Dobrý den mám pouze 2x1GB Kingston KTC1G-UDIMM. Která již nestačí tak bych to chtěl navýšit na 4GB.Má deska je Gygabite GA-MA69GM-S2H. Původně jsem zamýšlel pořídit http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW0ALXA2 protože jsou levné, ale jak jsem tak procházel různé diskuse tak se ukázalo že to asi nebude ta nejlepší volba což mne velice mrzí protože všemi doporučované http://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu-4 ... k6m970dab4 jsou o dost dražší. Takže teď nevím jestli to mám risknout a ušetřit na Zeppelinech nebo se nechat zrujnovat Kingstonama. Byl bych velice rád kdyby jste se se mnou podělili o vaše zkušenosti s těmito značkami nebo popřípadě doporučili nějaké jiné(levnější).
A ještě bych se chtěl zeptat až pořídím ty 4GB má smysl tam s nimi nechávat ty mé staré Kingstony ? Je lepší mít 2x2GB + 2x1GB=6GB nebo 2x2GB v dual režimu ?
Všem velice děkuji za odpovědi snad mi pomůžete vyřešit tuto nepříjemnou situaci.
Edit: Právě jsem narazil na tyto http://www.czc.cz/corsair-xms2-4gb-2x2g ... 7450=sDDR2 vcelku cenově dostupné jak je na tom prosím tato značka ?
Nové RAM Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nové RAM
Pokud jsem se dobře díval, tak ani jedny z uvedených RAM nejsou v kompatibility listu: http://download.gigabyte.ru/memory/moth ... gm-s2h.pdf
=> nelze zaručit správnou funkci.
=> nelze zaručit správnou funkci.
No to je sice fakt že nejsou v listu podporovaných ale to ještě neznamená že by to nemohlo jít deska podporuje až 16GB a to by s těmi šmejdy co tam jsou šlo asi dost těžko. Do toho listu jsem se samozřejmě díval proto jsem zde žádal o radu jestli s tím náhodou někdo nemá nějaké osobní zkušenosti. Ale jak se zdá asi tu není nikdo kdo by mi mohl poradit :(
Klidně tam můžeš dát těch 6gb ale vždy po párech do dualu. Deska podporuje DDR2 do 800mhz přesně typ DDR-II 533/667/800.
Zeppeliny neber, jsou to hrozný shity.:/ radši ber http://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu-2 ... 52=d2048.0
máš 2x1gb to je 2gb tak přikup ještě 2 a máš 4gb.
Zeppeliny neber, jsou to hrozný shity.:/ radši ber http://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu-2 ... 52=d2048.0
máš 2x1gb to je 2gb tak přikup ještě 2 a máš 4gb.
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
Děkuji že jste se ozval pane. Ano také jsem již nad tím uvažoval že bych k těm svým 2x1GB přikoupil další 2x1GB nicméně jsem četl že osadit desku čtyřmi pamětmi může dosti zpomalit pc a také mám dosti obavy o kompatibilitu nevím jak se ty RAMky budou navzájem tolerovat. Ty mé jsou již hodně staré něco kolem 5ti-6ti lety. Ale zajisté by to bylo to nejlevnější řešení otázkou je zdalipak by to bylo i řešení správné.
ja bych k tem co mas dokoupil http://www.czc.cz/kingston-hyperx-2gb-2 ... 19/produkt stejne casovani, frekvence i vyrobce.Zda osadis dva, nebo ctyri sloty ma trochu vliv , pokud je chces pretaktovat na maximum.
Jsem flegmatik no a co?
Ne ne nic taktovat nehodlám když tomu nerozumím přeci do toho nebudu vrtat. Nevím no vyšlo by mne to levněji o +- 400Kč,- kdybych to udělal takto. Už jsem chtěl koupit http://www.czc.cz/corsair-xms2-4gb-2x2g ... 7450=sDDR2 , ale nasadili jste mi brouka do hlavy. Kdyby jsme tedy vzali v potaz že by to bylo kompatibilní s mou stařičkou RAM o kolik by se výkon snížil kdybych měl osazené všechny čtyři sloty ?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jednak Ti s tím snížením výkonu někdo úplně debilně zamotal hlavu a už Ti to tu objasnil před chvílí emba5, jednak Tvá otázka "o kolik by se výkon snížil" nemá smysl - jak si představuješ vyčíslení toho "výkonu" - o jaký výkon jde (herní, výpočetní apod) a jak bys to asi měřil 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No promiňte mi pane že jsem se zeptal. Já na rozdíl od vás nejsem tak naskilovaný umělec a moc tomu nerozumím proto se ptám. A pan emba5 nechci nějak kritizovat neberte mne špatně ale napsal pouze že to má NĚJAKÝ VLIV a ještě k tomu při taktování. Jenže já o taktování vůbec nic nepsal. Co si pod tím má lajk asi tak představit. Navíc podle mne se výkon o něco sníží protože logicky přeci je rychlejší načítat z jednoho modulu než-li z modulů dvou což ? Neberte mne špatně nechci vás kritizovat nebo tak jsem rád že se se mnou vůbec zaobíráte, ale přeci jen když už chci někomu poradit a obzvláště to platí když se radí lajkovi tak tu radu pořádně rozvedu aby o pochopil. Já jen chci vybrat levnější kvalitní a kompatibilní operační paměť do mého pc nic víc. Jen jsem chtěl názor odborníka aby mne ulehčil výběr.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nemusíš se hned naježit. Ale pokud to vidíš tak, jak z tvých dotazů plyne, tak podle Tebe se přidáním 2 modulů RAMky a tím jejím zvětšením výkon PC sníží. Nech si vysvětlit, že je to blbost, v podstatě to píše i emba5, že je to "TROCHU" a jen při taktování a je to myšleno trochu jinak - při srovnání mezi 2x2GB a 4x1GB je druhá varianta nepatrně horší!
K Tvému dotazu: Ještě jednou by mě zajímalo, co myslíš tím výkonem? Nemáš spíše na mysli v Tvém případě rychlost? Tam už se to dá hodnotit a v každém případě přidáním RAM rychlost PC zvýšíš. Samozřejmě i toto moje konstatování má své podmínky a meze.
Pochopitelně pokud žádáš rozsáhlý odborný výklad a poučení, tak se na mě klidně zlob, ale uvědom si, že tady všichni radí dobrovolně, z vlastní vůle, zadarmo a promiň, o Tvé "naježené výlevy" tu moc nestojíme. Přesto Ti však poradíme
K Tvému dotazu: Ještě jednou by mě zajímalo, co myslíš tím výkonem? Nemáš spíše na mysli v Tvém případě rychlost? Tam už se to dá hodnotit a v každém případě přidáním RAM rychlost PC zvýšíš. Samozřejmě i toto moje konstatování má své podmínky a meze.
Pochopitelně pokud žádáš rozsáhlý odborný výklad a poučení, tak se na mě klidně zlob, ale uvědom si, že tady všichni radí dobrovolně, z vlastní vůle, zadarmo a promiň, o Tvé "naježené výlevy" tu moc nestojíme. Přesto Ti však poradíme

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak když máš RAM zapojené do dualchanelu (dvě stejné RAMky v stejně "barevných" slotech) tak by to mělo být rychlejší než jedna RAM, ale v praxi je to zanetbatelné, navíc ikdyby se snížil trochu výkon při zaplnění všech čtyř slotů RAM tak to stejně bude zanetbatelné vzhledem k nárustu výkonu 
Ještě co je na tom PC za OS, 32bit OS dokáže zpracovat max 4GB a to je jen teoreticky, v praxi to bývá okolo 3-3,5GB.

Ještě co je na tom PC za OS, 32bit OS dokáže zpracovat max 4GB a to je jen teoreticky, v praxi to bývá okolo 3-3,5GB.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Ano je mi jasné že to děláte zadarmo a dobrovolně. Jenže to vy pane jste na mne hned "jak si představuješ vyčíslení toho "výkonu"". No a jak jsem říkal jsem lajk jak jako já si to představuji no nevím to by jste mi měl říci vy. Samozřejmě že pod tím pojmem "výkon" myslím celkovou funkci a pod to spadá i ta rychlost vlastně pokud se nemýlím u RAM paměti jde přeci jen o dvě věci rychlost a kapacitu není-liž pravda ? Omlouvám se jestli to vyznělo nějak urážlivě. Asi si říkáte že vše moc rozebírám a kladu zbytečné otázky, ale pravda je taková že prostě chci jít na jistotu. Již jsem se nespočetněkráte spálil takže bych byl velice nerad kdyby se tak stalo znovu. Jen prostě má rád když dotyčný své tvrzení podloží důkazem, vysvětlením atd. Pokud vám tedy vadí mé jednání nechte mne se topit v mé mizériji a neodpovídejte mi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 10:23) ---
Děkuji za odpověď. Ano s limitací třiceti dvou bitového systému jsem již obeznámen asi jsem to měl zmínit již dříve omlouvám se. Takže shrnuto podtrženo rychlost bude vždy tak nějak stejná. Já jen že ten dual režim má mít dvojnásobnou propustnost a proto jsem si myslel že právě proto by výkon rapidně vzrostl.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 10:23) ---
Děkuji za odpověď. Ano s limitací třiceti dvou bitového systému jsem již obeznámen asi jsem to měl zmínit již dříve omlouvám se. Takže shrnuto podtrženo rychlost bude vždy tak nějak stejná. Já jen že ten dual režim má mít dvojnásobnou propustnost a proto jsem si myslel že právě proto by výkon rapidně vzrostl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3235
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
15 led 2025 19:05