to umí a rozhodně to všechny nejsou nejnovější pecky. To že se to opět neškáluje lineárně, je jasné, 8 jádro má sice o čtvrtinu víc jader, ale je jasné že výkon se o čtvrtinu nezvýší. Mám ti tu zase postnout ty grafy přetaktovaného 4770k nebo co to bylo, který téměř ve všech hrách překonal snad kompletní lineup ryzenu a přesto to neznamená, že 4 jádro stačí. Fpska nejsou taky všechno, to snad víš. Třeba právě u pc za 50k+ mi přijde až skoro hřích tam dávat jenom 6 jádro, příplatek za 8 jádro není takový, aby to smysl nemělo, u takhle drahého pc je ten cenový rozdíl mezi 10700k a 10600k tak "malý", že nevidím jediný důvod, pokud to musí být intel, proč jít do 10600k, at to je opět sebelepší procesor. Pokud 6 jádro, tak ryzen 3600, jinak bych šel cestou 10700k.
Šulda: Pro každého je luxus něco jiného a to platí i u druhu zboží. U auta bude luxus třeba kožené sedačky, u počítače ticho a rychlost tam, pro jaké použití byl sestaven.
vipers: kluci do toho zatáhli ještě starší generaci, netaktovatelného procesru, v tom už musíš mít dobrý zmatek. Za cenu té nesmyslně složené sestavy co si poslal z alzy, jsem ti poslal sestavu, kde za stejné peníze máš jak 10700k, tak 2080s, tzn bez kompromisů, tak nevím proč furt špekuluješ nad tou 10600k, podle mě smysl moc nemá, určitě ne za 8 tis a už vůbec ne s deskou za 8k a shit vodním chladičem. Doufám že taky počítáš s tím, že procesor je třeba nataktovat, jinak pořízení procesoru od intelu už úplně postrádá smysl.
michale, prosím přestan všude říkat, že 8 jádra hry nevyužijou, to není pravda. Za poslední rok jsem nehrál hru, která by těch 8 jader nevyužila, všechny to umí a rozhodně to všechny nejsou nejnovější pecky. To že se to opět neškáluje lineárně, je jasné, 8 jádro má sice o čtvrtinu víc jader, ale je jasné že výkon se o čtvrtinu nezvýší. Mám ti tu zase postnout ty grafy přetaktovaného 4770k nebo co to bylo, který téměř ve všech hrách překonal snad kompletní lineup ryzenu a přesto to neznamená, že 4 jádro stačí. Fpska nejsou taky všechno, to snad víš. Třeba právě u pc za 50k+ mi přijde až skoro hřích tam dávat jenom 6 jádro, příplatek za 8 jádro není takový, aby to smysl nemělo, u takhle drahého pc je ten cenový rozdíl mezi 10700k a 10600k tak "malý", že nevidím jediný důvod, pokud to musí být intel, proč jít do 10600k, at to je opět sebelepší procesor. Pokud 6 jádro, tak ryzen 3600, jinak bych šel cestou 10700k.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3 ... k-and-more
Nevšiml jsem si, že bych někde psal, že se nevyužije, to využití je jen značně neefektivní. i7 10700K už opravdu poznáš spíš jen v rozdílu ceně - rozdíl ve výkonu 10 FPS za cenu o další 4K vyšší, nic se nemá přehánět, navíc to doprovází další zvýšení odpadního tepla. Ale nikomu to nerozmlouvám.
Nevšiml jsem si, že bych někde psal, že se nevyužije, to využití je jen značně neefektivní. i7 10700K už opravdu poznáš spíš jen v rozdílu ceně - rozdíl ve výkonu 10 FPS za cenu o další 4K vyšší, nic se nemá přehánět, navíc to doprovází další zvýšení odpadního tepla. Ale nikomu to nerozmlouvám.
To využití je už neefektivní u 6 jádra viz 3300x 4470k atd a přesto ho doporučuješ. Věci jako stuttering, frame time atd. nesouvisí s počtem fps
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”