Herní PC za co nejméně?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pwnU4ll
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herní PC za co nejméně?

Příspěvekod pwnU4ll » 19 úno 2013 21:03

Ahoj, chtěl bych si sestavit co nejlevnější PC, co zvládne Crysis 3 ve full hd na plny detaily a vidím to takto:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RD0119FX01

Ze svého starého PC chci použít zdroj: OCZ ModXStream PRO 500W, SSD disk: OCZ vertex 3 a externí disk wd 500gb, proto nebudu momentálně utrácet za hardisk a dvd koupím také později.

Jako monitor se starým PC používám TV 80cm Samsung...vim hrůza, ale mě se to líbí, protože můžu hrát z gauče . Navíc si myslím,že pc monitor v takovýchto rozměrech by byl dražší než celé pc ...a taky přepnu a čumim na bednu :-D

Vím že procesor bez gr.jádra je risk, ale pokud padne VGA, budu používat ntb, protože stolní PC chci hlavně na hry a ty by mi integrované gr. jádro neutáhlo, nemýlím-li se?

A teď pár hlavních otázek:
1)Co si myslíte o výběru komponent?, uvítám i komentář ke komponentům co už vlastním.
2)Je deska kompatibilní s procesorem? doporučili by jste jinou kombinaci? A jak je to s chlazením tohoto procesoru?
3)bylo by toto pc použitelné i na hry, které v budoucnu přijdou? vím že může přijít cokoliv, ale přeci jen nároky na procesor se už tak rychle snad zvyšovat nebudou a já bych rád v budoucnu pouze vyměnil grafickou kartu (cca za 2 roky)

Ještě bych se rád zeptal: v současnosti mám CPU:Intel core 2 duo E7600,VGA ATI Radeon HD 5850,RAM: 4GB(2x2gb samsung) základní deska,nevím přesně typ, ale je malá a má jen dva sloty na RAMky.....momentálně mam sestavu na 500W zdroji, myslíte, že to utáhne i 350w zdroj?

Děkuji předem za všechny odpovědi.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Herní PC za co nejméně?

Příspěvekod d1amond » 19 úno 2013 21:31

Vítej na PC-HELP

Těžko to vymyslíme lépe. Není tomu co vytknout. A o plynulost hraní se nemusíš s GTX660 bát.
Možné, osobně, pokud bych to měl mít v obýváku u TV, dal bych tomu elegantní a menší vzhled - mATX desku, chlazení na CPU a mATX skříň.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 19 úno 2013 21:33

Vybral jsi dobře.Deska s procesorem pasuje a na procesor chladič nepotřebuješ,protože nebudeš taktovat (ani to nelze),takže stačí BOX chladič dodaný s CPU.Grafika a CPU budou dostačující i na nově přicházející hry.Tvoje původní komponenty jsou vcelku dobré.Jak zdroj,tak disk patří ke slušnému průměru.
Zdroj 350W bude na vcelku výkonný Radeon HD5850 asi slabý a nerozjede tu sestavu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 19 úno 2013 21:38

Dobrá sestava, jen bych tam dal 4 GB RAM. 8 GB RAM mi přijde zbytečné. Trochu jsem to upravil http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 95010EAU01

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 19 úno 2013 21:40

Na Crysis 3 už bude možná 4GB málo.

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 19 úno 2013 21:43

OK, já jen, že se tu v tématech typu PC do x Kč vždy objeví, že více než 4 GB RAM je na hry zbytečné, pouze na střih videa a renderování. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 95011R5401

pwnU4ll
nováček
Stav:

Příspěvekod pwnU4ll » 19 úno 2013 21:51

d1amond píše:Vítej na PC-HELP

Těžko to vymyslíme lépe. Není tomu co vytknout. A o plynulost hraní se nemusíš s GTX660 bát.
Možné, osobně, pokud bych to měl mít v obýváku u TV, dal bych tomu elegantní a menší vzhled - mATX desku, chlazení na CPU a mATX skříň.

To je super nápad, taky jsem to tak chtěl udělat, ale nic jsem nevymslel...moc se mi například líbí, jak je vyřešená skříň u nvdia little mosnter jestli znate, i ta skříň se dá koupit, těch 900 navíc za tak pěknou skříň bych oželel, ale nechce se mi přidávat za dražší procesor a ani ne moc za desku, nemáš nejaký nápad, co v podobné cenové relaci narvat do tohodle? http://www.alza.cz/bitfenix-prodigy-cerna-d342631.htm

A k Marfymu, cetl jsem recenzi 4 jádro i5 s gtx660, že žere jen 270 a ješte s 30w rezervou při plným výkonu... HD 5850 ma jen o 11w větší spotřebu než GTX660, nebo se pletu?

Jinak děkuji všem za názory, pište dál :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 21:56) ---

Adys: Osobně jsem spíše pro 8gb RAM, bůhví co přijde za 2 roky, a svoje 4gb ramky bych za 2 roky už asi samostatně neprodal :-), ale každopádně díky za názor :-).... ten poslední nástrěl v alfě je super, ještě si ušetřil za skříň a desku, ale není to na úkor něčeho? například skříň všude píšou tu co tam mam ja..nebo lepší.

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 21:58) ---

A ještě: možná bych se přeci jen přiklonil k verzi vymšlení stylovejšího vzhledu, když už to mam vedle TV, nenapadá vás co by se dalo narvat sem?:http://www.alza.cz/bitfenix-prodigy-cerna-d342631.htm nebo klidně i s nějakou jinou elegantní skříní, ale max těch 1800kč :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 22:52) ---

Adys: aha..tak koukám že jsem si nevšiml základní věci, že jsi to dal do mini skříně a s mATX deskou, takže tato sestava by se vešla i do toho bitfenixe? :-)

tragram
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod tragram » 19 úno 2013 23:26

Bacha, Crysis 3 betu jsem na Full HD hrál s max. detailama jen s 1x vyhlazováním s HD7950. Ale zase je pravda, že až vyladí ovladače, tak to bude lepší. :)
CPU: Intel Core i5 3570K @3,4GHz
GPU: AMD HD7950 (Gigabyte) @1200/1375MHz
MOBO: Gigabyte GA-Z77X-D3H (rev. 1.1)
RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP (2x4GB) @1600MHz
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB, WD Red 3TB
Skříň: Fractal Define R4
PSU: Enermax NAXN 750W

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 úno 2013 00:11

Koukat na skříň (case)? Vždyť to dělá rambajs :lol: Mám case v jiné místnosti než nezbytné periferie (multimediální 27" (69 cm) monitor křížený s TV (DVB-T, DVB-C ... všechny možné vstupy, i SCART ...), 2 klávesnice (1 Wi-Fi), 2 myši, repro 5.1 DD, USB huby, čtečku karet, multifunkční tiskárnu, skener) a poslední dobou mi vadí i mírný hluk při občasném zapnutí NAS harddisku (3 TB, DLNA), přemýšlím, že ho také vyhodím do jiné místnosti, jestli jsem to ještě neudělal, tak jen proto, že se mi zdá, že se na switchi probouzí každou chvíli (asi i při proměřování stavu sítě, eko režim switche) a zatím mě nenapadá, jak to obejít. Před pár dny mi přišla konečně PlayStation 2, a ta dělá taky na můj vkus a nezvyk pěkný rambajs, zvlášť její mechanika ... lituji lidi, co mají case u sebe a pracují v takovém hluku, už bych si na to nechtěl zvykat ...

Jaké parametry má ta TV a jak se při ní pracuje zblízka? Prý je to znát, když nepracuješ na monitoru ... co nějaké drobné texty, jsou mázlé či poblikávají?

pwnU4ll
nováček
Stav:

Příspěvekod pwnU4ll » 20 úno 2013 00:58

tragram: je mi jasný že crysis 3 bude oříšek, teda aspoň v to i doufám, proto upgrade :-) ale prostě je to o penězích, samozřejmě bych rád třeba GTX670 nebo ten tvuj radeon...nejsem zastancem ani jedne staje..oboji ma sve klady a zapory...vím že příznivcům určitých značek jsem teď nadzvedl mandle..ale to je do jiné debaty...navíc nakupem lepší karty už by zase stálo i více investovat třeba do desky a procesoru...a to jsou další peníze...

X: bohužel přesně teď nevím...a nejsem doma...ale je to tuším jen LCD, ale full HD..80cm samsung...kupaval jsem ji za 7000,- asi před 3/4 rokem, jestli ti to helpne, co dál to má za vstupy atd. ani nevim...stačí mi HDMI,vstup na TV anténu a na repráky :-D (konkrétní parametry jestli budeš chtít sem mužu hodit v pátek)....mimochodem mam celkem malý pokoj, takže 80cm na 1,5m..k tomu mam sice obyčejne ale zato ve dřeve 5.1 genius...a řeknu vam hrat AC3 nebo FC3 na ty bedně s tim zvukem je celkem paráda( díky bezdrátovým ovladačům sedim v gauči)...a to to neni žádná extra třída...vlastně i díky těm reprákům hluk pc neřešim, protože přes ten kravál neni vůbec nic slyšet :-D. Navíc tak trochu beru PC jako auto..jen at to pořádně hučí když je to mašina :-)...ale chápu a nemám nic proti tichým PC...jen mně je to jedno, takže na tom rád ušetřím :-)

A opět díky za názory!! :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Úno 2013 02:23) ---

Ještě k té tv abych odpověděl, upřímně nejsem expert na PC ani na veškerou elektrotechniku, jsem rád že si mi podařilo proniknout aspoň vzdáleně do problematiky sestavení PC...ale z pohledu laika je to na hraní to nejlepší co jsem zatím vymyslel z hlediska pohodlí a i financí(vždy jsem řešil, že chci pc i playstation a vlastně se chci občas i podivat na televizi...ted mam vše..sice ne plnohodnotne, ale zase za malo peněz celkem :-)), takže ja jsem spokojen...někdo muže řict že odezva tv při hraní je hrozná atd...ja to nepocituji..nejsem pro gamer...Co se týče čtení z blízka tak je to horší(ale spíš z hlediska bolesti očí a zdraví než z hlediska nějakého problikávání), radši si sednu na gauč, vemu si brýle na dálku, sedim v gauči a přibližuju plochu nebo prohlížeč, než abych seděl přímo u televize, takže čtení zblízka po delší době dost unaví a je nepříjemné...jediné co dělám přímo od stolu je když potřebuju k hraní myš a z gauče je to nedatelný(FPS střílečky a například DOTA nebo Warcraft3, kde musíte fakt klikat) to si stůl lehce od televize odtáhnu, pak je to zase v pohodě....ono jako vidět celejch 80cm z 30cm blízkosti je nedatelný, takže si vždy udělám minimálně metr odstup :-)

tragram
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod tragram » 20 úno 2013 10:24

Jasně chápu, já jen abys nebyl překvapenej. :) A do procesoru už není potřeba investovat, tenhle na hry bohatě postačí. :)
CPU: Intel Core i5 3570K @3,4GHz
GPU: AMD HD7950 (Gigabyte) @1200/1375MHz
MOBO: Gigabyte GA-Z77X-D3H (rev. 1.1)
RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP (2x4GB) @1600MHz
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB, WD Red 3TB
Skříň: Fractal Define R4
PSU: Enermax NAXN 750W

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 úno 2013 12:14

Já nemám vůbec tiché PC (procesor Intel 4 Prescott 3 GHz je líný žrout, co vydává také pořádné horko - než inovuji PC musí zatím stačit), jen jsem ho vyhodil z pokoje (je v jiné místnosti za zdí - 10 cm příčka), na rozdíl od periferií, které mám u sebe v pokoji ... myš se fakt dobře neovládá z gauče, zkus mojí alternativu (softwarovou na numerické klávesnici, odvede spoustu práce a nahradí myš v 80% případů): RH Designs ■ Mouse Emulator 2.2 >>> viewtopic.php?f=107&t=48260&start=27 - koukám, že jsem chtěl ještě přidat recenzi na super prográmek, nejlepší softwarovou lupu, co znám: Magnifying Glass Pro 1.8+CZ >>> http://www.workerscollection.com/wcolle ... g_pro.html - a ještě jsem to nesplnil díky časovému nedostatku. Ta by se ti mohla také hodit, díky tvému způsobu práce na dálku (občas také tak pracuji, když se mi nechce vstávat z gauče a jít k monitoru ... )

Magnifying Glass Pro (= nejlepší softwarová lupa, MS lupa je zmetek, který se nedá pořádně používat)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové "herní" PC za co nejméně peněz :)
    od Jirin » 06 kvě 2025 19:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4566
    od Speedhack Zobrazit poslední příspěvek
    09 kvě 2025 22:58
  • herní PC 45-50 tis.
    od sign0r » 21 zář 2024 21:02 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    3921
    od sign0r Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 06:48
  • Herní PC cca 45k