Dobré dopoledne,
Potřeboval bych pomoct vybrat kvalitní, ale zároveň levnou, dostačující a hlavně,aby chladila a vydržela. Jednoduše, aby stála za to.
Vlastním notebook od Aceru model Aspire V3 571G.
Děkuji za pomoct.
S pozdravem Tomáš.
Výběr kvalitní chladicí podložky(kerá bude opravdu chladit)
Re: Výběr kvalitní chladicí podložky(kerá bude opravdu chlad
Odpovím Ti trochu obecně.
Podívej se, kde má Tvůj Acer nasávací otvory pro chlazení CPU (chlazení CPU je nejpodstatnější), popř. sání pro chlazení grafiky. Podložku pak vybírej takovou, u které ventilátory foukají pokud možno co nejpřesněji v Tebou zjištěných místech. Pokud Ti ventilátory budou foukat proti uzavřenému spodku notebooku, ztrácí chladicí podložka cca 60-80% svého výkonu (můj odhad, můj názor!) a moc Ti s chlazením notebooku nepomůže.
Takže i méně výkonná, levná, ale správně vybraná podložka Ti může pomoci víc, než drahá, renomovaná, doporučovaná.
Pochopitelně v první řadě je třeba mít vyčištěné samotné chlazení notebooku.
Podívej se, kde má Tvůj Acer nasávací otvory pro chlazení CPU (chlazení CPU je nejpodstatnější), popř. sání pro chlazení grafiky. Podložku pak vybírej takovou, u které ventilátory foukají pokud možno co nejpřesněji v Tebou zjištěných místech. Pokud Ti ventilátory budou foukat proti uzavřenému spodku notebooku, ztrácí chladicí podložka cca 60-80% svého výkonu (můj odhad, můj názor!) a moc Ti s chlazením notebooku nepomůže.
Takže i méně výkonná, levná, ale správně vybraná podložka Ti může pomoci víc, než drahá, renomovaná, doporučovaná.
Pochopitelně v první řadě je třeba mít vyčištěné samotné chlazení notebooku.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ZDE jsou obrázky
MaxDel už Ti ukázal, kam patří obrázky. Někde jinde je nikdo hledat nebude!
Už na první pohled je chlazení CPU zanesené prachem a bordelem - viz ty cancoury prachu už ve vstupním otvoru chlazení. takže:
A ta fotka bohužel nic jiného nevypovídá, protože je to jen výřez spodku notebooku, takže z toho nevidím, kde je ten sací otvor umístěný.
Navíc konkrétní typ na podložku ode mne nečekej, proto jsem taky napsal, že Ti odpovím obecně. Já totiž podložku nepoužívám, protože můj notebook ji nepotřebuje.
Už na první pohled je chlazení CPU zanesené prachem a bordelem - viz ty cancoury prachu už ve vstupním otvoru chlazení. takže:
wattmetr píše:Pochopitelně v první řadě je třeba mít vyčištěné samotné chlazení notebooku.
A ta fotka bohužel nic jiného nevypovídá, protože je to jen výřez spodku notebooku, takže z toho nevidím, kde je ten sací otvor umístěný.
Navíc konkrétní typ na podložku ode mne nečekej, proto jsem taky napsal, že Ti odpovím obecně. Já totiž podložku nepoužívám, protože můj notebook ji nepotřebuje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ahoj, já mám tuhle podložku, výhodou je, že si můžeš ty tři větráčky umístit tam, kde jsou potřebahttp://www.alza.cz/coolermaster-notepal-u3-notebook-cooler-d196247.htm
Můj notebook by se uživil i jako přímotop a tohle mu dělá velmi dobře.
Můj notebook by se uživil i jako přímotop a tohle mu dělá velmi dobře.
HP ProBook 450 G6
wattmetr píše:MaxDel už Ti ukázal, kam patří obrázky. Někde jinde je nikdo hledat nebude!
Už na první pohled je chlazení CPU zanesené prachem a bordelem - viz ty cancoury prachu už ve vstupním otvoru chlazení. takže:wattmetr píše:Pochopitelně v první řadě je třeba mít vyčištěné samotné chlazení notebooku.
To není můj notebook. Je to z google. Nechtěl jsem to fotit. Tak jsem to našel na webu.
Ale jak to já mám z těch fotek vyčíst
štefy už Ti doporučil podle mne odpovídající podložku, takže jestli máš Tvůj notebook čistý a nikdo Ti už neporadí něco lepšího, myslím, že bys mohl mít vystaráno

štefy už Ti doporučil podle mne odpovídající podložku, takže jestli máš Tvůj notebook čistý a nikdo Ti už neporadí něco lepšího, myslím, že bys mohl mít vystaráno

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4199
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 19:28