Vyplatí se prosím pořídit si základní desku (s výhledem na budoucí koupi M.2 SSD disku)?
Chci si koupit základní desku MSI na chipsetu Z97 a tato základní deska Z97-G55 SLI (z té neherní nižší modré řady) je nejlevnější, která M.2 už má.
http://cz.msi.com/product/mb/Z97G55_SLI.html
Základní deska desktopu s rozhraním M.2 Vyřešeno
Re: Základní deska desktopu s rozhraním M.2
A proč potřebuješ M.2? A co vlastně chceš vše kupovat? Jsou to vyhozené peníze, pokud nebudeš taktovat (ne M.2 ale Z97).
Myslím, že jsem otázku položil celkem jasně. Ptal jsem se na M.2 a jeho budoucí využití pro rychlejší SSD disk než přes SATA. Neptal jsem se na účelnost nebo neúčelnost desky s chipsetem Z97.
Ne, to ses neptal. Ptal ses, jestli se vyplatí koupit si zakladní desku s výhledem na M.2, Uvedl jsi konkrétní příklad základní desky s Z97. Tu kterou jsi linkoval se NEVYPLATÍ kupovat kvůli M.2. Jakoukoliv desku se nevyplatí kupovat kvůli M.2, pokud ji nemáš pro specifické využití. Protože M.2 je pouze size factor. Pokud by ses místo dotazů podíval na specifikaci, zjistíš, že obsahuje jeden SATA 3 (6Gbps) port, tedy úplně to samé, co mají všechny ostatní moderní desky.
Doufám, že jsem ti také odpověděl celkem jasně. Ostatně už předtím, pokud bys uvedl nějaké podrobnosti, dalo by se o tom diskutovat. Pokud je to přísně tajné, bude to asi vše, že?
PS: Nerozumím lidem, kteří dělají, jako kdybychom tu byli od toho, abychom zrovna JIM poradili. Děláme to ve svém volném čase a snažíme se KOMPLEXNĚ pomoci. Pokud není zájem, netřeba z nás hned dělat blbce..
Doufám, že jsem ti také odpověděl celkem jasně. Ostatně už předtím, pokud bys uvedl nějaké podrobnosti, dalo by se o tom diskutovat. Pokud je to přísně tajné, bude to asi vše, že?
PS: Nerozumím lidem, kteří dělají, jako kdybychom tu byli od toho, abychom zrovna JIM poradili. Děláme to ve svém volném čase a snažíme se KOMPLEXNĚ pomoci. Pokud není zájem, netřeba z nás hned dělat blbce..
Pokud to vyznělo tak, že z někoho dělám blbce, tak to se samozřejmě omlouvám. Šlo mi především o dotaz jestli se vyplatí M.2 v desktopu. Desku jsem uvedl jen jako příklad. Z97 jsem si chtěl pořídit s tím, že bude kompatibilní s Broadwell a nechtěl jsem si zavřít vrátka pro výměnu procesoru i třeba pro budoucí taktování (v nejbližší době to ale neplánuju, protože si pořizuju i5 4460, který samozřejmě není určen pro taktování). Kdoví co bude ale zítra, tak motherboard chci relativně kvalitní. O SATA 3 vím, ale M.2 by mělo umožňovat 10Gbps ne? Nejsem až takový odborník, ale pokud se začínají M.2 objevovat na základních deskách, tak bude asi zanedlouho větší výběr a nižší cena M.2 SSD disků. Nebo se mýlím?
Nějaké featury tam jsou, ale nic zásadního, kvůli čemu by bylo výrazně lepší mít píchnutý disk do toho slotu, místo SATA3. O 10Gbps nic nevím, má mít PCIE o 4 linkách, tedy 8GBps a jednu linku SATA3, tedy 6Gbps.
Pokud chceš relativně kvalitní základní desku pod budoucí broadwell a třeba i taktování, tak ta Z97 samozřejmě je vhodná, obvzláš%t G55, měl jsem ji rád už u Z87, má dobrý poměr cena/výkon. Tedy tahle
http://www.czc.cz/msi-z97-g55-sli-intel-z97/152770/produkt
je dobrá volba, nikoliv však kvůli M.2 slotu.
Když člověk nemá dost informací, tak se špatně radí co a jak...
Pokud chceš relativně kvalitní základní desku pod budoucí broadwell a třeba i taktování, tak ta Z97 samozřejmě je vhodná, obvzláš%t G55, měl jsem ji rád už u Z87, má dobrý poměr cena/výkon. Tedy tahle
http://www.czc.cz/msi-z97-g55-sli-intel-z97/152770/produkt
je dobrá volba, nikoliv však kvůli M.2 slotu.
Když člověk nemá dost informací, tak se špatně radí co a jak...

Děkuju moc
a znovu se omlouvám za špatné podání mého dotazu
.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3186
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 07:59
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2117
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
- 29
- 5593
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 3085
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3273
-
od šulda