Změna procesoru?? Vyřešeno
Změna procesoru??
Ahoj,tak pisi zase..dnes jsem mluvil s clovekem ktery se mohl pominout z toho,ze mi tady byl navržen SERVEROVÝ procesor xeon3 do herního pc.Dotycnej ma velmi vykonné pc,šílenej milovník BF4 na ultra a prohlasil, že není normalní tohle navrhnout.Oponoval jsem mu vasimi nazory,ze je to také i7,jen bez graf.Tak silene me nahlodal,že ted nevím jestli poslechnout jeho a dat tam treba Intel Core i7-4771 nebo ten vami navržený xeon3. Zajímalo by me tedy jakej je opravdu lepší z herního hlediska.Dekuju za reakce..
Re: Změna procesoru??
určitě xeon
Moje PC:
CPU: Intel Core i3-4150
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
VGA: MSI R9 270 Gaming 2G
PSU: Seasonic Focus Plus Gold, 550W
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5
Case: Cooler Master K350
SSD:Kingston HyperX Savage - 240GB
CPU: Intel Core i3-4150
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
VGA: MSI R9 270 Gaming 2G
PSU: Seasonic Focus Plus Gold, 550W
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5
Case: Cooler Master K350
SSD:Kingston HyperX Savage - 240GB
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
http://ark.intel.com/products/75054/
http://ark.intel.com/products/77656/
Jak vidíš, až na nepřítomnost grafiky a o 0,2GHz pomalejší takt jsou totožné. Sám zvaž, jestli ti za grafiku, kterou nebudeš používat, a 6% taktu navíc ten rozdíl ceny stojí
http://ark.intel.com/products/77656/
Jak vidíš, až na nepřítomnost grafiky a o 0,2GHz pomalejší takt jsou totožné. Sám zvaž, jestli ti za grafiku, kterou nebudeš používat, a 6% taktu navíc ten rozdíl ceny stojí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
PCLAMA123 píše:ze mi tady byl navržen SERVEROVÝ procesor xeon3 do herního pc.Dotycnej ma velmi vykonné pc,šílenej milovník BF4 na ultra a prohlasil, že není normalní tohle navrhnout.
A řekl proč?
Jak psal Žbeky. Pokud na to máš peníze, vem klidně i7. Je to stejný procesor. Chybu neuděláš ani s jedním, jen ten jeden je prostě dražší.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pročítám tu denně vase rady ohledne dost vecí,vase nazory jsou mi sympatické a nemam duvod vam neverit.On rikal neco ve smyslu,vem to jako s autem,mas 2 moznosti,bud si koupis auto s motorem ktere bude jezdit v jednom kuse treba 30 let,bude spolehlive ale pro danou vec horsí,min vykonne..nebo si koupíš auto s motorem kterej bude silnejsí,prubojnejší,lepší ale bude ti jezdit jen 10 let.
neco v tomhle smyslu...ja tomu celkove moc nerozumím az tak do detailu jednotlivych soucastek pc,jestli je stejny tedy samozrejme jdu do toho levnejsiho..já proste chci aby to bylo co nejlepsí a nejkompatibilnejsi k sobe (procak deska grafika ram)a melo to dobry vykon..A take rikal ze mam malou frekvenci ram,vzit o stupen rychlejsí..(ale kdyz u procak je do 1600 tak tak tam nemuzu dat ne?) nebo jsem uplne mimo?
neco v tomhle smyslu...ja tomu celkove moc nerozumím az tak do detailu jednotlivych soucastek pc,jestli je stejny tedy samozrejme jdu do toho levnejsiho..já proste chci aby to bylo co nejlepsí a nejkompatibilnejsi k sobe (procak deska grafika ram)a melo to dobry vykon..A take rikal ze mam malou frekvenci ram,vzit o stupen rychlejsí..(ale kdyz u procak je do 1600 tak tak tam nemuzu dat ne?) nebo jsem uplne mimo?
Naposledy upravil(a) PCLAMA123 dne 18 lis 2013 20:46, celkem upraveno 1 x.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybych si měl někdy koupit i7, tak káčkový i7, abych ho mohl lehce přetaktovat...jinak Xeon. Lidé to mají zažitý (serverový procesor - na hry ani náhodou) ze starého režimu, dnes je Xeon běžnou součástí v herních/výpočetních sestavách...samozřejmě je hloupost cpát i7/xeon do herní sestavy, když spolu s ním bude slabá grafika...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Jak tady píší, je to I7 ale herní testy se těžk o hledají.Tady aspon z minulé generace.Ale u Hanswellu to je stejné. [Album][/Album]
Jsem flegmatik no a co?
http://www.czc.cz/4q393btjcuj8m9ipvs071kqd47/seznam mam to tedy nechat cele tak?? chtel bych uz konecne dojít k nejakemu závěru.. tak prosím jeste o jedno shlednutí sestavy a resit ,grafiku a xeon tam necham,co tedy deska a ram a zdroj,je to ok? nechat,vymenit?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Máš to sestavené pěkně. S pamětma si hlavu nelámej. Ta frekvence navíc Ti nic nepřidá. Podobně jako 0,2GHz na procesoru.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vypadá to moc dobře, neuvažoval jsi nad AMD R9 290X (až budou nereferenční)?
Clorky neuvazoval,chovam sympatie k NVDII,tohle bude muj tretí pocitac,vzdy jsem mel intel..navíc je pry lepsí v renderingu..taky znam dobre vse kolem upgrade ovladacu. A AMD pry více topí...
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mluvím v tomto případě o grafické kartě, nikoli o procesoru. Tam je jasný Intel.
Jen bych možná počkal, protože tohle je vážné extrémní investice, a já osobně bych chtěl to nejlepší.
http://www.hardocp.com/article/2013/11/ ... opyBMQ2b1E
Jde o porovnání zatím referenčních karet!
edit: když nechceš AMD, tak na tu 780 Ti se už snad čekat oplatí.
Jen bych možná počkal, protože tohle je vážné extrémní investice, a já osobně bych chtěl to nejlepší.
http://www.hardocp.com/article/2013/11/ ... opyBMQ2b1E
Jde o porovnání zatím referenčních karet!
edit: když nechceš AMD, tak na tu 780 Ti se už snad čekat oplatí.
Naposledy upravil(a) Clorky dne 18 lis 2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 7861
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 18:59