zdravím ,
Chci si pořidit jeden z těchto ntb .
http://beta.alfa.cz/hp-probook-4740sh5k47eabcm/
http://beta.alfa.cz/hp-probook-4540sh5j74eabcm/
Jsou skoro totožné akorat ten s menčím monitorem ma o 250gb větši hdd a o 1gb vice paměti na grafice.
Vydrž baterie je větší u toho s větším lcd (asi vic mista) tam je to 10,5h vs 7h.
Grafiky jsou stejne krom te paměti cpu všecko stejne a tim se dostavame k otazce , je lepší pořidit s malym cld a vyššim vykonem (protože je ůcd menčí tim padem menči rozlišení na grafice vyšši výkon) nebo s většim lcd ?
Použití hlavně celkem naročné 3D modelování a hry.
Z hlediska mobility mi větší monitor nevadi a silnější baterka zase moc roli pro mne nehraje , avšak vykon ano ...
Stejně tak mi nevadi tahat o pul kg více.
Notebook 17.3 vs. 15.6 "
Re: Notebook 17.3 vs. 15.6 "
Jaka je cenova hranice? Staci bez OS?
Ano stači bez os to co sem posilal je tam na cenove hranici , byl bych schopen ještě tak litr připlatit ...
Acer Aspire V3 s linuxem.
Acer Aspire V3 s Windows 8 + větší RAMky, které se budou u 3D grafiky hodit.
Nebo Lenovo IdeaPad Z500 - design je podle mně naprosto úžasný. Grafika je tak o 5% výkonější, než u Aceru.
Acer Aspire V3 s Windows 8 + větší RAMky, které se budou u 3D grafiky hodit.
Nebo Lenovo IdeaPad Z500 - design je podle mně naprosto úžasný. Grafika je tak o 5% výkonější, než u Aceru.
Acer je strašny šit ...
Nemam nic proti NVIDIA grafikam mam ji v PC ale strašně papaj , na ntb nic moc.
Nevim to HP ma zase hlinikovy kryt což je celkem + , pravda vzdled je dost mizerny ,ale mi de spiš o ten vykon a aby se to hned neposralo , proto se toho aceru celkem zdraham ,co sme od nich měl to stalo za <> (monitor , stary ntb atd..)
Nemam nic proti NVIDIA grafikam mam ji v PC ale strašně papaj , na ntb nic moc.
Nevim to HP ma zase hlinikovy kryt což je celkem + , pravda vzdled je dost mizerny ,ale mi de spiš o ten vykon a aby se to hned neposralo , proto se toho aceru celkem zdraham ,co sme od nich měl to stalo za <> (monitor , stary ntb atd..)
Acer byl shit. Ale to je už pár let. Zrovna ta V3 je dobře zpracovaná. Za poslední dobu se hodně zlepšil. Proto jsem navrhl i to Lenovo. Je hliníko-plastový. Tady máš recenzi. Na grafice u Hp si moc nezahraješ, ale na grafice u z500 si už zahraješ dost.
Určitě si počkej, třeba tady budou i jiné návrhy.
Určitě si počkej, třeba tady budou i jiné návrhy.
Jo teď sem ty grafiky srovnaval , tady na foru sem našel super link kde jsou všecky porovnane v 3Dmarku .
Ten lenovo se mi celkem libi abych řekl pravdu.
No možna dá ještě někdo nějaky jiny tip , ta grafika na tom HP je podle testu v 3d marku o polovinu horši...
Co je sakra freeDOS
Nevi někdo jak je to ve srovnani se spotřebou linux vs. windows?
Ty ramky neni zas takovy problem dokoupit to je otazka par stovek...
Ten lenovo se mi celkem libi abych řekl pravdu.
No možna dá ještě někdo nějaky jiny tip , ta grafika na tom HP je podle testu v 3d marku o polovinu horši...
Co je sakra freeDOS

Nevi někdo jak je to ve srovnani se spotřebou linux vs. windows?
Ty ramky neni zas takovy problem dokoupit to je otazka par stovek...
Jak spotřeba linux nebo Windows? To je přece OS. Záleží, co upřednostňuješ. freeDOS
Myslel sem jako jestli prostředi ve windows žere vice než v linuxu..
Já tomu nějak nerozumím. To myslís tak, že když budeš mít Windows, tak požere víc elektřiny než s linuxem? To je kravina. Vůbec bych nekoukal na psotřebu. Na tu bych koukal až s 10 PC v místnosti, které pojedou 24/7. Takhle za měsíc zaplatíš třeba "o 10Kč více.. "
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bohuzel je to prave naopak - pod linuxem to diky absenci podpory ruznych pokrocilych stavu napajeni zere vic - cim novejsi HW, tim je rozdil vetsi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zdravím,
já budu možná trochu oponovat, ale z vlastních aktuálních rozsáhlých zkušeností musím doporučit: http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... 72/produkt . Dle mého nejlepší poměr cena/výkon v daném segmentu. Na hry naprosto v pohodě, není problém na něm hrát cokoliv i v grafickém nastavení daných her se dá dovolit více. Není hlučný, kvalitní zpracování a dobrou výdrž. Lenovo nenabízí 1Gbit LAN, jinak je parametrově skoro stejný. Acer není jak píšeš odpad, je to kvalitní výrobce možná si to pleteš s aktuálně jeho dceřinou značkou packard bell.. Samotný acer má už dnes dobré notebooku, ultrabooky a spol.
já budu možná trochu oponovat, ale z vlastních aktuálních rozsáhlých zkušeností musím doporučit: http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... 72/produkt . Dle mého nejlepší poměr cena/výkon v daném segmentu. Na hry naprosto v pohodě, není problém na něm hrát cokoliv i v grafickém nastavení daných her se dá dovolit více. Není hlučný, kvalitní zpracování a dobrou výdrž. Lenovo nenabízí 1Gbit LAN, jinak je parametrově skoro stejný. Acer není jak píšeš odpad, je to kvalitní výrobce možná si to pleteš s aktuálně jeho dceřinou značkou packard bell.. Samotný acer má už dnes dobré notebooku, ultrabooky a spol.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2083
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 13:15