Zdravím,
budu si pořizovat NAS server (Synology DS214+) a potřeboval bych poradit, jaké spolehlivé disky do tohoto serveru pořídit (typ a značku). Podle financí se pak rozhodnu jakou velikost.
Děkuji za odpověď
Jaké disky do NAS serveru Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Jaké disky do NAS serveru
1. Především ty, co jsou kompatibilní.
2. Dle kapacity jakou má úložiště disponovat.
3. Dle účelu použití.
4. Dle výdrže.
2. Dle kapacity jakou má úložiště disponovat.
3. Dle účelu použití.
4. Dle výdrže.
O kapacitě jsem psal, že to budu řešit podle financí na ostatní se právě ptám. Sloužit to bude jako domácí úložiště dat + přístup zvenčí přes internet.
Na to jaké disky jsou kompatibilní se můžu podívat na stránky Synology, ale jde mi o to jestli HGST, Seagate, WD, Toshiba?
Na to jaké disky jsou kompatibilní se můžu podívat na stránky Synology, ale jde mi o to jestli HGST, Seagate, WD, Toshiba?
-
- Pohlaví:
Ptáš se blbě. To, že bude sloužit jako úložiště je jasné, proto se tak jmenuje.
bod 1. je jasný a nebudu ho rozvádět.
bod 2, 3, 4. Kapacita je jedna věc. Druhá je zda bude NAS i jako záloha (disky v RAIDu). Dále - jednoplotnové disky jsou spolehlivější než víceplotnové. Výdrž by měly mít nejlepší serverové disky (24/7), ale jsou nejdražší. Co se týče značky, pro mě jenoznačně seagate.
=> Pokud to má být úložiště na filmy atd. pak tam klidně můžeš narvat cokoli co NAS umí a co nejlevnější.
Pokud to má být záloha v RAIDu, pak jednoznačně seagate, jednoplotnové serverové disky.
bod 1. je jasný a nebudu ho rozvádět.
bod 2, 3, 4. Kapacita je jedna věc. Druhá je zda bude NAS i jako záloha (disky v RAIDu). Dále - jednoplotnové disky jsou spolehlivější než víceplotnové. Výdrž by měly mít nejlepší serverové disky (24/7), ale jsou nejdražší. Co se týče značky, pro mě jenoznačně seagate.
=> Pokud to má být úložiště na filmy atd. pak tam klidně můžeš narvat cokoli co NAS umí a co nejlevnější.
Pokud to má být záloha v RAIDu, pak jednoznačně seagate, jednoplotnové serverové disky.
Seagate ma disky určené pro NAS.
Raid bych tam chtěl ale problém je, že pak mám kapacitu poloviční. Proto se budu rozhodovat podle ceny. Nebude to na zábavu a na filmy, ale především jako archiv fotografií, který by měl být dostupný nejen z domácí sítě, ale i z vnějšku přes internet. Je mi jasné, že je tam potřeba strčit minimálně disky certifikované pro NAS, nebo ještě dražší pro servery. Chtěl jsem asi především radu, jakou značku doporučujete, protože někdo říká WD (červenou řadu) a někdo zase seagate. S kvalitou/nekvalitou různých značek nemám zkušenosti.
To je těžké takhle rozhodnout, když vůbec nevíme, kolik si za to představuješ.. Pokud o data moc nejde (ano, fotky -> nevyčíslitelná hodnota
ale nebude tě to stát několikset tisíc nebo milionů, když o ně přijdeš) a budeš je stejně zálohovat (!) ještě na jinou lokalitu, pokužil bych klidně "obyč" 35.5, podle ceny jakou kapacitu potřebuješ, např.:
http://www.czc.cz/seagate-sv35-5-1tb_4/103595/produkt
Pokud to jsou data důležitá pro život, používal bych Enterprise řadu..
http://www.czc.cz/seagate-enterprise-sata-2tb/149152/produkt
Ale v nějakém větším poli
BTW teda za cenu toho Synology bych se koukal už po Qnapu..

http://www.czc.cz/seagate-sv35-5-1tb_4/103595/produkt
Pokud to jsou data důležitá pro život, používal bych Enterprise řadu..
http://www.czc.cz/seagate-enterprise-sata-2tb/149152/produkt
Ale v nějakém větším poli
BTW teda za cenu toho Synology bych se koukal už po Qnapu..
Ano pokud se jedná o více jak desetiletou práci člověka, který se zabývá profesionálně fotografií, pak jsou fotky opravdu nevyčíslitelná hodnota i bez toho smajlíku. Nejsou to opravdu fotografie typu manželka na španělské pláži, nebo oslava dědečkových narozenin.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 3537
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 20:21