Zdravím všechny a moc prosím o radu, zda-li je možnost vylepšení mého PC, nebo mám rovnou koupit nový?
PC je starší, ale v této chvíli snad jen základovka, jenže to je problém, mám novou grafiku, nový RAMky, ale stejně mi PC nějak nestíhá...
Chápu že tedy bude problém s CPU, ale bohužel se bojím, že základní deska už mi moc možností nenabízí, nebo ano? Dá se přikoupit nějaký lepší procesor?
(pro některé: mám vše aktuální, i BIOS, vše legální a přesto hry padají, největší zátěž je při práci v hudebním studiu, tam se CPU zatížení projevuje nejvíce, proto žádám o radu, jestli se dá koupit LEPŠÍ CPU, nebo už se na ten starší pc vykašlat a koupit nový... nemám s tím problém, ale ať zbytečně nevyhazuju, pokud by šlo jen něco doladit)
Díky za názory a obrázek, co mám za PC posílám v příloze... (pokud se nezobrazí, tak ještě ZDE: http://upnisito.cz/images/226CPU_Z.jpg )
Upgrade mého PC nebo nový? Vyřešeno
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade mého PC nebo nový?
Grafika byla vydáná září minulého roku a procesor máš z roku 2008, což je rozdíl 5 let, takže i soudě podle toho to vypadá, že procesor Ti grafiku brzdí.
Díval jsem se na seznam podporujících procesoru tvé zakladni desky a deska podporuje nejmodernější X4 Phenomy, čili by Ti stačilo akorát koupit Phenom X4 965, pokud máš nejnovější bios, ale novy už těžko seženeš, dnes je jej nahradili novější FX procery od AMD. a na to už nemáš desku, jinak 4GB jsou dostačující, ale konec koncu i GTX650 není herní grafika, ale taky záleží jaké tituly chceš rozjet.
Díval jsem se na seznam podporujících procesoru tvé zakladni desky a deska podporuje nejmodernější X4 Phenomy, čili by Ti stačilo akorát koupit Phenom X4 965, pokud máš nejnovější bios, ale novy už těžko seženeš, dnes je jej nahradili novější FX procery od AMD. a na to už nemáš desku, jinak 4GB jsou dostačující, ale konec koncu i GTX650 není herní grafika, ale taky záleží jaké tituly chceš rozjet.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
no spis nez kupovat ramky jsi mel celou zakladovkuz vyhodit a koupit si uz neco s ddr 3 dnes sezenes pomerne levne ja myslim ze tak ramky a mb nejlevneji za 2k + cpu by stacila i3, nebo jestly bys chtel tak by stacilo nejaky pentium takze nejlevneji by te upgrade mohl vyjit kolem 3,5k
Grafiku bych tam nechal, když koupíš procesor s podobným výkonem jako i3 zahraješ si jakoukoli hru na high teda aspoň já jsem zatím na střední detaily nikdy nehrál (mám stejnou grafiku)
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Úno 2014 13:43) ---
Udělal bych to takhle http://www.czc.cz/72elqceg4gii5ahjsa94dn96f3/seznam pokud bych tam měl něco špatně tak mě opravte :) a ten procesor boxovej chladič uchladí :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Úno 2014 13:43) ---
Udělal bych to takhle http://www.czc.cz/72elqceg4gii5ahjsa94dn96f3/seznam pokud bych tam měl něco špatně tak mě opravte :) a ten procesor boxovej chladič uchladí :)
PC: grafická karta: Gigabyte Windforce GTX 650 1GB
procesor: Intel Core i5 3350P 3,10 ghz
zdroj: Seasonic 400w
pamět RAM:8GB
základní deska:GIGABYTE H61M-S2PV
HDD: Seagate Barracuda 7200 1TB
procesor: Intel Core i5 3350P 3,10 ghz
zdroj: Seasonic 400w
pamět RAM:8GB
základní deska:GIGABYTE H61M-S2PV
HDD: Seagate Barracuda 7200 1TB
Diky za názory, no gtx650 sice neni ultra herní ale ja nejsem ultra hráč
jen diky te grafice ted rozjedu battlefield 3 na High a hraju... Bohuzel se mi neco zaplní a hra se vypne hlaškou: program přestal pracovat.
Ale protože jsem muzikant a dělám na tom se SonaremX2 a tam je hodne virtuálních pluginů tak mi jede cup na plne obrátky a kazí to zvuk. Takze pomohl by mi opravdu jen koupit ten vámi zmiňovaný typ procesoru, nebo se mi může stát ze zas pak neco najdu? Dekuji vsem za rady.
Pekny den
Doplněno pozdeji: ten Phenom x4 965 uz nenašla ani heureka, natož treba alza, kde bych ji tedy mohl sehnat? Dik

Ale protože jsem muzikant a dělám na tom se SonaremX2 a tam je hodne virtuálních pluginů tak mi jede cup na plne obrátky a kazí to zvuk. Takze pomohl by mi opravdu jen koupit ten vámi zmiňovaný typ procesoru, nebo se mi může stát ze zas pak neco najdu? Dekuji vsem za rady.
Pekny den
Doplněno pozdeji: ten Phenom x4 965 uz nenašla ani heureka, natož treba alza, kde bych ji tedy mohl sehnat? Dik

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jedině bazar.
A ikdybych to sehnal pomůže mi to nejak razantně, nebo to neřešit a koupit novy? Chapu ze koupit novy je vzdy lepsi, jen nechci vyhazovat uplne zbytečně pokud by mi nejaky jednoduchý upgrade pomohl k razantnímu posunu. Dik za reakce a preji zadne problémy s pc 

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Až do ted jsi měl dvoujádrový procesor Athlon, Phenom má ty jádra rovnou čtyři a taky jinou/lepší architekturu a práci s hudbou by se Ti měla zlepšit.
Phenom kdysi stal 2,5K, ted by jsi ho realně mohl sehnat za 1,5K, ovšem bez zaruky...Kdyby jsi přešel na intel platformu, tak by Tě to stalo hodně. Však si jen počkej na další názory.
Phenom kdysi stal 2,5K, ted by jsi ho realně mohl sehnat za 1,5K, ovšem bez zaruky...Kdyby jsi přešel na intel platformu, tak by Tě to stalo hodně. Však si jen počkej na další názory.
Záleží kolik máš k dispozici peněz ...
1. Grafika je docela slušná .. tz nové hry si rozumně zahraješ i během tohoto roku. Upgrade grafické karty bych nechal třeba na příští rok. špatná není ..
2. Aktuálně máš hodně špatný procesor, který je dneska již dost nedostačující ... v tvém případě procesor není schopný nakrmit grafárnu.
---------------------------------------------------------------
Za mě : Investovat do i5 tzn 6 tisíc kč ( základka + procesor ). S tím, že máš dostatek výkonu i do budoucna a řekl bych, že minimálně 2 - 3 roky procesor nebudeš mít problém. Pokud ted koupíš procesor za 2 - 3 tisíce, tak si moc nepomůžeš, protože se bojím, že momentálně opravdu narozdíl od i5 moc dlouho nevydrží ... ( především s příchodem next genu, kde bych považoval i3 jako úplné minimum u značné části nejnovějších her ).
1. Grafika je docela slušná .. tz nové hry si rozumně zahraješ i během tohoto roku. Upgrade grafické karty bych nechal třeba na příští rok. špatná není ..
2. Aktuálně máš hodně špatný procesor, který je dneska již dost nedostačující ... v tvém případě procesor není schopný nakrmit grafárnu.
---------------------------------------------------------------
Za mě : Investovat do i5 tzn 6 tisíc kč ( základka + procesor ). S tím, že máš dostatek výkonu i do budoucna a řekl bych, že minimálně 2 - 3 roky procesor nebudeš mít problém. Pokud ted koupíš procesor za 2 - 3 tisíce, tak si moc nepomůžeš, protože se bojím, že momentálně opravdu narozdíl od i5 moc dlouho nevydrží ... ( především s příchodem next genu, kde bych považoval i3 jako úplné minimum u značné části nejnovějších her ).
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na penězích, prakticky jsou dvě možnosti, vyměnit to celé a postavit to na sc. 1150, ideálně i5 nebo něco podobného, ale záleží taky na tom, jestli je HDD a mechaniky SATA, pokud by byli IDE, byli by to další náklady navrch. A nebo sehnat Phenom II X4, to vyjde nejlevnějc a výkon Phenomu II X4 je zhruba stejný jako i3 do sc. 1155 akorát více žere, ale to by neměl být až takový problém...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Tak jsem se přátelé naštval, protože to mám nějaký divný a našel jsem toto řešení, co myslíte? Bude to chvilku hrát? 
http://www.czc.cz/hal3000-devil-6416-am ... israh8id09

http://www.czc.cz/hal3000-devil-6416-am ... israh8id09
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Za ty peníze se dá postavit lepší. Jestli tak napiš finanční limit a něco už stavíme.
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 80
- 33691
-
od desperado007