Zdravím,
chtěl bych známému doplnit RAM ze 2GB (2x1GB) na 4GB (2x2GB). Bavím se o několik let starém PC, takže je tam DDR2 nějaký intel dvoujádro (tuším 2,6GHz) a grafika nVidia, celkem výkonná (už jen díky té spotřebě).
Jde mi to, jestli by byli tyto paměti - KVR800D2N6K2/4G ( http://aukro.cz/kingston-ddr2-4gb-kit-2x2gb-800-mhz-i4263280136.html ) kompatibilní do této jeho desky - GA-EX38-DS4 ( http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ex38-ds4.pdf )
Podobný typ tam je, ale je tam pouze s jinou velikostí a s jiným časováním (CL5).
Mohl by nastat problém s kompatibilitou?
Děkuji
Nové RAM do starého PC Vyřešeno
Re: Nové RAM do starého PC
Hele, já jsem teď řešil stejný problém, koupil jsem si je, byly kompatibilní, ale deska mi nevzala víc než 3,12 GB, přitom nainstalovanou paměť Windows 7 64 bit píše, že je 7GB. Takže jako první si najdi, kolik max. GB RAM můžeš mít ve svojí desce.
Max 8GB to není problém. Jde mi jen o tu kompatibilitu jestli může vznikonut problém ...
Kdyby to bylo pro mě tak je koupím, protože můj názor je, že by měli jet.
Kdyby to bylo pro mě tak je koupím, protože můj názor je, že by měli jet.
Jo, problém by neměl být. Deska pojme 8GB 1200Mhz, paměti jsou 2x2Gb 800Mhz. Takže ano, budou kompatibilní.
ještě ale jde o typ paměti..
Typ = DDR2 /deska je kompatibilní s pamětí, na časování nezáleží
Já myslel "kompatibilitu" než "podporu"
Nikdy jste nezažili, že jste dali do desky paměti, které byli podporované (typ, MHz, velikost) a stejně nejeli kvůli modelu?
Nikdy jste nezažili, že jste dali do desky paměti, které byli podporované (typ, MHz, velikost) a stejně nejeli kvůli modelu?
Já tedy nezažil, ale paměti by měli normálně fungovat. I když z Aukra, no nevím. Aukru bych moc nevěřil, pak jsou z toho opletačky, když to nebude fungovat.
Klidně počkej na další odpovědi, ale ty spíš přijdou okolo 23 hodiny až půlnoci nebo až zítra. Teďka je tu málo rádců.
Klidně počkej na další odpovědi, ale ty spíš přijdou okolo 23 hodiny až půlnoci nebo až zítra. Teďka je tu málo rádců.
Re: Nové RAM do starého PC Vyřešeno
Jsou to Kingstony, není problém. Klidně je kup (pokud jsi to byl ty, tak se nemáš čeho bát, pokud tí je někdo vyfoukl, je mi líto..
)

Jo jo byl jsem to já. Můj názor je stejný, že pokud to jsou Corsair nebo Kingstone měli by jet všude. Já měl akorát jednou problém se Zeppelinama.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4578
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42