Pamět RAM Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

junebag
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pamět RAM

Příspěvekod junebag » 13 srp 2013 08:17

Zdravíčko,
doufám,že to zařadím dobře,ale snad se nic neděje.

Kdysi dávno v roce 2008 jsem si sestavoval herní PC a bohužel už moc nešlape.Zatížení pamětí RAM je 95% v průměru,tudíž práce na PC je naprosto nemožná.
RAM jsou tyhle - http://www.alza.cz/patriot-2gb-kit-2x1g ... d87318.htm

Dnes mi dorazí nové RAM - http://www.alza.cz/patriot-2gb-ddr2-800 ... 140554.htm

A potřeboval bych poradit,co s nima,až dorazí.Jestli je můžu zapojit normálně do třetího slotu k těmto starým,nebo je mám vyndat a nechat jen tu novou.
Aby se nějak "nehádali" či něco podobnýho. Bral jsem to podle alternativ,protože zrovna v HW moc nejedu,takže pokud to pošlape jak má,budu dokupovat stejně minimálně další.

Někdo,kdo mi doporučí co nejlepší zapojení,abych s tím něco nevyvedl ? Děkuji ...

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Pamět RAM

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2013 09:59

Když už dorazí, nezbývá Ti nic jiného, než ji tam vrazit. Zkazit tím nic nemůžeš, podle mého názoru by se to mělo normálně rozjet. Když se nerozjede, zkus tu novou samostatně. Když se to jen s ní rozjede, pak je to známka, že se v té kombinaci RAMky "nemají rády", s čímž toho asi moc neuděláš.
Různá kombinace slotů by neměla hrát roli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 srp 2013 10:01

Naopak! Prvne bych zkontroloval nastaveni stavajicich pameti (treba pomoci CPU-Z nebo v BIOSu), protoze je mozne, ze je mas nastavene naplno (tedy 1066MHz pri 2,1V) a to by te nove nesvedcilo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

junebag
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod junebag » 13 srp 2013 10:10

Když ti dám tohle,pomůže ti to ?

http://postimg.org/image/6m8u0vbmb/
http://postimg.org/image/bb2cfqktz/

Je to pro mě absolutně neznámá věc.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2013 10:13

Máš nastaveno na 1,8V, takže tu novou tam můžeš dát a zkoušet.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 13 srp 2013 10:14

Lépe takto do přílohy, dle pravidel.
memory1.jpg
Přílohy
memory2.jpg

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 srp 2013 10:16

Doporucuji otestovat, jestli nejsou moduly vadne

U vyrobku firem jako je Patriot je ta pravdepodobnost chyby vyssi nez u znackovych pameti

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2013 10:17

A důvod je tady:
Bez názvu.JPG
Bez názvu.JPG (26.17 KiB) Zobrazeno 269 x

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Srp 2013 10:20) ---

petr22 píše:Doporucuji otestovat, jestli nejsou moduly vadne

U vyrobku firem jako je Patriot je ta pravdepodobnost chyby vyssi nez u znackovych pameti

I Patriot je značka a když koupím novou věc, předpokládám, že není vadná (pravděpodobnost vady řekněme 1%). Vada by se stejně projevila i bez testu nefunkčností paměti a PC by se ppdně nerozběhl. S testem bych se zaobíral až po případném jiném než normálním projevu ;)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 srp 2013 10:30

Vada pameti se ti muze krasne projevit tak, ze zjistis ze cokoliv skopirujes tak je vadne (znam cloveka, ktery prvni co udelal bylo ze presunoval vsechna data na disk v novem pocitaci, nastesti slo obnovit data z puvodniho disku, ty presunute archobvy nesly kvuli chybe crc rozbalit) a vsimnout si toho muzes opravdu hooodne pozde, kdy muze byt vadna vetsina dat na disku a s tim uz nic neudelas. U lacinych neznackovych vyrobku jsem zazil tolikrat ze novy vyrobek byl vadny, ze to doporucuji radsi ihned proverit nez se pak divit.

Ale jsou to jeho data, jestli mu nevadi ze o ne muze prijit, tak tam staci ty pameti nacpat a zapnout pocitac. Pamet je na zavady nejzakernejsi komponent, vyhazoval jsem moduly ktere hazely chyby az po nekolika hodinach provozu. Otestovat tu pamet prece neni ani casove narocne, ani slozite.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2013 10:41

2petr22: Sice máš asi pravdu, ale na základě minimální pravděpodobnosti tady zbytečně strašíš. Promiň, ale asi Ti lezou na mozek ty tisíce diagnostikovaných, přeinstalovaných a jinak opravených PC a notebooků. Jen využívám Tvá tvrzení :P

junebag
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod junebag » 13 srp 2013 10:43

Nejsem si jist,ale když sem tu řešil ten Hi-jack ,právě kvůli zatížení paměti 95%+ ,tak sem snad dělal testy ramek,ale nejsem si 100% jistý.Jestli to jde nějak přes nějaký softíček,není problém to zkusit.Jelikož jsem fotogram,mám v PC dost fotek,o který bych strašně nerad přišel.

To co psal Wattmetr .. "A důvod je tady:" Absolutně tam nic nevidim a nevím,co tím myslí(š) .. :)

Edit : // .. Našel sem ten test,probíhal na doporučení pomocí "Memtest:" . Vše bylo OK.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2013 11:31

To co psal Wattmetr .. "A důvod je tady:" Absolutně tam nic nevidim a nevím,co tím myslí(š) .. :)

Hlavně je tam vidět, že RAMka pracuje s napětím 1,8V, tedy nehrozí nebezpečí překročení napájecího napětí :P

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”