Hromada Malých Ale Pro mne tězce zodpovidatelných otázek...

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

HugeNigga
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Hromada Malých Ale Pro mne tězce zodpovidatelných otázek...

Příspěvekod HugeNigga » 05 led 2014 20:53

Ahoj, dnes pro vas mam hromadku mensich, ale pro me dulezitych otazek, na ktere jsem nebyl schopen nikde nalezt odpoved...

První, takova hlavni otazka je: Chci si koupit nejaky regulator otacek ventilatorú k mejm ventilatorum... Ale,potreboval bych vedet jak to funguje kam strcim ty 3pin konektory z ventilatoru a kam zapojim regulator... vubec mi neleze do hlavy, jak to funguje... To by byla asi 1. Otazka ... Jak to cely funguje...
BTW: vybral jsem si tento... http://www.czc.cz/airen-panel-blacksix/ ... 5q94i6ccib
2. Otazka ... Chci zaplnit jeste 2 pozice v me Case nejakejma lacenejma, modre podsvicenejma ventilatorama ... Muj navrh: http://m.alza.cz/cooler-master-sicklefl ... 380807.htm
Link vam asi nebude fungovat.. psano z tabletu... Ale v linku je nazev produktu takze staci google...
3. Věc: Moje Grafika, kdyz zapnu treba COD nebo BF píská ... proste píská a uz meto zacina znepokojovat... je to normlani???
4. Opravdu asi velmi hloupa otazka, ale kde se přepína moje Grafika ze Silent Modu do Uber Modu? Na boku je sice, ,soupatko,, ale kdyz stim pohnu tak si ledatak popalim ruku, ale ve hre se nijak FPS nemenijou? Where is problem o,O ???

To je zatim asi vse, omlouvam se za gramatiku, ale psáno, z tabletu ;-)
Kazdopadne, predem diky za odpovedi ;)
Můj PC :P - Case:Zalman Z9 PlusHDD1:1,5 TB Seagate BarracudaHDD2:2 TB WDSSD:Kingston Hyper 3K 120GBCD DVD: Cosi Samsung MB: MSI H87-G4 CPU: Xeon E3-1230V3 + CM Hyper 103 GPU: Sapphire R9 290X 4GB RAM: Kingston HyperX Blu 8GB OS: WIN 8 64 BIT PSU: Corsair CX 750WM

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Hromada Malých Ale Pro mne tězce zodpovidatelných otázek

Příspěvekod d1amond » 06 led 2014 13:03

Našroubuješ to do přední pozice. Napojíš tam napájení a připojíš k tomu ventilátory. Každý ventilátor se reguluje zvlášť.

Proč si chceš rvát do skříně další ventilátory? Máš problém s teplotama?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

HugeNigga
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod HugeNigga » 07 led 2014 00:09

Super! Takže jestli správně chápu: Ventilátory nezapojuju do MB ale do Regulatoru, Ten jen zapojím K Zdroji a to je vše... Všechno se napájí přes regulátor... konečně mi to vlezlo do hlavy ;-)
S Teplotama Problém nemám... Při hraní BF4 Mi to v Case nevyleze nad 25Celsia Ale rád přeháním, a když tam ty pozice jsou , proč to nevyužiju že ? Lepší Airflow se hodí vždycky a každej stupínek dolů je + ... Jelikož tam budu asi Rvát ještě UV Neony tak ty budou zase trošku topit ... Nicméně jsem se rozhod, že ventilátor tam dám jen 1 na Bočnici... Dole bych se asi hádal se zdrojem... Chci taky aby mi to v Case vypadalo hezky :D To jsou asi důvody, proč to chci takhle...
Můj PC :P - Case:Zalman Z9 PlusHDD1:1,5 TB Seagate BarracudaHDD2:2 TB WDSSD:Kingston Hyper 3K 120GBCD DVD: Cosi Samsung MB: MSI H87-G4 CPU: Xeon E3-1230V3 + CM Hyper 103 GPU: Sapphire R9 290X 4GB RAM: Kingston HyperX Blu 8GB OS: WIN 8 64 BIT PSU: Corsair CX 750WM

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 07 led 2014 07:14

Tak za 1. více neznamená lépe, tím ventilátorem do bočnice si s největší pravděpodobností totálně rozhodíš airflow.

Ad. pískání grafiky - někdy se to stává, můžeš zkusit reklamaci, ale funkče by to nemělo vadit, ale když je v záruce, zkusil bych to vyreklamovat (z dlouhodobého hlediska to není dobré, už jen pro klid a uši majitele, při hře chceš přece poslouchat hru a né "pištící" grafiku :D).

Ad. přepínání - pokud se nepletu, tak se to přepíná ve vyplém stavu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 07 led 2014 10:15

HugeNigga píše:Super! Takže jestli správně chápu: Ventilátory nezapojuju do MB ale do Regulatoru, Ten jen zapojím K Zdroji a to je vše... Všechno se napájí přes regulátor... konečně mi to vlezlo do hlavy ;-)
S Teplotama Problém nemám... Při hraní BF4 Mi to v Case nevyleze nad 25Celsia Ale rád přeháním, a když tam ty pozice jsou , proč to nevyužiju že ? Lepší Airflow se hodí vždycky a každej stupínek dolů je + ... Jelikož tam budu asi Rvát ještě UV Neony tak ty budou zase trošku topit ... Nicméně jsem se rozhod, že ventilátor tam dám jen 1 na Bočnici... Dole bych se asi hádal se zdrojem... Chci taky aby mi to v Case vypadalo hezky :D To jsou asi důvody, proč to chci takhle...

Ano, stupeň dolů je +. Stejně jako hluk směrem nahoru, že?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

HugeNigga
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod HugeNigga » 07 led 2014 14:18

V Bočnici už jeden Ventilátor je, myslím, ten co tam je tak z Case vzduch Vytahuje, Ten co bych tam dal tak by nasaval... Viděl jsem to u několika rewievu na skříň, než jsem ji koupil...
Ohledně Reklamace Grafiky... To nebude s největší pravděpodobností možné, jelikož je dovážená ze zahraničí, (5000km :D) Tak bych to asi neřešil... Stála mě cca o 1500,- míň tak to přežiju, když to nijak nevadí... Ohledně Hluku jak GK nebo Ventilátoru, Tak to zrovna nijak moc neřeším, po celý čas u PC mám na hlavě narážený sluchátka... Když něco píšu nebo jen Surfuju, mám neustále pustenou nějakou hudbu... A taky si koupím FAN Controller takže kdyby mě to štvalo tak to normálně ztlumim na nižsi otáčky..
Přepíní GK: To je asi problém... Nikdy jsem to ve vyplým stavu nezkoušel... Určitě Skusim... Jen tak BTw ... Neudělal jsem s stim doufám něco, když jsem to přepínal jen tak e žene ?

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”