Ahoj lidi,
včera mě brácha poprosil o radu. Potřebuje koupit nějaký NB, protože mu klekly dva staré PC a jeden NB(no neklekly,ale jedou jako spomalený film). Koukal po netu a narazil na tento model:http://www.e-lenovo.cz/Notebooky/IdeaPad/S-Series/Lenovo-IdeaPad-S500-59-405744.html
A já bych chtěl znát Váš názor na něj. Bude ho používat na internet, bankovnictvý,fakturace, filmy atd., tedy nic extra náročnho. Cena kolem těch 17000,-Kč.
Díky za rady ,zkušenosti a postřehy, Petr
Lenovo IdeaPad S500
Lenovo IdeaPad S500
HP Pavilion dv6 1230ec, Win. Vista
Re: Lenovo IdeaPad S500
Na to co chce je to plně dostačující... Jen nemá mechaniku
Jenom chce zjistit, že to neni problémový typ a bude pracovat bez nějakých větších závad. Vím, že se to nedá generalizovat a záleží na kusu,ale některé výrobky trpí neduhy více a jiné méně(poruchovost atd.). Čekal jsem reakci lídí co ho používají, nebo s ním přšli do styku a mohou hodnotit, nic víc.
Poruchovosti bych se nebál. Ale moc dobrá volba to není. Pokud to má být kancelářský ultrabook a nebude se na něm hrát, tak by bylo lepší vybrat něco s integrovanou grafikou(kvůli životnosti) a klidně "horším procesorem".
Brácha je přesvědčen, že když bude "předimenzován", tak nebude tak zatěžovaný a vydrží déle. Divine, ty myslíš,že integrovaná grafika vydrží déle? Já měl zato, že právě integrovaná bude potenciální problém.
Nejsem proti šetřivému procesoru, ale proč i7. Stačí i5. Integrovaná grafika bude šetřit baterku, ale hlavně bude notebook daleko méně hřát. Pro velkou životnost je kombinace Intel CPU a int. GPU to nejlepší.
Má to ovšem podmínku - žádné hry. Ona ani ta GT720 není na hry. V této cenové relaci seženeš daleko lepší NTB.
Má to ovšem podmínku - žádné hry. Ona ani ta GT720 není na hry. V této cenové relaci seženeš daleko lepší NTB.
Integrovana grafika je soucasti procesoru.
Takze v notebooku neni pricina temer 100% vad dnesnich notebooku - usmazene GPU od AMD nebo Nvidie.
Takze v notebooku neni pricina temer 100% vad dnesnich notebooku - usmazene GPU od AMD nebo Nvidie.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3107
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 20:16
-
- 14
- 7143
-
od Søren
07 srp 2024 21:13
-
-
Instalace W11Home - nelze dokončit Lenovo IdeaPad 3 Slim 15IAH8 Příloha(y)
od MK_Vs » 20 srp 2024 06:05 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 4545
-
od MK_Vs
21 srp 2024 07:24
-
-
- 6
- 3018
-
od kecalek