Dobry den,
predem se omlouvam ze pisu bez diakritiky a s chybama nejsem cech. Mam uz starsi PC, ktery uz vlastnim patym rokem jeho hw parametry jsou :
• GIGABYTE EP35-DS3
• Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
• 896Mb < PCI-E> DDR-3 ZOTAC < GeForce GTX260 Synergy Edit.> (RTL) DualDVI+TV Out+SLIGIGABYTE EP35-DS3
• 2x Hyundai Hynix DDR- II DIMM 2 Gb
HDD 640 Gb SATA-II 300 western Digital cavair blue 7200rpm 16Mb
• Zdroj 450 W
• OS Windows Vista Home premium 32 bit (vim nepatri mezi hw)
Mam v planu celkove prestavit PC, bohuzel nemam Penize abych koupil rovnou novy PC nebo vymenil vse co potrebuju. Nevim mozna je to blby napad ale 1. bych chtel vymenit grafickou kartu na tuto http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx660- ... .htm#popis .
Chtel bych se zeptat vsech zkusenych uzivatelu Pc-helpu, jestli je tento napad dobry, a sestavenim nejakyho seznamu veci co bych mel kupovat dale. Nebo bych mel zacit z neceho jinyho, mam ted u sebe cca 5000,-. Predem dekuji za odpovedi
PS: Mam jeste jeden dotaz pro zkusenejsi jeli mozne na my zakladce spojit obe dve grafiku (starou + novou) pokud ano tak prosil bych o radu jak to mam udelat.
Prosim o radu jak zlepsit vykon PC
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosim o radu jak zlepsit vykon PC
Vítej na pc-help.cz
Otázka jestli chceš zlepšit výkon ve hrách, nebo např v úpravě videí?
GTX660 je dobrá grafická karta, ale máš na ni slabý procesor, který ji bude brzdit ve výkonu...Čili chtělo by to nějaký dobrý základ v podobě čtyřjádrového procesoru jako je Athlon X4 a nějaké FM2+ desky. Ty máš 2x 2GB? (tak jsem to pochopil), budeš potřebovat i 64bit windows, který využije plný potenciál 4GB modulu...
Ještě nám můžeš napsat o jakou značku a model se jedná u toho zdroje.
Otázka jestli chceš zlepšit výkon ve hrách, nebo např v úpravě videí?
GTX660 je dobrá grafická karta, ale máš na ni slabý procesor, který ji bude brzdit ve výkonu...Čili chtělo by to nějaký dobrý základ v podobě čtyřjádrového procesoru jako je Athlon X4 a nějaké FM2+ desky. Ty máš 2x 2GB? (tak jsem to pochopil), budeš potřebovat i 64bit windows, který využije plný potenciál 4GB modulu...
Ještě nám můžeš napsat o jakou značku a model se jedná u toho zdroje.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Máš 2 možnosti: buďto koupit HD7770tku, která je tak maximum k tomu procesoru s tím, že by sis narozdíl od GTX 260 moc nepomohl. Tak o 40%.
A nebo trochu připlatit: http://www.czc.cz/4djs8mpdqmjlhautffht7qffrf/seznam , tam bys měl nárůst výkonu už víc jak 100%. Každopádně nevíme jaký máš zdroj a bude potřeba i ty 64bit win. Jinak peníze by se vrátily, protože tu GTX 260 ještě za 1000kč na aukru prodáš. Procák by hodil taky kolem 700kč a ta základovka taky 400kč.
A nebo trochu připlatit: http://www.czc.cz/4djs8mpdqmjlhautffht7qffrf/seznam , tam bys měl nárůst výkonu už víc jak 100%. Každopádně nevíme jaký máš zdroj a bude potřeba i ty 64bit win. Jinak peníze by se vrátily, protože tu GTX 260 ještě za 1000kč na aukru prodáš. Procák by hodil taky kolem 700kč a ta základovka taky 400kč.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Dekuji za rychlou odpoved. Jak uz jsem rikal, chci postupne vylepsovat PC, zapomel jsem dodat ze to potrebuju k hrani her. Na 1 krok mam jenom 5000,-. Muj zdroj: Ascot A-450(Ver. 2.2) Silent PRO 450W. Jelikoz si chci upravit pc tak aby mi vydrzel dalsich par let tak bych klidne kupoval i neco lepsiho a drazsiho nez jste mi nabidli. Treba jako 1. nakup bych mel zakladni deska + procesor za 5000,- (jestli se to teda vyplati delat). ANo 2x 2 Gb.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Treba jako 1. nakup bych mel zakladni deska + procesor za 5000,- (jestli se to teda vyplati delat).
dobrý nápad, zainvestuj do i5ky a desky na patici 1150. Jinak značku Ascot jsem ještě v životě neslyšel, nic o nich nevím....
Tak bych vas chtel poprosit o pomoc s vyberem procesoru a dobry desky. Je to rusky vyrobek (jak jsem pochopil). Muzu dat stranky s parametrami zdroje jediny problem je, ze budou v rustine.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Fajn, tady máš hodně dobrý základ i pro ty nejvýkonější grafiky=>5 841,- Bohužel to ale nepůjde spustit, neboť nemáš ramky DDR3
Takze budu potrebovat vic penez no nevadi nekde je sezenu. A nebylo by levnejsi koupit http://www.czc.cz/gigabyte-ga-h81m-ds2- ... 150+socket + http://www.czc.cz/intel-core-i5-3350p_5/113796/produkt a k tomu http://www.czc.cz/transcend-jetram-4gb- ... k6m970dab4 ? nejsem odbornik proto se ptam.
Levnější by to bylo, akorát by ti nepasoval procesor do desky, protože je to jiná patice a připlatit si 50kč za lepší RAMky taky není zas tak hrozné. A cekové postavení na starším 3350P by pomohlo možná tak dvoustovce
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Výkonem se i5 3350p oproti i5 4430 už moc neliší, ale když kupuješ už nové pc, tak ho stavěj na nejnovějším socketu, tzv. jdi* s dobou 
//oprava jsi na jdi

//oprava jsi na jdi
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 11 srp 2013 20:06, celkem upraveno 1 x.
kropovez píše:Levnější by to bylo, akorát by ti nepasoval procesor do desky, protože je to jiná patice a připlatit si 50kč za lepší RAMky taky není zas tak hrozné. A cekové postavení na starším 3350P by pomohlo možná tak dvoustovce
vbloudila se chybicka. Dekuji za upozorneni. Takze bych mel zustat u rady warcraftanu a koupit si i5 4430zakladku + tu ramku co mi doporucoval. Takze 1. nakup mam vyresen ale co jako dalsi? Mel bych asi koupit grafickou kartu. Tady zase otazka jakou potreboval bych aby rozjela The Witcher2 na max pripadne i the witcher3. Nebo si mam koupit windows 64 bit? a az pote grafiku?
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak na takokové hry by stačila i HD7770/7790...Jak říkám, neznám ten zdroj a ani nevím jeho staří + v jaké je kondici, takže zapojuješ to do zdroje na vlastní nebezpečí, jinak by to chtělo i nový zdroj, ideálně 400W OEM Seasonic...když budeš mít ten 32bit windows, tak sice využiješ max 3,5Gb RAM, ale ty hry jsi moc nevezmou, ledaže by jsi měl další spuštěné aplikace na pozadí - to už by chtělo 64bit windows...Pokud si budeš kupovat OEM windows, tak ho budeš muset zakoupit s komponentma, protože samostatně Ti ho neprodají - nejsem si jistý, ale možná, když jim předložíš fakturu toho nového pc, tak by Ti ho mohli prodat...
Takže pořadí koupě:
1, cpu + deska + ram
2, nový zdroj (můžeš chvíli jet na tom starém, pokud Ti to bude padat, podezřívej jako první právě ten ruský zdroj a pak kup nový)
3, grafika
Takže pořadí koupě:
1, cpu + deska + ram
2, nový zdroj (můžeš chvíli jet na tom starém, pokud Ti to bude padat, podezřívej jako první právě ten ruský zdroj a pak kup nový)
3, grafika
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2461
-
od Zivan